Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní vedlejší produkt alba Imaginaerum. Hudební stránka věci je úchvatná a skvěle doplňuje neméně působivý vizuál. Nadšen jsem byl také z překvapivě dobré srozumitelnosti příběhu a z pochopitelnosti nejrůznějších slovních i obrazových metafor, které bývají u muzikálů někdy lehce problematické. Pro fanoušky skupiny povinnost, pro ostatní inspirace k poslechu stejnojmenného alba. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... i u mě to brnklo ten správný akord a princezna se roztočila - jen to nedokázala dotáhnout do těch správných otáček. Možná proto, že jsem čekala víc hudby Nightwish (což by se z označení "muzikál" a pod titulku "by Nightwish" očekávat dalo). Takže pozor - jako fantasy film, který vlastně v hloubce až tak fantasy není, určitě ano. Jako muzikál od Nightwish? Čekala bych opravdu víc songů z alba Imaginaerum. Ale výsledku to na kráse opravdu nic neubírá. Příběh super, animace dobrý, hudba výborná a herci též, jen scénář trošku napadá na jednu nohu. Sečteno a podtrženo: děkuji, stálo to za to. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl nést podtitulek "Pro fanoušky s láskou Nightwish", protože tohle je skutečně zhmotněním snu každého pravověrného fanouška finské kapely. Nightwishovská hudba byla vždy nápaditá a imaginaci podněcující, avšak teprve s tímto snímkem dostala reálné vizuální kontury. A nutno podotknout, že co se propojení vizuálních vjemů a hudebních motivů týče, těžko se v současné době najde dokonalejší dílo. Osobně mne asi nejvíce potěšilo zobrazení skladby Scaretale, která působila na mou fantazii z celého alba nejvíce a dočkala jsem se jejího ztvárnění v přesně natolik šíleném duchu, v jakém jsem si ji přála vidět. Snový příběh může někomu připadat lehce kýčovitý, ale ukažte mi nějaký muzikálový počin s komplikovaným dějem. Za mě tedy velká spokojenost a všechny hatery si uvařím a sním :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Fantaskní či snový příběh mi přišel hodně chudý a byla to spíš jen vata, která je zabalena do zásadní hudební stránky, na které byl film nejspíš založen. Sice se na to chvilkami hezky kouká, ale nakonec jsem si z toho odnesl pocit, který hodně brzy vyprchal. Něco mezi 2-3 hvězdičkami - v dobré náladě dávám lepší známku, ale nemá to tak jisté. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě obrovské překvapení. Nejsem fanda kapely, ale zvědavost vyhrála a já si Imaginaerum pustil a nelituju. Od hudby přes her.výkony až po vizuál a geniální příběh tohle všechno se podepsalo na mém hodnocení. Hodně mi nejspíš pomohlo, že jsem k filmu přistupoval s odstupem aby mi pak po skončení řádně nakopal Pr***L. 100% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Jméno dcery umírajícího skladatele je Gem (Keyanna Fielding). Jméno je přesmička akordů. Ve filmu se snaží skladatel změnit G na E moll. Jméno vzniká spojením těchto akordů. (animaxis)
  • Původní název filmu byl Imaginarium. Nakonec byl však změněn na Imaginaerum, aby nevznikl spor kvůli autorským právům. (svadlenaX)

Reklama

Reklama