Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný béčko. Nejsem fanda těhle zvrácenejch thrillerú, ale tohle se povedlo skoro na výbornou. I přes těch příliš nudnejch debat a pár do blba koukajících scén mě to dokázalo vtáhnout neskutečně. Atmosféra toho doupěte byla dokonalá a celkově ten průběh od malýho Rabbita až do mladistvýho a bylo jasný co se musí stát, ale konec holt opět otevřenej, jak mě tohle potom ničí... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že chained není dílo pro každého a ne každému musí přímo sedět, ale mě to sedlo hodně. Docela zajímavá pointa filmu mě vzala a poctivě budovaný příběh dělá z tohoto filmu nadprůměr. Obzvlášt' důmyslný vrah, který si jede svou bezchybnou akci a všechny vraždy dělá podle danného schématu. Do svého domu přivede malého kluka, kterého ušetřil a vychoval pro sebe, asi jen pro to, že mu skrátka bylo líto! Po několika letech začne vrah kluka vychovávat mnohem více a sám mu věří, že bude vraždit také. Co ale netuší je, že kluk se mu nakonec postaví, zradí ho a zabije! Takový konec jsem ani já nějak tak neočekával, jelikož mi přišlo, že po tolika letech ten kluk, přeci jen si zvykne a začne vraždit s ním. 75% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netrvalo ani dlouho od ukončení "velkolepé" ságy Stmívání a Edwardu Cullenovi se přihodila nemilá věc, která nalajnovala celý jeho budoucí život. Eamon Farren jakoby "Shovel face" upírovi z tesáků vypadl. Chained v sobě nese dobrý námět i slušné herecké obsazení, jinak se však v celkovém výsledku jedná o průměrně zpracovaný thriller se závěrečným odhalením, které mi přišlo lehce vykonstruované, i když nápad to byl i tak dobrý a nejednoho diváka možná i překvapí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lynchová výborne! Na moju vlastnú škodu som sa tomu filmu 10 rokov vyhýbal, len kvôli trom nízkym hodnoteniam v mojej topke, a aj keď možno na pár miestach nezafunguje, tak jak by mohol, väčšinu času ide o uveriteľnú, realistickú a dobre zahranú psycho depku, ktorá ma celý čas viedla tak sústredene, že som neodhadol twisty, aj keď boli pred očami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jennifer Chambers Lynch se pomalu v hororovém žánru zabydluje a snaží se jít ve šlépějích svého otce, ale jeho kvalit zatím nedosahuje ani z poloviny. Není vyloženě špatná režisérka, ale tentokrát si urvala moc silné sousto. Chtěla natočit nervy drásající exploitation, ale již fakt že několikrát poupravovala scénář, než se pustila do natáčení, jí předurčil k nezdaru. Filmy o masových vrazích (ať už skutečných, nebo fiktivních) mám velice rád a dá se říci, že je s oblibou vyhledávám. Tady jsem však narazil na jakýsi „pokus“ se jim alespoň zdánlivě přiblížit a nebyl jsem s výsledkem moc spokojený. Místy se příběh může opírat o zajímavou atmosféru, kterou se skutečně podařilo v některých pasážích navodit, ale šlo jen o takové záchvěvy, které netrvali dlouho. U podobných filmů je potřeba vytvořit doslova psychologický „uragán“, kdy si psychopat pohrává se svými obětmi, ale tady mi přišlo, že to fungovalo jen ze začátku a to ještě při převýchově malého Tima. Bylo mi toho kluka vážně líto, ale prostě jsem necítil potřebné emoce, které by mi vylepšili celkový prožitek. Špinavé prostředí, ve kterém vyrůstal a hrůzy jenž prožíval s každou další obětí svého únosce mě nechávaly zcela chladným. Navíc se většina důležitého odehrávala mimo záběr kamery. K uspokojení nepotřebuju hektolitry krve a několikaminutové mučení, jenže tady mi vlastně nebylo nabídnuto skoro nic. Kromě dvou vražd mladých dívek je divák o všechno důležité ochuzen. Ono je na jednu stranu pěkné, že režisérka chtěla nechat pracovat divákovu představivost, ale neměla by to dělat po celou dobu trvání filmu. Když už se však rozhodla přitvrdit, tak to stálo za pozornost. To je taky jediný důvod, proč tomu dám průměrné hodnocení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama