Reklama

Reklama

Bakaláři 1997

(seriál)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 6 h 22 min (Minutáž: 13–35 min)

Hrají:

Marek Eben (průvodce), Sabina Laurinová, Jiří Langmajer, Pavel Trávníček, Lubomír Lipský st., Klára Jandová, Jan Hartl, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Miroslav Vladyka, Jitka Smutná (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (16)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to sledoval a tak nějak jsem se bavil, ale na půl. Někdy se mi to líbilo, někdy moc ne a někdy vůbec ne. Se shrnutím můžu tak konstatovat, že se jedná o pouhý a celkem slabý průměr. Celkový dojem není nejhorší ale, nápad tu byl dobrý. Takže to je u mě na hraně mezi 2 a 3 hvězdou. Tentokrát ale musím nekompromisně zaokrouhlit dolů. Takže hodnotím na vydřených a ještě tak uspokojivých 49% = ** ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zákeřná diagnóza (opravdu zákeřná diagnóza :-D ) a Ukradený automobil (Hartl - šílený vědec, Jiří Strach a Petr Rajchert byli legrační policisté) byly hezké příběhy , uvádí "SkoroVáleček" Marek Eben. Mladá sexy učitelka vyškolí za pomoci žáků tatínka Bobana , který jako namyšlený podnikatel si šel na ní vyšlápnout za Facku danou synovi. Překvapení No Brousek byl nejlepší zvláště s maskou. Jak jsme přečetli Čapka píše se rok 1952 a profesor se podivuje na příkazem ministra na vyhození knih z knihovny. Vysvětlení komunistického ředitele proč : Proč vyřadit celého Čapka? Za Masarykem byl taky celý. Ostatní příběhy si nepamatuju bohužel, doplním až to dozopakují ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jsem si zapla bednu jen tak z prdele a bylo milé vidět s odstupem doby některé naše méně(více) dobré herce. V každém z dílů byl minimálně jeden z těch lepších. V Brejlích to byla kouzelná babka kořenářka Ljuba Skořepová, která hrála sama sebe a výborně. Ve Ztrátách a nálezech zahráli skvěle vyšilující rodiče ztracených dětí Vydra a Bydžovská. Ovšem díl Konečně v novém byl nejlepší a to jsem nejdřív obracela oči, když přišel na scénu Vladyka. Právě on měl vtipný part pyžamového úchyláka a vůbec celý díl stál za ztrátu času i vzpomínku na staré dávné zašlé časy našich slavných komedií. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakaláři 97 / Milenka dvou pánů Polobotky Poslední koncert // Bakaláři 97 / Lakomec Zlatá česká hlavička Pražák // Bakaláři 97 / Princ Svatba Úraz // Bakaláři 97 / Genová inženýrka Zákeřná diagnóza Ukradený automobil // Bakaláři 97 / Báječný lázeňský život Hotelová vášeň Inzerát // Bakaláři 97 / Facka Překvapení Jak jsme přečetli Čapka // Bakaláři 97 / Brýle Konečně v novém Ztráty a nálezy // Bakaláři 97 / Dobrá zpráva Okno Past // Bakaláři 97 / Generální zkouška In flagranti Já, truchlivý korepetitor // ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakaláři jsou kultovní cyklus krátkých povídek různorodé kvality. Některé jsou úžasné od začátku do konce. Jiné nestojí za nic, ale poslední minuta svým vyvrcholením to celé změní. A další jsou úplně marné. Stejně jako tomu bývá v jakýchkoliv povídkách. Tyhle přece mají v sobě něco svého, a to ten svůj kult. Ty slavné československé herce, kteří v nich hráli a především to retro, které na vás dýchne z každého dílu. [1675. hodnocení, 16. komentář, 69%] ()

Galerie (82)

Zajímavosti (12)

  • Na závěr každého vysílání bylo losování televizní loterie Mates. Do studia přicházeli autoři námětů jednotlivých příběhů. Diváky zajímalo, jak vypadají, co jsou zač ti, jejichž příběh se objevil na obrazovce. Losování se vysílalo živě, to přinášelo spoustu úskalí. Už jenom to, že má být televizi v jedenáct večer někdo, kdo kvůli tomu musí přicestovat z opačného konce republiky, která tehdy zahrnovala i Slovensko. Účinkování s lidmi, kteří se neuměli pohybovat před kamerou, měli trému, trpěli různými deklamačními vadami, vyžadovalo někdy značnou diplomacii. (Paity)
  • V Bakalářích se vystřídali herci nejlepší z nejlepších. Dělali to rádi a s potěšením, když přihlédneme k tomu, že někdy šlo o drobné role, kdy na obrazovce byli pouhých pár minut. Tím víc ale záleželo na jejich herectví. Role ženy, která se ve dveřích svého bytu konečně setká s manželem, jenž se vrátil z koncentráku, trvala necelých deset vteřin. Jana Hlaváčová ji odvedla nádherně. I když se podle tehdejších platných tabulek ani nedala pořádně zaplatit. Jana Štěpánková, Josef Abrhám, Ladislav Pešek, Milena Dvorská, Josef Bek, Miloš Kopecký, vyjmenovat je všechny ani nelze. Hodně hrál v Bakalářích Vladimír Menšík. „Redakce na to tlačila, protože hrál v rámci své moderátorské smlouvy zadarmo, a já jsem to využíval, protože jsem ho bezmezně ctil. Vždycky zazářil," řekl kdysi režisér Jaroslav Dudek. Výběr dětských herců ležel tehdy na pomocné režisérce Anně Kohoutové. Na konkursy nebyl čas a ona vždycky děti prostě přivedla. Mezi nimi i chlapce, který si zahrál v jednom z nejúspěšnějších vánočních příběhů "Lokomotiva". Byl to Jan Potměšil a jeho první role. Výjimka z pravidla, že z dětských hvězd obvykle nebývají dobří herci. (Paity)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama