Reklama

Reklama

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 069)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Proti myšlienke filmu nič nemám, forma jej podania je však veľmi nezáživná a zbytočne doslovná. To tlačenie na pílu na neskutočne otravovalo. Barbie má niekoľko originálnych nápadov a občas som sa pousmial, ale inak to bola častokrát nuda. Na slabšie 3 hviezdy zvyšujem kvôli výborným hercom, čarovnému vizuálu, niekoľkým vydareným vtipom a skladbe od Billie Eilish, ktorá k záveru dobre pasovala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dnešek je nejlepší. Vážně nejlepší den, stejně jako ten včerejší, zítřejší a všechny další." Nikdy jsem si nehrál s bezpohlavní mattelovskou nádherou, takže se ze mě nestala krásná, sebevědomá a úspěšná žena. Nevadí, asi to přežiju. Stejně jako jednu návštěvu Barbielandu. To však neznamená, že jsem po ní nemusel navštívit neurologa kvůli epilepsii z barviček, ortopeda s vyvracenými kyčlemi a psychiatra z těch přechytralejch keců. Zkrátka nebezpečnej film. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch případů, kdy filmu pro mě uškodil až přílišný hype. Čekala jsem nějakou sofistikovanou satiru a komentář dnešní společnosti, do jisté míry to film splňuje a poselství filmu je upřímné, ale zároveň to vyznění je tak strašně jednoduché a čitelné od první minuty. Nevím, jestli je to úplně fér filmu vyčítat, je jasné, že Greta a Noah chtěli hlavně pobavit a zároveň něco sdělit tomu nejširšímu publiku a tak volí někdy až příliš doslovnou formu a ta mi občas vadila, já jsem zkrátka čekala více, ani jsem se tak nesmála, jak jsem doufala.  Nicméně návštěvu kina doporučuji určitě, Greta je dobrá režisérka, film je plný skvělých nápadů, herci jsou úžasní, zejména na Ryanu Goslingovi šlo vidět, že si užívá každou minutu. Film si někdy určitě ještě pustím a ten úspěch v kinech mu přeji. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie. Barbie jsem nepodceňoval a přestože zde hodnocení výrazně klesalo, já se na sledování stále těšil. Asi to nejlepší na díle je vzájemná chemie ústřední dvojice, tedy Goslinga s Robbie (Barbie a ken). Také mi byl sympatický specifický druh humoru s mnoha narážkami na svět panenek. A na závěr ještě jedna věc, jenž velmi oceňuji a to, že se dozvíme relativně mnoho nového jak o Barbie, společnosti Matel, patriarchátu ale i dokonce i o koních. Nutno však přiznat, že bych si dílo v žádném případě neužil, sledovat to celé jen tak o samotě. Je to zkrátka rodinná komedie a bez toho netuším zda bych si to vůbec kdy pustil.  55% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak trefně po projekci podotkla moje drahá poĺovička - instagramový feminismus. Myšlenka pěkná, produkční kvality nepochybné, herecky velmi dobře obsazené. A vadí nutně, že je to trestuhodně banální, aby to promlouvalo ke všem? To bych úplně Barbie nevyčítal. Co jí ale vyčítám je, že si po první půlhodince vystřílí nápady, pokud jde o vykreslení svého světa (zlatí Flintstoneovi z roku 1994), v tom skutečném z nějakého důvodu vedení firmy vykresluje jak postavičky z Looney Tunes, pak svůj mesidž postaví na tom, že aby ženy vyhrály, musí muže zmanipulovat (ale to vem čert, přes tu snaživou sociální omáčku je to v jádru pořád jen střelená osmdesátková komedie) a hlavně to nudně, až na závěrečné hudební číslo, doklopýtá do finále, kde se ukáže, že většina postav byla zbytečná a jejich linky tam být nemusely. Izolované vtipy fajn, postupem času je jich ale míň a míň a od nějaké půlky už ten film, až na pár motivačních citátů, nemá co říct. Škoda, ale hype oceňuju, protože každý podobný hit je pro životaschopnost kin v budoucnu velmii důležitý. 50 % ()

Galerie (86)

Zajímavosti (55)

  • Posledná replika filmu týkajúca sa gynekológie zahrnula Gerwig s cieľom "vzbudiť dôveru v mladších dievčatách", pretože keď bola mladšia, mala zo svojho tela rozpaky. (Arsenal83)
  • Dua Lipa vo filme hrá morskú pannu Barbie. Jej vzhľad priamo vychádza z modrej bábiky Dreamtopia Mermaid Barbie z roku 2018. (adam_majko99)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

Reklama

Reklama