Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Titanic se potopil v noci ze 14. na 15. dubna 1912 a v ledových vodách Atlantického oceánu nalezlo smrt 1 517 lidí. Originální dramatické ztvárnění osudových událostí, které vedly k neštěstí, uvádíme přesně v den katastrofy. Česká televize se tímto exkluzivním uvedením připojí k mnoha světovým stanicím, které tuto zbrusu novou dramatizaci uvádějí ve slavnostní premiéře ve stejném čase. V hlavních rolích výpravné minisérie se objevují Linus Roache, Toby Jones, Geraldine Somervilleová či Maria Doyle Kennedyová. Když Titanic veselého dubnového dne vyráží ze Southamptonu, nikdo netuší, jak strašlivý osud jej za necelých pět dní čeká. Příběh se soustředí na několik různých postav a události osudné plavby převypráví z jejich perspektivy. Divák má možnost poznat atmosféru snobské první třídy s restauracemi a lázněmi, ale i těsné kajuty služebnictva a bídu podpalubí. Na palubě Titaniku se zkrátka setkává vzorek společnosti v roce 1912 ? v příběhu vystupují kromě smyšlených postav i skuteční pasažéři Titanicu (milionáři J. J. Astor a B. Guggenheim či ?Nepotopitelná Molly? Brownová). Všechny společenské rozdíly ale smaže neštěstí, kterému se loď nevědomky žene v ústrety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jak píší jiní, dramaticky a herecky velmi dobré, ale výprava a efekty kvůli televiznímu zpracování ošizené. To je tak vše co se k tomu dá ve stručnosti říct. Potěšila mě spousta výborných britských herců, pozornějšímu divákovi jistě neuniklo, že velká většina z nich si zahrála v nějakém tom dílu s velkým Herculem Poirotem. Naopak mě zklamala hudba, která na začátku vypadala hodně nadějně, ale další vývoj k lepšímu nebo nějakému stupňování až k samotnému vyvrcholení se jaksi nedostavilo a bohužel i samotný konec si zasloužil lepší scénu nebo alespoň nějaký dovětek... Ale na televizi pořád slušné a odvážné zpracování. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení tady na CSFD, sakra? Ano, Cameronovu filmu se to možná podobá až nezdravě, dost mi ho tato série v některých chvílich připomněla, ale je pravda, že jsem byl nakonec celkovou podobou nadšen. Na to, že jde o TV film, to je neobyčejně povedené a podle mě by to mohlo klidně jít i do koin, jen délka je možná trochu zbytečná. První část nám toho dost nabídne a ve druhé se jen zopakuje celá první a přidá jen něco navíc, což je trochu škoda, takže to vlastně mohlo být o polovinu kratší, nebo to vše mohli dát dohromady, což by bylo lepší. Ovšem scény z katastrofy povedené, vše působí věrohodně, mráz mi běhal po zádech a já si jen říkal, jak to vypadalo ve skutečnosti... Titanic povedený ( hodně moc ) a jen mi vadilo, že potopení bylo vidět jen z dálky a okrajově. Ale jedná se o opravdu silné drama, které má co nabídnout, jeho zpracování je naprosto neuvěřitelné a do kina jako dělané a já jsem nadšen. Rozhodně zajímavé podání o společenských rozdílech pasažérů, které katastrofa smaže. Z herců stojí za zmínku hlavně Toby Jones. Doporučuji, 100 let od katastrofy vzniklo toto geniální dílo. 95%, protože Cameronův film je přece jen lepší, a protože to sem tam má nějaké ty mouchy. ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní film přímo pohřbívá jeho druhý díl, ve kterém se snad celou hodinu (z 90 min.!) opakují prakticky totožné scény jako v díle prvním, kromě pár doplňujících informací, které ovšem nejsou nikterak zajímavé a pro celkový děj nejsou důležité. Zatímco první část se mi docela líbila (s přehlédnutím černobílého pojetí charakterů), druhá část mě zklamala na plné čáře, sledovat ji bych přímo nazvala ztrátou času. Postavy třetí třídy a služebnictva dostaly spoustu prostoru, který byl využit maximálně vágním způsobem, jediné čehož režisér docílil je nervozita pasažérů i diváka. Tedy s tím rozdílem, že pasažéři jsou nervózní, protože neví, zda na ně zbude místo v záchranném člunu, divák proto, že se nemůže dočkat, až se tam něco stane - nebo až to konečně skončí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tahle verze Titanicu je specifická svým zpracováním a sice v tom směru, že dvě části tu netvoří celistvý film, ale v jedné z nich vidíte pohled na katastrofu z jedné strany v druhém díle se přidají pohledy jiných postav a některé detaily. Forma je to určitě netradiční a zajímavá jinak z hlediska historické přesnosti dost úsměvné, ale zase kritizovat, že to vykrádá Cameronovu verzi není úplně na místě a všichni co viděli všechny starší verze tak vědí, že z každé z nich si velký James něco vypůjčil do svého spektáklu, takže tolik k tomu kdo je tu vykradač. Já to nehrotím a dávám lehce nadprůměrných poctivých televizních 60% ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nevydařená kopie Cameronova velkofilmu: dialogy, podobné postavy a osudy, dokonce i některé scény. Jsem znechucená. Na to, že je to tako nový film, je to trapně natočené. Herci nemají šťávu, nedokáží zahrát ty správné emoce. Možná jsem trochu ovlivněná tím, že Cameronův Titanic je můj nejoblíbenější film, ale přece jenom jsem toho viděla dost na toto téma, abych dokázala trochu objektivně zhodnotit, že tohle je brak. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Česká televize se odvysíláním minisérie připojila ke stanicím v bezmála devadesáti zemích světa, které tuto zbrusu novou dramatizaci uvedly v premiéře ve stejném čase. (Olík)
  • Jde o první film o Titaniku, ve kterém se parník zlomí v polovině pod mírným úhlem naklonění. Novější výzkumy totiž dokázaly, že se loď zlomila pod výrazně menším úhlem, než jak tomu bylo například ve velkofilmu Titanic (1997) od Jamese Camerona. (Stanislaus)

Reklama

Reklama