Reklama

Reklama

Frankensteinovo zlo

  • Velká Británie The Evil of Frankenstein (více)
Trailer

Po deseti letech ve vyhnanství se baron Viktor Frankenstein i se svým asistentem Hanzem vrací na místo, kde to vše začalo - na zámek Frankensteinů v Karlstaadu. Tady zjišťují, že veškerý majetek si pro sebe zcizil hamižný starosta města, který se spolu s policií pokouší barona opět zatknout. Frankenstein však při útěku nachází v ledu uvězněné monstrum a za pomoci hypnotizéra Zoltana jej přivedou k životu. Zoltan ale nemá čestné úmysly a využívá jím ovládané monstrum k vlastnímu prospěchu a obohacování. S tím se baron Frankenstein nemůže smířit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Třetí díl frankensteinovské série studia Hammer se stal zatím tím nejslabším. Jde o opravdu veliký pokles kvality v porovnání s úžasným Frankensteinovým prokletím a velmi dobrou Frankensteinovou pomstou. Bude to jistě tím, že poprvé chybí přítomnost skvělého režiséra Terence Fishera. Tvůrci neměli vůbec touhu přidat jakékoli nové ingredience (tedy pokud nepočítáte ten pitomý nápad s hypnózou) a tudíž tohle pokračování nenabízí vůbec nic, co by stálo za řeč. Nemluvě o již ohrané zápletce a místy opravdu pitomém scénáři. Já jen opravdu doufám, že Frankenstein Created Woman (v režii starého dobrého Terence FIshera) bude jako další díl série o hodně lepší. Chudák Peter Cushing, toto bylo pod jeho úroveň. Zklamání. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pohľad na zámok bol prinajmenšom božský. Prvé dva ma bavili a tento sa im skoro vyrovnal. Tu monštrum tiež neohurilo ale čo má ohúrilo boli neskutočne nádherné kulisy aj z tými technickými vychytavkami na stvorenie človeka. Hudba sa sem náramne hodila. Herecké obsadenie a prejavy ako vždy strela do čierneho. Len tej atmosféry sa mi tu zdalo pomenej, lebo film sa zameriava na viacero zbytočnosti, ktoré tu nemuseli byť. A ten príbeh z hypnotizerom ma nechytil a tým pádom ani nebavil. A v niektorých pasážach mi pripadal až komický. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento film nijak nenavazuje na předchozí dva díly. Victor Frankenstein má zřejmě sklerózu neboť svému pomocníkovi řekl, že monstrum stvořil pouze jedno. Přitom udělal dohromady tři (v Curse of Fr. jedno a v Revenge of Fr. dvě). Dále již zřejmě zapomněl, že se původní monstrum rozpustilo v kyselině a on nebyl vyhoštěn z města za napadení policisty a odsouzen k smrti za vraždu své služebné. Ta flashbacková scéna, která nijak nekoresponduje s prvním dílem, je poměrně zbytečně dlouhá. No pokud to berete v kontextu hammerovské série, tak je tento film nesmysl, ale jako samostatný film docela funguje. Na druhou stranu opravdu bavit jsem se začal teprve po té, co se na scéně objevil hypnotizér a začal zneužívat monstrum pro svou pomstu, to znamená půl hodiny před koncem. Peter Cushing není zase až takový padouch jako v předchozích dvou dílech. Maska monstra je hodně podobná Karloffovi, ale vypadá to jako by dostal cihlou do hlavy, protože je má až zbytečně placatý obličej. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Treti dil je pomerne bizarnim slepencem pokracovani a remaku, ale mozna preve proto funguje dobre jako samostatny film. O remaku mluvim kvuli dlouhe scene, pri ktere baron vzpomina, jak poprve stvoril monstrum a jake to melo nasledky. Jelikoz film produkoval take Universal, melo studio Hammer dovoleno vyuzit jak zapletku tak masku ze starych americkych verzi pribehu. Frankensteinovo monstrum tedy vypada skoro jako namaskovany Boris Karloff, jen mene pusobive a mnohem levneji :). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Howard Goorney v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Když se film poprvé vysílal v televizi v roce 1968, byly nějaké scény vynechány a nahrazeny jinými, ve kterých učinkovali jiní herci a točil je jiný režisér. (liquido26)

Reklama

Reklama