Reklama

Reklama

Resurrect Dead: The Mystery of the Toynbee Tiles

Trailer
USA, 2011, 86 min

Režie:

Jon Foy

Scénář:

Jon Foy

Obsahy(1)

Okolo 80. let se po amerických vozovkách začaly objevovat podivné kachličky s bizarními nápisy „Resurrect dead on planet Jupiter“ – „Oživte mrtvé na planetě Jupiter“. Eventuálně bylo nalezeno několik stovek i po jihoamerických městech. Dokument si dává za cíl najít původce těchto zpráv... Jde o umělecký projekt nebo o dílo šílence? (Atlantropa)

(více)

Recenze (2)

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument o pár sympatických nadšencích posedle pátrajících po záhadném fenoménu, se strašně příjemnou mysteriózní atmosférou a audiovizuální patinou. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

V průběhu 80. let se na chodnících v mnoha amerických městech začala objevovat plaketa s nápisem : TOYNBEE IDEA IN MOViE '2001 RESURRECT DEAD ON PLANET JUPITER.... ,,Hlavní postava" našeho dokumentu (a mnoho dalších) si začaly těchto nápisů všímat a díky ranému internetu 90. let zjistili, že existují stovky takovýchto plaket, rozesetých po celém USA také několik v Jižní Americe... Spolu s dalšími lidmi začne náš hrdina vyšetřování, za účelem zjistit, kdo tyto plakety pokládá, co vůbec znamená ten nápis a proč to ta osoba dělá.... Jeden z nejzajímavějších dokumentů, co jsem kdy viděl... Má to záhadu, detektivní pátrání, pointu a zajímavý závěr, který dává smysl.... ()

Reklama

Reklama