Reklama

Reklama

Vláda - Série 1

(série)
Dánsko, 2010, 9 h 36 min (Minutáž: 55–58 min)

Hudba:

Halfdan E.

Hrají:

Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Mikael Birkkjær, Freja Riemann, Emil Poulsen Dam, Anders Juul, Thomas Levin, Søren Malling (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (13)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po druhém dílu naprostá spokojenost, tak uvidím jak se to bude vyvíjet dál :-) Výborné herecké obsazení a rychlé vtažení do děje je zatím velkým plusovým činitelem. Ten smutnější činitel je fakt, že mně to silně připomíná naší politickou scénu s velmi podobnými pletichami v zákulisí, ale zatím je ta zákulisní šachová partie se všemi jejími figurkami rozehrána velmi dobře. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda mafiánskými praktikami politiků z House of Cards (který rovněž a mnohem lépe atraktivní svět propojil s neméně atraktivním světem médií) přesycený nebyl, protože politická kariéra Birgitte Nyborg klouže tak moc po povrchu, až se musí divák nejednou ušklíbnout. Právě dítě Beau Willimona bylo ukázkou vysoké školy scenáristiky, výrazné atmosféry a výborných herců. Tady platí snad jen to poslední. Ale z počátku fajn, rychle se zorientujeme mezi postavami a hlavně sledujeme volební úspěch předsedkyně (fiktivní) strany, jež se navzdory všem očekáváním stane první ženou v čele dánské vlády. Je inteligentní, má vystupování, ale o autoritě či pevných názorech bych fakt nemluvil. Viděna sice jenom polovina první série, ale působí jak politický amatér, nechápe koaliční matematiku, tvrdá data se dozvídá z novin, mnohé dialogy působí tak, aby je pochopil i divák novácké tvorby. Navíc každou epizodu řeší jiný problém, takže se nějaká zajímavost či poutavost ještě víc tříští. Zůstává a jednotlivými díly prostupuje (skoro) jen fakt, co dělá funkce předsedkyně s rodinným životem vdané matky, ale i to je podané poměrně naivně a povrchně. K systému novinářské práce bych měl taky nejednu výtku, ale omezím to jen na konstatování, že televize má v rukou exkluzivní odhalení, ale vysílání vypršel čas? Místy jsem měl v průběhu jednotlivých dílů pocit, zda autor titulků neměl úraz hlavy a měl jsem třeba špatný překlad, ale ne… prostě takhle vypadá oceňovaná dánská série s 87procentním hodnocením. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi uměřený a tím uvěřitelný pohled na evropskou politiku, která je zřejmě velmi podobná ve všech srovnatelných státech, tedy i v Česku. Jenže Dánové to umějí napsat a natočit. ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečný, co zase Dánové předvedli. Je zde vidět spojení politiky a médií, řeší se mnoho zajímavých kauz, je vidět jak snadno může politika a časová vytíženost rozvracet rodinu. Také je vidět, co všechno musí politici občas obětovat na oltář vztahů s veřejností. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dánové natočili politiku poutavě a z druhé strany než tvůrci Domku z karet. Ústřední postava nemá moc jako cíl, ale jako možnost ke službě. (polovina 1. série) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série mě nadchla...Taková sonda do politiky, médií a rodinného života dánské premiérky...Naprosto osvěžující pohled do těchto oblastí aniž by se divák pozvracel z toho všeho hnusu co se kolem politiky děje, na rozdíl od "Domku z karet", kde mi bylo špatně po každém dílu...Za mě 85% ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot výborný, od 2 - 5 časti, Vám to dáva pocit, že je to fakt dobré.. .čo je ! Od 6. časti to má spád, ktorý Vás utvrdí, že je to výborne. Že by dokázala politická hra, umelecky obohatiť človeka ? Áno, keď je to dobre napísané, zrežírované a herci nechodia okolo horúcej kaše a presne vedia, čo robia ! Wáu ... /95 %/ ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předsedkyně středové strany se stává překvapivou vítězkou voleb a následně i premiérkou země. Nakolik bude muset slevit ze svých ideálů a jak to ovlivní její rodinný život, to nám ukazuje skvěle natočený dánský seriál. Pokud se zajímáte o politiku a rádi byste nahlédli do jejího zákulisí, neexistuje pro vás asi lepší seriál. V každém díle je hlavní hrdinka postavena před nový problém a žádný díl mě tak nenudil. ()

Reklama

Reklama