Reklama

Reklama

Život přede mnou

Romantický / Experimentální / Krátkometrážní
Česko, 2011, 40 min

Obsahy(1)

Mladý Ondřej je vyšetřovatelem nabádán, aby se pokusil rozpomenout na cokoli, co by mohlo souviset se zmizením jeho bývalé dívky. Vybavuje si stále víc a víc detailů, které se mu skládají v nečekaný či zpola zapomenutý obraz jejich vztahu. Postupně přechází k reflexi svého minulého já, a možná i ke změně vnímání sebe sama. Původně zamýšlené antidramatické vyprávění o životnosti vzpomínek a vztahu paměti a identity se proměnilo ve více či méně úspěšný experiment se všemi jeho aspekty. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pátrání ve vlastní hlavě solidně vystavěné, ale působí to až zbytečně redundantně a zdlouhavě. Je to víceméně pořád o tom samém vzorci - mám vstupní informace/vzpomínky, zpracuji je, interaguji s někým a dostanu nové informace, které zkonfrontuji s těmi, co mám a udělám revizi, a tak celých 40 minut dokola. Obecně moc nechápu, proč někdo tak moc a usilovně přemýšlí o někom, s kým strávil pouhopouhé dva měsíce. P.S. Soundgarden mám taky rád. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu na známky se mi nedaří (a ani nechce) řešit, jestli měly nebo neměly být verbalizované postoje tak tvrdě polopatistické, jestli měl nebo neměl hrdinův hlas znít stejně přirozeně jako obou partnerek, jestli jde o hloubku nebo o techniku, jestli je směřování a zakončení filmu opravdu nebo jen rádoby záhadné, zkrátka jestli je nebo není v právu už. nehru. Podstatné je, že výjmečně se moje dojmy shodují s Morieninými, a že film skvěle funguje: v různých fázích mi různým způsobem silně zprostředkovává různé věci (místy až uhrančivě), přičemž však jemnými vazbami spojuje všechny motivy (vzájemně i dosti vzdálené) v půvabný a sdělný celek. Že jde o specifický typ specificky mužského filmu, je kouzlem nechtěného ilustrováno právě i zřetelným nesouladem mezi vzhledem a typem hrdiny (resp. přesvědčivostí jeho představitele) a vzhledem a typem jeho partnerek (představitelek), což mně osobně bylo jen ku prospěchu. Srov. s Morieniným problémem s frapantní hrdinovou nehybností. Poněkud jiné světlo na film i jeho tvůrce vrhá komentář Andreasův. "tys byl takovej rebelant, jo? hmm, sluší ti." ()

nehru 

všechny recenze uživatele

V ramci katedry rezie je tohle dilo docela uchazejici. V ramci jakyhokoliv jinyho kontextu je to do sebe zahledena, nudna a opakujici se etudka. ()

Reklama

Reklama