Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ... Nepopsatelnej film, hlavně díky jeho dosti podivné (ale rozhodně ne špatné!) stavbě. Chyb není mnoho, ale o to jsou některé pro mě závažnější, třebas, že hudba nebyla využitá tak jak si zasloužila a na konci zůstane pocit promarněné příležitosti, protože scény, kde se objevují reální Nightwish jsou se scénou "ztráty iluzí otce i dcery" absolutní vrchol filmu a orgastická záležitost, hlavně proto, že se nebojí být tou kapelou (a hlavně Tím skladatelem), kterou (kterého) freneticky zbožňuju a jako oběť v jeho prospěch již padlo několik pytlů kvalitního prosa. Chvílemi nudí nefantaskní část příběhu, jenže to se poměrně brzo vyrovná zásadní složkou, kterou jsou emoce. Už dost dlouho jsem neviděl film, který by mě donutil hned několikrát nedýchat a snažit se, aby moje slzné kanálky zůstali pouze ve stavu pohotovosti. Až po závěrečných titulcích jsem si vlastně uvědomil, že mě nehorázně bolí hlava a tak se jdu nadopovat nějakejma práškama a hurá spouštět některé scény stále dokola. [_Egocentrické info pouze pro mne: hodnocení čtvrté, komentář druhý_] ..... Když jsem dostal nutkání na třetí projekci během tří dnů, přidal jsem pátou ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

SNĚHULÁK!..myslím že kvalitu filmu úplně docením až na druhé shlédnutí. Po tom prvním bych řekl, že film až trestuhodně nevyužívá plného potenciálu muziky, které mu Nightwish nabízí. Přitom mají tolik songů, které svojí stavbou a "osudovostí" hodí přesně do takovéhoto filmu. Co se mi naopak líbilo, byly hudební vstupy celé skupiny, které nebyly rušivé a celkově se do filmu hodily. Příběhově film popisuje poslední cestu člověka za usmířením a smířením, která se odehrává pouze v jeho mysli. Zajímavé, možná trochu depresivní, ale rozhodně ne špatné. A scény se sněhulákem za doprovodu nejznámějších songů od Nightwishů patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím v muzikálových filmech viděl. 78% ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl nést podtitulek "Pro fanoušky s láskou Nightwish", protože tohle je skutečně zhmotněním snu každého pravověrného fanouška finské kapely. Nightwishovská hudba byla vždy nápaditá a imaginaci podněcující, avšak teprve s tímto snímkem dostala reálné vizuální kontury. A nutno podotknout, že co se propojení vizuálních vjemů a hudebních motivů týče, těžko se v současné době najde dokonalejší dílo. Osobně mne asi nejvíce potěšilo zobrazení skladby Scaretale, která působila na mou fantazii z celého alba nejvíce a dočkala jsem se jejího ztvárnění v přesně natolik šíleném duchu, v jakém jsem si ji přála vidět. Snový příběh může někomu připadat lehce kýčovitý, ale ukažte mi nějaký muzikálový počin s komplikovaným dějem. Za mě tedy velká spokojenost a všechny hatery si uvařím a sním :) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Náhodne stretnutie ktoré vyústilo v lásku. Neopísateľný film ... pod to sa môžem podpísať. Imaginaerum vo mne prebudil už dávno zabudnutú túžbu po Nightwish, to po prvé. A po druhé, no povedzme že ma emociálne vyžmýkal. Neuveriteľne silný príbeh, ktorý je vo svojej podstate tak nádherne jednoduchý, a používa jemne bizarné výrazové prostriedky po celú dobu trvania tejto snovej púte z temnoty. A tá hudba ! ... Je mi zaťažko hľadať ďalšie a lepšie slová, ktoré by dokázali presne popísať moje pocity z Imaginaerumu, ale to nevadí pretože film ako je tento sa musí vidieť na vlastné oči a prežiť vlastnými pocitmi. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílko. Vizuálně a některými nápady skutečně hodně zajímavé, bohužel mi to ale ve výsledku připadalo jako hodně natažený videoklip s příběhem, než smysluplný plnohodnotný film. Hudba od Nightwish absolutně nevyužitá, až na těch pár klipů s kapelou, které spíše právě umocňovaly onen pocit "nataženého videoklipu". Trochu škoda nevyužitého potenciálu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Původní název filmu byl Imaginarium. Nakonec byl však změněn na Imaginaerum, aby nevznikl spor kvůli autorským právům. (svadlenaX)
  • Ve scéně, dky Tom (Quinn Lord) utíká před Sněhulákem do tanečního klubu, zavírá dveře a blokuje je zevnitř židlí. Dveře se ale otevírají ven. (Beckett51)

Reklama

Reklama