Reklama

Reklama

Zajatci předměstí

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (2012–2014), 20 h 54 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Emily Kapnek

Hrají:

Jane Levy, Jeremy Sisto, Carly Chaikin, Cheryl Hines, Allie Grant, Ana Gasteyer, Alan Tudyk, Chris Parnell, Maestro Harrell, Jay Mohr, Gillian Vigman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(57)

Obsahy(1)

Otec George Altman se sám, uprostřed velkoměsta, snaží co nejlépe vychovat svojí šestnáctiletou dceru Tessu. Ovšem když v její ložnici najde krabičku kondomů, dospěje k rozhodnutí přestěhovat jí do zdravějšího prostředí na předměstí...  Dokonale posekané trávníky, katalogové domy, pomluvy, plastické operace. Vítejte na předměstí, pro mnohé vysněný ráj. Ovšem v očích dospívající dívky, transplantované sem z New Yorku, je to peklo na zemi, nebo spíše předměstský očistec. Šetnáctiletá Tessa, v motorkářských botách a s velkým batohem, se dokáže bez problémů pohybovat velkoměstskou džunglí, ve které vyrostla. Takže když jí otec přestěhuje do "zdravějšího" prostředí, zažije kulturní šok. Tessa přichází jako osamělý chodec do světa, v němž jsou všichni vozeni matinkami v nadupaných SUV. Ona nemá ani jedno z toho - vyrůstala jen s otcem, a tak to měla ráda. Změní Tessa předměstí, nebo tohle místo změní jí? Bude zde této dvoučlenné rodině lépe? Rodinný komediální seriál Zajatci předměstí doporučuje nesoudit sousedy, dokud nejsme jedním z nich.

Spousta lidí považuje předměstí za dokonale upravený kousek ráje. Pro Tessu, která byla nucena se do okrajové části města přestěhovat z New Yorku, představuje předměstí jednu z verzí pekla. Anebo přinejmenším předměstský očistec. Alespoň to tak vypadalo, když se George, otec šestnáctileté Tessy, rozhodl vyměnit jejich milovaný newyorský byt za nový domov v Chatswinu. Georgeovi pomalu začalo docházet, že svou snahou chránit dceru tím, že ji bude mít více pod kontrolou, vznikají v jejich vztahu značné trhliny. Ve druhé řadě seriálu se George rozhodne poněkud uvolnit tvrdou výchovu a dát Tesse prostor, aby jí Chatswin mohl přirůst k srdci. A tak Tessa prozkoumává život na předměstí a zároveň se sbližuje s odcizenou matkou, jež se znovu objevila v jejím životě. George si uvědomuje, že právě prožívá syndrom opuštěného hnízda. Podaří se opálené, vnadné a veselé Dallas využít příležitosti a zaujmout nezadaného George? Dalia s Tessou překvapeně zjišťují, že mají něco společného, třeba to, že obě neustále pendlují mezi svými rodiči. Tessu ale nejvíc ohromí fakt, že se jí po Chatswinu stýská, když tam zrovna není. Ten kus předměstí jí zkrátka chybí. A hlavně jí chybí jedna konkrétní osoba. A ne, není to Lisa. George s Tessou si k sobě znovu nachází cestu a zjišťují, že Chatswin se pro ně stal opravdovým domovem.

V první řadě tohoto zajímavého komediálního seriálu byla šestnáctiletá Tessa Altmanová vytržena z jejího milovaného New Yorku a přesídlena do předměstského "pekla" Chatswinu. Ovšem ne všechna předměstí jsou špatná, jak Tessa a její otec George záhy zjistí. A s pomocí někdy až příliš přátelských spoluobčanů najdou cestu, jak přežít svůj kulturní šok. Postupně se však stávají tím, čím slibovali, že nikdy nebudou - lidmi z předměstí. Na začátku třetí série jsou Altmanovi s venkovsky idylickým Chatswinem na kordy více, než kdy dříve. Po rozchodu s Dallas se George opět potýká se životem coby nezadaný předměstský otec, zatímco Tessa, opuštěná matkou na začátku posledního roku střední školy, nemá už žádný zájem pokoušet se zapadnout. Otec s dcerou znovu kráčejí s předměstským davem bez toho, aby se chtěli stát jedněmi z nich. Jenže dostředivá síla Chatswinu je větší, než čekají. Na druhé straně, Shayovi trpí syndromem prázdného hnízda poté, co Ryan odešel na vysokou školu, přestože Lisa je stále ještě doma. Dallas se vyrovnává s ukončením vztahu s Georgem. Ale nikdo netrpí rozchodem více než Dalia (podle Dalii), které chybí její "taťka Altman" a umocňuje své nepřátelství vůči Tesse. Vítejte zpět na PŘEDMĚSTÍ. (HBO Europe)

(více)

Recenze (43)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to vypadá vcelku zábavně, alespoň místy. Prostě taková průměrná komedie, které na zajímavosti dodávají hlavně herci - Jeremy Sisto a Alan Tudyk (i když ten tu moc prostoru nemá). / Ze Suburgatory se vyloupla celkem příjemná oddechovka, která nemá větší ambice, ale cynický pohled hlavní hrdinky na "dámičky" z předměstí má své kouzlo. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Bílé ploty, dokonale posekané trávníky, silikonové ženušky jak vystřižené ze Stepfordských paniček. Předměstí může být pro někoho nebem ale pro Tessu, která se přistěhovala z Manhattanské džungle, je to spíše peklo na zemi. Jako oddechovka funguje výborně, obešlo se to bez umělého smíchu v pozadí a doslova zbožňuju to, s jakým cynismem Tessa nahlíží na své vyumělkované sousedy. Je to sice dost zkreslený pohled na americké předměstí a příběh to není nijak originální, ale mě to prostě baví.(PS:A srovnání s Emmou Stone? Stejná barva vlasů,jinak je Emma daleko hezčí!) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl docela slušný potenciál, škoda, že ho nevyužil. Upřímně jsem byla z pilotu a prvních pár dílů docela nadšená, bohužel seriál někdy po půlce první série spadl do nudné šedi, kterou si udržel až do konce. Zrušení ve třetí sérii tak nebylo žádné překvapení. Připadalo mi to ale škoda, seriál z předměstí je pro mě docela nová a neokoukaná věc, navíc docela sympatická hlavní hrdinka, na níž je naprosto nejlepší její sarkastický pohled na věc. Jinak ale musím přiznat, že s obsazením jsem tam měla velké problémy - Alan Tudyk, herce neznám, ale od prvního pohledu mi přišel neuvěřitelně nesympatický a ještě to umocňovala postava a styl, se kterým hrál, jeho postava byla sama o sobě příšerná a on ještě přehrával (důvod proč mi 3. řada přišla lepší než 2. byl nejspíš proto, že tvůrci došli ke stejnému názoru a z děje ho víceméně vymazali.) Ana Gasteyer, opět herečku neznám, ale sama o sobě působí příšerně nesympaticky a postava, kterou hrála byla na profackování, nechápala jsem, proč jí někdo nedal do zubů (opakovaně). A na vrch všeho plastické duo Cheryl Hines a Carly Chaikin. Cheryl hrála sice naivní, ale ještě celkem sympatickou postavu, barbie mámu by ale mohla zahrát kdejaká herečka, ze které alespoň na první pohled nezáří samá plastika. A vůbec nevím co mám říct o Carly. Její postava byla na facku, ale na druhou stranu její nezaujatý výraz, monotólní řeč a absurdní hlášky byli potřeba, avšak není mi moc jasné jestli to hrála, nebo jestli takhle vypadá i ve skutečnosti, protože jestli to nehrála, tak je to dost tragédie. 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dcera se s tátou odstěhují na předměstí, kde oba trpí mezi spoustou snobů, nafintěných paniček, plastik apod. nesmyslů, které nemám rád. Kdybych to chtěl srovnat např. s letošním Awkward (byť jsou oba seriály o něčem jiném), tak přestože i tehle dost stojí na hlavní hrdince (která mi mimochodem taky připomíná Emmu Stone), tak ta není takový tahoun jako Jenna v Awkward. Takže po prvním díle vidím jistý příslib zábavy, ale odrazuje mě zasazení děje. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bílé ploty, dokonale posekané trávníky, silikonové nanynky jak vystřižené ze Stepfordských paniček. Předměstí může být pro někoho nebem ale pro Tessu, která se přistěhovala z Manhattanské džungle, je to spíše peklo na zemi. Jako oddechovka tenhle seriál funguje výborně, obešlo se to i bez umělého smíchu v pozadí a doslova zbožňuji to, s jakým cynismem Tessa nahlíží na své povrchní a 'umělé' sousedy. Další postavy si mě svým způsobem také dokázali nějak získat a to hlavně díky vtipně vyzobrazenému kontrastu mezi normálností a přitažeností za vlasy, či lidskou blbostí. Je to sice dost zkreslený pohled na americké předměstí a příběh to není nijak originální, ale mě se to líbí. - "Pretty ironic that a box full of rubbers landed me in a town full of plastic." ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál roztál mé cynické srdce a při pohledu na Ryena se pomalu ale jistě vracím do puberty. Tessa je ztvárněna opravdu příjemnou herečkou a je radost sledovat její zděšení a myšlenkové pochody. Pravdou je, že postupem času některé díly jsou nehorázně plytké a oproti předešlým nudné, ale pak se vždy objeví Ryan a vysvitne sluníčko a vše je zase vtipné a zajímavé a... no prostě 3. série už trošku mele z posledního, ale pořád se tvůrci snaží a já jejich snahu oceňuji a gratuluji k rozhodnutí o zamítnutí další série, protože i když jsem se ráda mentálně vrátila o několik let, tak i mé patnáctileté já nevydrží nadšeně koukat na něco, co mele z posledního. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který kromě dobrých fórků vyniká ústřední dvojicí, jež představuje charismatický Jeremy Sisto (Odpočívej v pokoji) a nekonečně půvabná Jane Levy. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi najväčšiu hrôzu akú som za svoj život zažil, bola predstava Predmestia, ktoré žije len preto aby poznalo každý váš krok, aby sledovalo každý váš pohyb a aby ste sa cítili stiesnene a nesebaisto. Suburgatory som tým pádom považoval za jasnú voľbu na spestretnie si všedných chvíľ a tiež na pokus tento mýtus, čo mi strašil v hlave nejako odlahčiť. A všetka česť. Levy je neuveriteľne v pohode, Sisto je jeden z najlepších seriálových otcov vôbec a Alan Tudyk je dobrý hádam v každej úlohe a v každom prevedení. Zo začiatku výborné. Smial som sa, hltal som diel za dielom, ale asi od polovice sa to akosi prestalo vyvíjať a seriál mi posledných 10 dielov ponúkal len všedné klišé podobných seriálov. Rozkúskovanosť pri sledovaní postáv spôsobila, že sa problémy naťahujú niekoľko dielov - čo malo dopomôcť k zobrazeniu reálneho času a tiež logicky sa vysporiadať sa s problémom, ktorý keď si to priznáme sa dá málokedy vyriešiť za dvatsať minút. A fungovalo by to, keby tvorcovia mali presnejšiu predstavu o tom čo sa vlastne snažia vypovedať. Pretože ten sústavný vnútorný monológ začne naozaj liezť na nervy, lebo hovorí stále o tom istom. 1 Séria 60% a nemám nutnosť sledovať to ďalej. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

1. seria - 4*, 2. seria - 4*, 3. seria - 2*. V prvych dvoch seriach to je fantasticky vtipny sitcom v ktorom sledujeme z pohladu dvoch obycajnych hlavnych postav (otca so 16rocnou dcerou) prostredie predmestia plneho chirurgicky upravenych a dokonale vyfintenych snobskych ludi. Stret normalnosti ustrednej dvojky a od reality odtrhnutych snobov ponuka mnozstvo vtipnych situacii. Bohuzial v tretej serii nastal obrovsky upadok serialu. Pôsobilo to akokeby vymenili scenaristov, pretoze jednotlive zapletky boli zrazu podstatne menej vtipne. Vdaka nizkej sledovanosti predchadzajucich serii, tretej serii nepomohli ani financne škrty, vdaka ktorym odisli so serialu niektore hlavne postavy. Najviac mi chybal neskutocne vtipny Alan Tudyk. Vdaka predcasnemu zruseniu serialu bohuzial chyba aj uspokojive ukoncenie. Napriek tomu prve 2 serie rozhodne stoja za pozretie. Ako celku by som tomu dal 7/10. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Opravdu povedené! Velice sympatická hlavní hrdinka, vtipní herci a herecky v dalších rolích a předměstí plné stepfordských paniček. Jen se obávám, aby nosné téma (všichni na předměstí jsou hlupáci) bylo dostatečně silné. 80%._____Po osmi dílech ubírám hvězdičku. Škoda. 65%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S2: Tessino "som cool lebo som ina" je zrazu akosi otravne. A casom ani ina nie je. A nic zaujimavejsieho sa nedeje, trápne fňukanie nad hospodyňkou nemôže hádam baviť nikoho. // S1: Prva cca polka serie ma bavila podstatne viac ako druha. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, kvůli povaze a barvě vlasů hlavní hrdinky. Taky tak trochu hraná Daria. Dokud je to o konfrontaci chytré cynické holky zvyklé na normální život ve městě s šíleným panoptikem předměstí (převážně zpočátku), tak je to dobré. Slušný počet vydařených vtípků, absurdní scény, oddychovka na pobavení. Navíc tam je Alan Tudyk a ten je výborný všude. Jakmile ale seriál začne zabředávat do klasických mezilidských vztahů typických pro všechny teenage seriály, jde všechno do kytek. Tessa se trochu příblíží jim, oni se trochu přiblíží jí, všichni jsou najednou normální, řeší nesmysly a hlavně jsou nudní. // Druhá série bohužel pokračuje v trendu nastaveném koncem té první. Navíc se rozhodli z Tudyka udělat ufňukaného loosera. Ach jo. Poslední díly trochu zabrnkají na dramatickou notu, ale nevim nevim, jestli mě to přesvědčí ke skouknutí další série. // Nejoblíbenější postava: Tessa // 1.série: 60% // 2.série: 40% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se ani na chvilku nesnaží brát vážně a kterému se daří parodovat stereotypy, ze kterých samozřejmě nejvíce vyčnívá parodie "plastikových blondýnek". Obsazení je fajn, zamlouvá se mi skoro kompletně. Samozřejmě nejvíc Tessa, ty zrzky vždycky zaujmou, a její tatík George, ale rád vidím i Alana Tudyka v roli zubaře. V podstatě každá postava má něco do sebe a dokáže člověka pobavit, takže jen doufám, že podobně tomu bude i v následujících sériích. Zatím je to velmi slibných 75 % *** Druhá série je o něco slabí než ta úvodní a hlavní důvodem je to, že se tvůrci rozhodli spárovat snad každý nesourodý pár, který se tam nachází. Pořád to dokáže skvěle pobavit, protože některé vedlejší postavy jsou tak šílené, že to nemá obdoby, ale třeba Tessa se stala mnohem otravnější. I to je způsobeno tím, že brečí nad vztahem, který nechce. No, jsem zvědav na závěrečnou třetí sérii a doufám, že laťka už moc níž nepůjde. 70 % *** Když si pustíte epizodu z první série a z poslední, tak je to jako kdybyste sledovali jinej seriál. Suburgatory se začalo brát moc vážně a v místech, které ze začátku skvěle dokázal pobavit už v závěru nic nebylo, navíc se z Tessy se stal ufňukánek. Škoda, že se seriál začal brát tak vážně, protože už to nefungovalo jako když se snažil o vtip a parodii v úvodu. I když Sheila a Fred jsou pořád nepřekonatelní. Zrušení se bohužel nedivím, jen je škoda, že nebylo předem plánované a tvůrci tak neměli prostor k uspokojivému zakončení. 65% Last Night I had a Pleasant Nightmare... ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Takovej seriál u nějž mozek vypne a jen tupě zíráte, odpočíváte. Divíte se zpusobu života američanů. Ani to neurazi a svym zpusobem vrátí do dětských let. Hlavní hrdinka ma prirozenou krásu, kdežto její spolužáci přirozenou NE-krásu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Odporný parazit těžící z Easy A, které narozdíl od tohoto nedomrlého embrya sršelo nápady, citacemi/odkazy, sebereflexí a především stálo na fantastickém výkonu překrásné Emmy Stone. Tento paskvil nesahá zmíněnému produktu ani po malíčky u nohou. Vtipnost zmizela s úvodní scénkou a hlavní hrdinka je stejně tak protivná, jako Jessalyn Gilsig v úloze Terri Schuester v Glee. Jak by řekla Emma Stone - Blergh! ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Velký plus je v tom, že tam mám ráda opravdu všechny postavy. 15 dílů jsem zvládla za jeden den a už mi seriál vadil. Přišlo mi, že se tam nic neděje. Dala jsem si teda pauzu a zase to bylo dobrý. Jsou díly, které mě hrozně baví. Pak přijdou scény, který samou nudou trochu popoženu. Průměrný sitcom, s lepšími i horšími scénami. I přes to mám v plánu seriál sledovat dál. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Fajn seriál, aspoň mne veľmi sadol. Je veľmi krátky (25 min.) čo som vnímal pozitívne. Na to akú má Rebelka z predmestia krátku časovú stopáž, vie diváka vtiahnuť do deja, zabaviť a priniesť celkovú výpovednú hodnotu jednotlivým dielom. Tento seriál ťaží hlavne z rôznorodosti charakterov a bizarných situácií, ktoré sú miestami až pritiahnuté za vlasy. Veľmi ma zabával jemné ironicky humor Tessy Altmanovej, ktorá ťažko niesla sťahovanie z Manhattanu do Chatswinu. Neskôr to v každom diely porovnávala a patrične okomentovala. Herečka Jane Levy je veľmi sympatická a má pomerne veľký herecký potenciál. Ten momentálne dokazuje, kedže je obsadzovaná už aj do celovečerných filmov. Tessa, George, Dalia, Dallas, Ryan všetci boli fajn, no najväčší showman bol pre mňa jednoznačne Alan Tudyk alias Noah. Ten mal dostať viac priestoru, hlavne v tretej sérií. Škoda, že seriál trpí nevyrovnanou dávkou humoru. Niektoré časti boli super, iné horšie a tretia séria bola najslabšia, kedže sa viac-menej len umelo zakončoval seriál. Na záver musím povedať, že slovenský dabing je lepši než česky, ale dá sa to zniesť aj v češtine. 1. a 2. séria 75% 3. séria 60%. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První řada přinesla zajímavý pohled parodující předměstí amerického velkoměsta, náhled do městečka plného povrchních a hloupých lidí, kterým jde jen o to, aby všichni a všechno bylo hezké a krásné ve zcela extrémním prototypu krásy (ať už jde o cokoliv). Zajímavý námět, neobvyklé zápletky a velice dobrý casting (ale je děsivé, že např. Carly Chaikin vypadá v reálu hodně podobně jako Dalia), dělá to čtyři hvězdičky. Druhá řada se chtěla posunout někam dál, hlavní postavy, tedy George a Tessa, zapadly, sžily se s místními a navázaly první vztahy. Bohužel se všechny narážky a vtipy posouvají dál, do větších extrémů, tedy to, co se stává téměř každému seriálu. A to je zásadní chyba, kvůli tomu už seriál není tak vtipný. Jediný, kdo zůstal sázkou na jistotu, je pro mě ředitel školy Wolfe. Krom něho je ve většině případů hlavním zdrojem vtipu Fred "dr. Spaceman" Shay a Noah Werner hraný skvělým Alanem Tudykem. Naopak naprosto nesnesitelnou se stala postava Lisy. Závěr řady krom toho tak podivně vyšuměl, nemělo to žádné správné ukončení ani cliffhanger, nic moc, 3 hvězdy. Třetí řada už vůbec neví kudy kam. Ředitel Wolfe už se v této řadě neobjeví a Alan Tudyk jakožto Noah se objeví jen ve třech epizodách. Po odchodu Ryana se navíc zastavil i jakýkoli děj, seriál se pořád vrací k němu, ale je to jinak dost o ničem. Jediný klad této série je Victor, který to ovšem sám neutáhne. Spíše slabší tři hvězdy. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ok, toto je jeden z tých seriálov, kde zoberú vlastnosť/aspekt človeka alebo skupiny ľudí a dovedú ju ad absurdum, až je z toho vlastne karikatúra. Ale vtipy sú podarené a Jane Levy je neskutočne sympatická, čiže určite pozerám ďalej. ()

Reklama

Reklama