Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílný televizní mysteriózní film Ztracená brána je volným pokračováním divácky úspěšného třídílného televizního filmu Ďáblova lest.  Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou znovu Ivan Trojan, Anna Geislerová a Jiří Dvořák. Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo. Sami se přitom dostávají do ohrožení. Vyšetřování je plné zvratů a nečekaných komplikací. Kulisy televiznímu filmu poskytnou staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou našeho religionistu Ivana Trojana k Zednářské lóži, ale také na tajemné místo, kde se setká s podivnou bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Za mě 5hvězd si tento seriál zaslouží... Kvalitní herci, krásné prostředí Prahy a smysluplný scénář, co jiného by si člověk mohl přát ?! ()

AfroCmx 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelný, Aňě to slušelo, a zednáře mám rád. Chápu že žánr "mysteriózní" bude bída v českém podání, ale překvapilo. ()

Jenda1cz 

všechny recenze uživatele

Celá trilogie působí strašně nepřirozeně. Nesedli mi herci, dialogy nemají žádnou chemii a dabing je namluvený snad někde na záchodě. Z Prvního oddělení jsem zvyklý, že policejní prostředí má nějakou strukturu, ale tady se náhodou potkají dva vyšetřovatelé a neustále pobíhají z jednoho místa na druhé. Jdou třeba do hospody, ale pak si zničehonic uvědomí, že vlastně urgentně potřebují utíkat na akademii, z které zase běží do podzemí. Nepostupují žádnou strategii, vyšetřovací postupy, sbírání důkazů... Mohl to být skvělý seriál, je to milý a zajímavý, ale přes tyhle zásadní nedodělky se nedokážu přenést. Doufám, že neodvádím víc práce s tímto komentářem, než Strach s režii a Vašíček se scénářem. ()

Fash 

všechny recenze uživatele

Zatim cupr podivana. Vsechny tri dily se mi zamlouvaly! Zakladni trio nema chybu a vcelku dobre se doplnuje. Pribehove se mi tahle serie zdala mozna i lepsi nez Dablova lest, ale nutno podotknout, ze pri shlednuti "otevreneho" konce jsem opet nedostal plnohodnotnou satisfakci. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, ale po neuvěřitelné sračce Santiniho jazyk to nevypadá špatně .......... Trochu lepší pointa než u Ďáblovy lsti a Santiniho jazyku, ale opravdu jen trochu. Špatné to ale určitě nebylo. ..........Mimochodem, prkeněji než Tomáš Hanák, hraje už jen Spejbl a Iva Kubelková :-) ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Tady není co vytýkat. Napínavé od začátku stejně jako předchůdce. Na televizní film vysoká koncentrace známých tváří (kdy konečně uvidím mladé, pohledné a neokoukané tváře třeba z Brna? ). Jiří Strach prostě umí a jsem za něj rád. Každej jeho projekt sleduji a nikdy mě nezklamal. Jirko jen tak dál. Tak po shlédnutí všech tří dílů dávám rovných 100% a to i za ten trochu ustřelený konec. Moc pěkné koukáníčko. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

To se mi nestává často, abych se po druhém dílu vztekal, že musím čekat týden na rozuzlení. Vynikající výkon Tomáše Töpfera, který i na tak malém prostoru ukázal, že patří k tomu nejlepšímu. Naprosto mně sestřelil během rozhovoru s Ivanem Trojanem, jak mluvil o křesťanském atletovi. Nevím jestli režisér plánuje nějakou další trilogii, a jestli ne, asi se budu s postavami velice těžko loučit. Hodnotím už dnes, po druhém dílu, protože nečekám, že by se mohlo cokoliv zhoršít. Maximum....doplnuji po shlednuti zaverecne casti. Mam pocit ze v Jirim Strachovi ma ceska tvorba noveho genia a to myslim naprosto vazne. Tato trilogie se neda popsat a hodnotit tak, jak to klasicky divak dela. Ten vjem je pocitovy a zustava v cloveku a nuti divaka premyslet o otazkach, na ktere hleda ale nemuze najit odpovedi. Herecke vykony byly naprosto jedinecne. Sakra, ted si uvedomuju ze jsem neprepnul klavesnici, no nevadi, snad se neurazi Ana Geislerova, Ivan Trojan ani Jiri Dvorak, ze jejich jmena pri chvale pisu bez znamenek ale smekam pred jejich vykony. A samozrejme nejen pred nimi. Mam neskromne prani. Dalsi pribehy a mozna i konkretne dalsi pribehy navazujici na tuto trilogii. ()

kajmik01 

všechny recenze uživatele

Filmy Jiřího Stracha mám až na výjimky (Tři životy, Santiniho jazyk) moc rád a i nová mysteriózní Ztracená brána se mi líbila. Nová série působí vyzráleji než původní "Ďáblova lest". Film má v sobě hodně dobrého humoru a vtipných narážek, od špičkování mezi Dvořákem a Křížem o počtu dílů, přes vtipně zvolené jméno Zábranský, až třeba po jméno šéfa botanické zahrady (Halouzka) ve srovnání s skutečným botanikem Větvičkou Ve filmu nebylo moc logických kiksů, snad jen "nenápadné" vloupání do vily s autem zaparkovaným přímo před ní a vyměněná pistole u profesora Rohana (když ho chtěl vrah zabít, tak nepotřeboval falešnou stopu a Rohana ve vězení). Výborný výběr zajímavých lokalit a kvalitní kamera ve spojení s hudebním doprovodem vytváří nádhernou atmosféru. Film má nadstandardní herecké obsazení (jak to ten Strach dělá?), kdy se kvalitní herci objevují i v naprosto epizodních rolích (Stanislav Fišer jako rybář, Jiří Langmajer jako člen rozvědky, František Němec jako opat...) Závěr se na rozdíl od Ďáblovy lsti podařilo vybalancovat tak, aby nesklouzl k nechtěné parodii. Za sebe dávám s mírným přimhouřením očí plný počet hvězdiček a těším se na nějaký film režírovaný p. Strachem přímo pro kina. ()

MagikaVonCary

všechny recenze uživatele

zatím se mi to líbí. když jsem zjistila, že se točí pokračování lsti, tak jsem se nemohla dočkat. výbornej je pavel kříž "jsem podezřelý? no, to je báječné" :) trochu mi ale vadí jak dvořák s geislerkou hází v každý druhý větě hlášky a vtípky. je toho tak moc, že to na vtipnosti spíš ubírá a působí to křečovitě. no, nicméně...tajemna a tím víc českého je málo, takže každý další kousek kvituju. navíc super obsazení a kulisy staré prahy. co víc si přát! tip na vraha už taky mám, ale radši ho sem psát nebudu (co kdybych se netrefila :)) ()

vilicek77 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem byla spokojena, líbilo se mi kratičké setkání otce i syna Preissových, Pavel Kříž takový vtipný hajzlík...a vůbec, všechno, co jste zde už zmiňovali jako klad...jen jsem marně hledala ty dva výklady závěru, jsem to tedy pochopila jen jednoznačně...kdybyste mi někdo vnímavější a snad probuzenější vysvětlil .-)......Děkuji. Ale právě díky závěru - to si o pokračování přímo říká. Takže pane režisére - bylo to strašně fajn, jako vše, co jste doposud natočil, těším se na další vaše počiny. ()

sweet.papaya 

všechny recenze uživatele

Konečně můžu porovnat obě série a musím říct, že ač se mi Ztracená brána líbila velmi, tak Ďáblova lest vede - přišla mi napínavější. Ve Ztracené bráně se mi ale víc líbila odlehčená atmosféra ve vztahu Sumara/Šímová. Nicméně si oba seriály zaslouží plný počet hvězdiček. ()

atulur 

všechny recenze uživatele

Jiří Dvořák tento triptich herecky táhne, Aňa Geislerová v těsném závěsu. I když - přece jen - její chladný humor po výlezu z tunelů pražského metra byl nepříliš uvěřitelný (to je ale věc scénáře). Viktor Preis - jednička českého filmu - nezklamal, Pavel Kříž se svým elegantním výrokem na adresu komisaře "jděte do p----e", fantazie. Celá zápletka, pěkné filozofické a teologické myšlenky, zasazení do kulis staré Prahy a také znojemského podzemí (!), velmi chválím. Kdy se Jiřímu Strachovi povede natočit vysněný celovečerní film o Husovi? Na to se moc těším! ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Strachova profesionalita mi lahodi. Po tri vecery jsem si uzivala tempa, atmosfery, skvelych hercu (obzvlast Pavel Kriz a Ivan Trojan), hudby a skutecne skutecnych lokaci. I pres zjevne schematicke sklony scenare (vtipne hlasky v pravidelnych intervalech, aha zazitek vysetrovatele a ukvapena chybna akce s rychlou jizdou v aute a nasledne par panaku...) jsem se bavila a tesila na dalsi pokracovani. Diky za dukaz, ze i u nas nekdo umi natocit detektivku v akcnejsim stylu, aniz by z ni vylezla trapna parodie. ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi povedený televizní film, za mě lepší než Ďáblova lest, zejména díky "civilnějšímu" konci. Herci nepřekvapivě skvělí, od perfektního špičkování mezi Aňou Geislerovou a Jiřím Dvořákem, kteří tvoří charismatický pár vyšetřovatelů, přes Ivana Trojana, který prostě nemá chybu nikde, až po velmi kvalitní herce i v malých roličkách. Velkým překvapením pro mě byl libový záporák Pavla Kříže, to, jak si to užíval, přímo ukapávalo z obrazovky. Hvězdičku dolů dávám za občasné nelogičnosti v ději a za to, že vyšetřovatelé místy odcházejí za volant přímo od skleničky. ()

Zerathus 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry skvělý mysteriozní krimi film který by se nebál konkurovat Šifrám.Méně napínavé než minule,trošku horší soundtrack než minule a pár logických blbin za to lepší konec,lepší vtipy,uvěřitelnější pojetí a hlavně celkově líp fungující trio filmů které za to stojí zhlédnout.Bral bych i 3 díl se stejnou partou.Za mě 4 ()

NOX.DEL.RIO 

všechny recenze uživatele

ZÁVĚR JEDNOZNAČNĚ ZKLAMÁNÍ. NEJDŘÍV TI NASLIBUJOU HORY DOLY (VLAS MIMOZEMSKÝHO PŮVODU), A ZTRACENÁ BRÁNA, ZA KTEROU SE SKRÝVÁ TAJEMSTVÍ VESMÍRU A KDESI COSI SE NAKONEC NEOTEVŘE. CHÁPU, ŽE PŘI ROZPOČTU ČT BY VĚCI ZA NÍ MUSELY BEJT KRESLENÝ, O.K., TAK NEMĚLI ROZJÍŽDĚT SVOJÍ DUCHAŘSKOU HISTORKU TAK DOŠIROKA. NA ČESKOU TELEVIZNÍ TVORBU URČITĚ NADPRŮMĚR. ()

arnysimilar 

všechny recenze uživatele

Na české pomery je to veľmi dobra zvládnutý kriminálny seriál. Herci podávajú nadpriemerné výkony. Hlavná dvojica detektívov má svoje osobitné čaro a svojský humor. Scenár vypráva príbeh s veľkým zmyslom pre detail. Nechýba ani napätie a občas nejaká tá akcia. Navyše má snímok misteriozný podtón a aj keď vykráda pár hollywoodskych snímok, až tak mi to nevadilo. Templárov a tajné spolky ja môžem. ()

vvendigo 

všechny recenze uživatele

Doma jsme pro tenhle žánr zavedli termín "strachovina". Mysteriozní thriller? Detektivní příbeh? Pět hvězdiček? Lidi, to jste vážně nikdy neviděli nic o dvě ligy lepšího? Sleduju to s perverzním pocitem, jako bych se cpal nějakým laciným padělkem jídla z diskontu. Břicho se utěšeně plní, ale člověku je vlastně na blití. Njn, všechno si najde svého kupce. ()

Reklama

Reklama