Reklama

Reklama

Recenze (3)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Curse of the Dog God by byl naprosto bezchybným hororem nebýt poněkud zastaralému (myšleno i pro rok 1977) stylu režie. Spousta scén zejména v úvodu filmu působí zbytečně křečovitě a teatrálně. Dá se na to ale rychle zvyknout a po chvíli si tímto stylem film dokonce získá i unikátní šarm. Paradoxně tato drobná archaičnost je úplně převážena vyloženě moderním tempem. Toho film docílil zejména svižným střihem a scénářem, který se nebojí veškerou vatu nejenom kondenzovat, ale povětšinou přímo vypustit. Děj se neustále posouvá směle vpřed a spousta zbytečných scén na kterých by většina filmů strávila desítky minut je pouze implikována a nechána na divákovi. Tato nepolopatičnost vyprávění nejenže působí moderně, ale přímo nadčasově a to (bohužel) i v roce 2015. Efekty a rekvizity by si zasloužily drobet větší rozpočet, nicméně díky krásným lokacím a pro horor jednoduchému, ale vysoce funkčnímu námětu jde filmu jen stěží něco zazlívat. Navíc kde to jen trochu jde, tak film nabídne příjemný fanservice. Aby toho nebylo málo, tak Inugami no tatari funguje i jako solidní komentář/sebereflexe Japonské společnosti a to hned v několika aspektech jako např. kontrast městského/venkovního života, tradic a pokroku, ekologie a v neposlední řadě i atomové energie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Někdy se dějí opravdu podivné věci. Před dvěma dny jsem čistě náhodou objevil japonskou gothic punkovou kapelu Inugami Circus Dan (hodně volně přeloženo jako Cirkus vyznavačů Psího boha) a okamžitě si ji zamiloval. A dneska sjedu skvělý japonský oldschoolový horror o sklizni kletby Psího boha, který mě dostal hned několika věcmi najednou. Na příběh nezvykle vysokým body countem, samotným provedením (ty staré dobré ruční triky prostě mají své kouzlo), zajímavým, mnohovrstevnatým příběhem a zápletkou (chvíli to vypadá jako japonská variace vymítače ďábla, chvíli jako klasický slasher, chvíli krásně mytologická duchařina (okamžitě jsem začal vyhledávat), dojde i na ekologickou agitku a i vznavači romantiky (a nahoty) si přijdou na své - a to všechno dobře namíchané), maskami a nápaditostí (démoni vypadají démonicky, létající psí hlavy zajímavě, smrti jsou nápadité). Jedním slovem, nádhera. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zdfařilý japonský horor o prokletí jedné vesnice, kde mladí inženýři najdou ložiska uranu. Při incidentu, kdy přejedou psa zřejmě probudí nějaké prokletí. Jedna osoba po druhé je postupně posednuta šílenstvím, spousta lidí končí smrtí, v dolech se dějí záhadná neštěstí (zbíječka skrze dělníka ala Fulci ...), obyvatelé vesnice se začínají bát sami sebe navzájem, svých blízkých, obětování dalšího psa katanou nepomůže, temnota, strach v očích, naprosté šílenství a zmatek ... Asi tak se dá tento málo známý, ale povedený japonský horor v krátkosti popsat. Nemusí to sednout každému, ale je to povedené. Například kamera je super, rozpočet je znát, hra se světlem a filtry úžasná, zvukový a hudební podtext také. Kvalita. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama