Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátrání po pachateli tajemných vražd pokračuje. Je jisté, že vrah ještě neřekl poslední slovo a nedokončil svou práci. Nikdo netuší, jaký je jeho motiv. Jediný Runa by snad mohl rozluštit klíč, podle kterého si pachatel vybírá příští oběti. To by mohlo kriminalistům pomoci. Pocit, že konečně jedou zatýkat, se však změní ve zděšení, protože podezřelý pachatel se právě stal další obětí... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už zase chlastají ve službě…Však on někde vyplave…No druhý díl zas tak oslnivý nebyl, ale člověk se alespoň dozvěděl docela dost zajímavých věcí (ať už z historického hlediska, nejrůznějších domněnek, nebo výmyslů – ale i tak to bylo zajímavé). Kdyby bylo tak lehké dostat se mezi zednáře, tak se taky nechám ze zvědavosti naverbovat do lóže. Další mrtvolky, vtipný patolog zase perlí svá moudra, atmosféra pomalu houstne a potenciálních podezřelých ubývá. Pořád si to drží lepší průměrnou kvalitu. 60% ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem tuto minisérii neviděla. Jiří Strach je bezesporu dobrý režisér, jediné, co mi vadí, je obsazení A. Geislerové, která mi připadá v roli kriminalistky zcela nevěrohodná. Ale možná jsem také ovlivněna tím, že je mi nesympatická. Všechny ostatní role jsou obsazeny výborně, příběh je napínavý. ()

Evosheek 

všechny recenze uživatele

I když látka o tajemných zednářích skýtá mnoho příležitostí napsat dobrý scénář, v tomto případě se to rozhodně nepovedlo. Zatímco k prvému dílu jsem přistupoval tolerantně, u druhého dílu začali scénáristé i režisér ujíždět na banalitách. A vrcholem všeho bylo, když se nad zraněným Taussigem objevila šifra, kterou jsme před padesáti lety jako pionýři řešili v bojové hře (tuším, že) o rudou zástavu. V tomto filmu pak Runa diváky přesvědčuje, že jde o zednářskou šifru a jedině on ji dokáže vyluštit. . ()

Zajímavosti (4)

  • Je zvláštní, že rabín Taussig (Tomáš Töpfer) chtěl poslat obálku pro Runu (Ivan Trojan) od Staronové synagogy na Filozofickou fakultu, neboť obě budovy jsou od sebe jenom kousek. (Cheeter)
  • V čase 27:59 je čas na zpravodajské liště ČT24 (22:05) velmi krátce orámován bílou barvou. (David7)
  • V čase 26:50 je na obrazovce kamery ve studiu uveden čas natáčení 22:26:08. O vteřinu později je ovšem na zpravodajské liště ČT24 čas 22:03. (David7)

Reklama

Reklama