Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Cushing účinkuje v tomto filme v úlohe Dr. Lawrenca, bývalého kňaza a misionára, ktorý na povale svojho sídla ukrýva temné a desivé tajomstvo. Uzavretá miestnosť slúži ako väzenie pre jeho šialeného dospelého syna, ktorý si behom otcovej misionárskej činnosti v Indii vypestoval chuť na ľudské mäso. V blízkosti Lawrencovho vidieckeho sídla sa majú čoskoro uskutočniť automobilové preteky a on sa obáva, že jeho syn využije túto príležitosť, utečie zo zamknutej miestnosti a na návštevníkov pretekov usporiada lov. (Incantator)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nečíst zdejší obsah, jelikož dost prozrazuje a navíc druhá část není pravdivá. Povedený britský horor, z něhož dýchá Hammer na každém kroku. Už úvodní scéně nechybí napětí, byť pak divák zjistí, jak se to s ní má. Bláznivá blondýna Daphne vyprovokuje závod mezi jejím přítelem Billym a přítelem Billyho sestry. Kromě toho, že v autech vyjedou v noci, čeká je hustá mlha, a tak se Billy s Daphne ztratí v bažinách a k tomu jim dojde benzín. V husté mlze se nedaleko ukrývá starobylé sídlo se strašlivým tajemstvím. Těžko říci, kdo působil děsivěji, zda P. Cushing s ostře řezanými rysy, nebo J. Hurt se skelným pohledem šílence. Do toho indická magie a o zábavu je postaráno. Mrtvých nepočítaně, naděje se vytrácí jako pára nad hrncem. Výborná hudba a pěkný vizuál. Dnes asi většinou pro příznivce starších gotických hororů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno, pisatel obsahu Lancancator vlastně vyzradil o čem to celé je.... Adoptovaný indický kanibal byla perlička závěru filmu. Hrdinové (závodníci) o něm do poslední chvilky neví a Dr. Lawrence jej zprvu před návštěvníky tají. Film se odehrává ve dvacátých letech a šlechta z nedalekého zámečku se rozhodne trochu svým Rolls Roycům, Buickům a Fordům provětrat chladiče. Jeden vůz má však defekt a tak se posádka vozu ocitne u dveří izolovaného sídla Dr. Lawrence... Na svou dobu velmi zdařilý horor. Dávám tři mističky čerstvě vytržených jatýrek. * * * ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi ten syn odpozoroval kanibalizmus v Indii od aghoris - v hindu Indii este v stredoveku tito aghori chytali mrtve tela ludi z Gangy a pojedali ...... ako vsak vieme, zlo nejde z judaizmu, krestnstva, islamu ... ba ani z hinduizmu ... proste zli ludia, ktori presli na hodne temnu stranu .... kazda krajina ich ma ......reziser Francis je tu ovsem len zarutinera, kulisy nic moc . 42 % ()

Reklama

Reklama