Reklama

Reklama

Film Naši a já vypráví příběh chytré dospívající dívky, která trčí kdesi na americkém maloměstě. Zatímco šestnáctiletá Lucy sleduje, jak se manželství jejích rodičů rozpadá, sdílí své největší obavy i naděje s nejlepším kamarádem Kennym. Šestnáctiletá Lucy je tak trochu divoška. Skvěle vychází se svým otcem, který ji ale často opouští na celé měsíce kvůli práci v Kanadě. S matkou má spíše kamarádský vztah a musí se starat o většinu věcí kolem domácnosti. Stále víc si uvědomuje svou sexualitu i nepříliš "stabilní" rodinnou situaci. Začne chodit s nejlepším kamarádem Kennym a záhy pochopí, že manželství jejích rodičů není tak pevné, jak si doposud myslela. Všimne si, že její otec zůstává pryč od rodiny déle, než je zdrávo, a že matka po jeho přítomnosti netouží ani zdaleka tak moc jako ona sama. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna americká holka neví co se životem a tak zkouší, riskuje a život pokouší tak, jako skoro každá jiná americká holka – sexem. Nijak zvláštní film, ale pěkně s ním ubíhal čas. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film je možné uchopiť dvomi spôsobmi. Prvým - chlap, čo vyrastal v sirotinci nevie žiť so svojou vlastnou rodinou. Matka, ktorá otehotnela na strednej doháňa zameškané a dcérenka chudinka, sa hľadá, či už v sexe alebo vo svojich cieľoch. Druhý spôsob je veľmi jednoduchý - chlap drie ako kôň, aby sa jeho rodina mala dobre a jeho žena s dcérou sa zatiaľ ku...a. Je len na vás, čo z toho si vyberiete. Ale pozeralo sa na to celkom fajn. Lepší priemer. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mladá Lucy ma iritovala svojimi vyspelými kozami, ale i premúdrelými kecami! No a práve za tie kecy udeľujem veselé dve hviezdičky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Matka, ktorá otehotnela v 17-tich, potrebovala dohnať stratený čas. Otec, ktorý vyrastal v sirotinci, nevedel existovať so svojou naozajstnou rodinou. A mladá zostala na všetko sama ... ale našťastie mala výborného kamaráta, varešku v ruke a vedela ohýbať minulosť. A ešte pekné pesničky hrali počas celého filmu. Bolo by to fajn, keby to tak netlačilo na pílu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý teen film, kde je dieťa vyzretejšie než rodičia. Práve postava inteligentnej Lucy dáva filmu presah (podobne ako Ellen Page v JUNO). Niektoré témy vyznievajú akoby nedokončené, ale ja som presvedčený, že to tak malo byť, aby koniec vyznel tak ako mal... ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film o sexe, plný sexu v replikách takých ľahkým až dehonestujúcim spôsobom a potom ide až do drámy a proste divákovi celú sexualitu znechucuje, pretože panenstvo sa tu prelína so znásilnením a promiskuita sa tu prelína s ešte väčšou promiskuitou - matka súperí s dcérou? Ešte tu je rozvod, vzťahové nefunkčnosti, domáce násilie a smrť, no proste super komédia, po ktorej je človeku akurát tak hnusne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jací rodiče taková dcera „skoro“…A že jejich rodinný život nebyl a není zrovna moc harmonický, za to se jim zapalovala lýtka už v raném mládí… Sarah Bolger byla v těch trenclích a tílku vážně sexy a ani se nedivím, že si to s ní chtěl každý rozdat a i ona byla pěkně nažhavená, no a ještě k tomu uměla i dobře vařit…Hlavní postava mi byla docela sympatická, přestože bych takovou dceru asi raději nikdy nechtěl – no a takové rodiče rozhodně taky už vůbec ne (ani se nedivím, že se chovala tak jak se chovala, když otec byl magor a matka slepice). Jako celek ale tenhle film docela fungoval, až na pár slabších momentů, takže průměrné ohodnocení tomu klidně dám. Přestože podobné kousky zrovna moc nevyhledávám. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Bolgerovic Sáru a její malou sestřičku jsem si zamiloval tenkrát v Americe (In America) a potěšilo mě její umírněné herectví i v dalších jejích filmech. Vlastně patří mezi mé vůbec nejoblíbenější herecká "mláďata" současnosti a na každý další film s ní se těším a tak mi neuniklo ani tohle. Bohužel ty bludy, které je nucena vypouštět z huby, nejen ona, ale všichni ostatní jsem nebyl schopný akceptovat. Mám rád dialogovou přirozenost, to bohužel tento film nenabízí, ten nabízí jen plané pseudofilosofování a nudné plkání. Sarah hrála dobře, ale ty žvásty... Něco mezi 2-3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tu komedii jsem v tom nenašel. Spíš se jedná o rodinné drama s předčasně vyspělou dcerou, které padají z úst tuny sraček a matkou, které chybí do ideálního rodiče daleko. Nebavilo mě to. Dokoukal jsem se na to jen kvůli oboum herečkám, ale při vší úctě Claire Danes a Sarah Bolger nemohou fungovat jako matka a dcera. To je castingové faux pas a od toho se to celé odvíjelo. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychovka z koutu takových těch amerických nezávisláren. Tématem je život 16 dívčiny, která se musí vyrovnávat nejen s prvními láskami, ale taky s ne zrovna šťastnými rodiči. Sarah Bolger zaujme na první pohled a to nejen vzhledem, ale i skvělým hereckým výkonem. Rozhodně ji budu sledovat i nadále. Claire Danes ji skvěle doplňuje, po dlouhé době je fajn ji vidět jinak, než jako psychicky nestálou agentku CIA. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl konec, který tak trochu vyšuměl do ztracena. I přes jisté filmové archetypy a lehce odlišnou americkou kulturu jde o takový ten snímek ze života a ty já rád. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možná je to průměrné teen drama/comedy, ale mě se to moc líbilo a byl to přesně ten film, na který jsem měla náladu. Velmi příjemné herecké obsazení bylo velkým plusem. James Marsden tu hrál ovšem prvotřídního pošuka.. mít takového otce, který vyhrožuje ztažením z kůže klukovi, co políbil jeho dceru.. nechtěla bych. Docela dlouho jsem přemýšlela odkud znám Sarah Bolger, až pak při prohlížení profilu vidím Out a už mě to trklo. Tady měla naprosto skvělé sarkastické poznámky. Co se týče Thomase Manna, tak jsem zjistila, že jsem ho viděla skoro v každém jeho filmu a ve všech hraje takového toho poťouchlého outsidera, ale ty role mu prostě sedí.... ještě do třetice jim tu chybí (v popisku, kdo v tom hraje) ten Tim aka William Peltz, který měl totální Cyranovský nos :D Klidně si tomu dám 4-5*. "Do overs don't count." ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tento film je o tom, že sa všetci kúpeme v bazéniku osobných problémov. Ale dont worry, be happy. Ostatní sa tam čvachtajú spolu s nami. Film o ničom a o všetkom v jednom. Inak priemerná americká teenovka. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie! Väčšina teen filmov sú tie typické debilné komédie o tom istom dokola (len párty, alkohol, sex). Ale toto nebolo len o tých klasických teen záležitostiach, a malo to oveľa širší záber, najmä čo sa týka zamerania na medziľudské vzťahy. Neistota a nezáujem rodičov dokážu u dospievajúceho človeka napáchať obrovské osobnostné problémy - a práve o tom bol tento film. Veľmi sa mi páčilo dôverné priateľstvo medzi Lucy a Kennym, hoci taktiež malo svoje vzostupy a pády zapríčinené značnou nevyspelosťou. Zaujímavé bolo sledovať aj postoj rodičov. Zatiaľ čo mama (tváriac sa obetavo a chápavo) väčšinou sebecky hľadela v prvom rade na svoje potreby, tak otecko (chronicky vyhýbajúci sa zodpovednosti) sa tváril ako príkladný vzor morálky a starostlivosti. V oboch prípadoch to bol naozaj vrchol pokrytectva! Čakal som hlúpu teen komédiu, ale napokon celkom schopná dráma mapujúca nezrelú myseľ dospievajúcej dievčiny. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Film Naši a já nabízí hodně zjednodušený pohled na slasti a strasti dospívání. Divák kolikrát nechápe, jestli si matka s dcerou náhodou neprohodily role. Možná i proto, že ten věkový rozdíl mezi nimi není ani vzhledově dvakrát patrný. Snad jen hudba mě vyloženě neštvala, i když ani po této stránce se nedá mluvit o žádném zázraku. (35%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla teda k sežrání. Sarah Bolger si v klídku utáhla celý film. Teenage-girl, v hlavě galimatyjáš a řeší problémy svých rodičů, prvního sexu a smyslu svého života. Každý večer "vaří s Italem" večeři a to ji uklidňuje a dává pocit jistoty. Všechny postavy ve filmu nemají v životě zrovna moc jasno, pěkně se vtom plácají a dali by nevím co za pevný bod. Klasické Nezávislé léto v hořkokyselém nálevu se sladkou tečkou na konci. 75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neškodná hlúposť, ktorá poteší svojím spádom, sympatickou slečnou a nenáročným podaním, Vhodné k žehleniu alebo ako nenáročné vyplnenie času. 2 z 5 ()

Lenka_J 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem pro puštění filmu byla jednak chuť pustit si nějaké ne tak náročné drama a obhlídnout novou roli pro skvělou Claire Danes. A prakticky jsem dostala to, co jsem od As Cool as I Am očekávala, příběh ze života, zajímavé osudy lidí, ale na druhou stranu nic, co by na mě nějak extra zanechalo dojem. Možná až na opravdu dobře hrající Sarah Bolger v roli hlavní hrdinky. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová teen podívaná. V ústředních rolích prima herci. Ono to tak nějak plyne .Lucy působí vyspěleji,než její rodiče, mám to v hlavě srovnáno a i když dělá některé věci bez rozmyslu, tak myslím, že v tomhle věku je to naprosto v pohodě. Mě se to líbilo moc... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Další teen nezávislák, ve kterém děti mluví jak vystudovaní filosofové a vůbec to nepřipadá nikomu zvláštní. Sarah Bolger fain, Tomáš Mannů už mě v těhle rolích ale celkem irituje. (Takový Michael Cera dnešní generace?). Děj ale docela zajímavý, takže jako oddychovka..proč ne? ()

Reklama

Reklama