Reklama

Reklama

Bakaláři 1997

(seriál)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 6 h 22 min (Minutáž: 13–35 min)

Hrají:

Marek Eben (průvodce), Sabina Laurinová, Jiří Langmajer, Pavel Trávníček, Lubomír Lipský st., Klára Jandová, Jan Hartl, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Miroslav Vladyka, Jitka Smutná (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze uživatele zdeny99 k tomuto seriálu (3)

Bakaláři 1997 (1997) 

Bakaláři jsou kultovní cyklus krátkých povídek různorodé kvality. Některé jsou úžasné od začátku do konce. Jiné nestojí za nic, ale poslední minuta svým vyvrcholením to celé změní. A další jsou úplně marné. Stejně jako tomu bývá v jakýchkoliv povídkách. Tyhle přece mají v sobě něco svého, a to ten svůj kult. Ty slavné československé herce, kteří v nich hráli a především to retro, které na vás dýchne z každého dílu. [1675. hodnocení, 16. komentář, 69%] ()

Ukradený automobil (1997) (E03) 

Jako je Jan Hartl roztržitý vědec v tomto bakalářském příběhu, tak je stejně tak roztržitý celý tento příběh. Jeho role doslova příšerná. Ukradli mu auto? Neukradli mu auto? A pan Dulava si to celé posral, ale svoji roli zahrál skvěle. Stejně tak Petr Rajchert coby policajt. Naopak Jiří Strach byl jako policajt strašný ucho. Dost zvláštní bakalářský příběh, který rozhodně natočit líp. [90. hodnocení, 5. komentář, 54%] ()

Ztráty a nálezy (1997) (E20) 

Tohle byl jeden z nejlepších bakalářských příběhů. Chodící "mrtvola" Bydžovská vystoupí z vlaku, protože jde koupit dítěti pití, které nechala ve vlaku. Vlak ujede a ona hysterka řve na výpravčího, že prej vypravil vlak dřív než měl. České dráhy aby jezdily včas a ještě k tomu dopředu... Ha ha... Mezitím dva hajzlboňáci (Kurnik, to je krásný slovo. Dodneška jsem ho neznal.) seberou ve vlaku úplně jiné dítě, které patří Vydrovi. A už tu máme rovnou záměnu dětí. Ale stejně nejlepší byl nažluto obarvenej Vilém Čok se svým Playboyem. [108. hodnocení, 10. komentář, 56%] ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama