Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 5

Recenze (374)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Definitivně nejvyváženější animovaná série všech dob a jako zakončení éry hraček více než důstojné. Oceňuji, že tvůrci zase změnili prostředí a zajímavě se popasovali s postavou Gábinky. Rozuzlení jiným směrem než u "Mazlíka" mě potěšilo a motivaci hračky jsem chápal. Forky, který přišel s novým typem humoru taky zapadl a scénáristé se opět krásně popasovali s dětským vnímáním světa (Buzzův vnitřní hlas). Tleskám. Byla to paráda. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá exkurze do světa hraček mohla vzhledem k číslu pokračování dopadnout jakkoli a jsem opravdu rád a vděčný za to, že se tvůrcům opět podařilo naservírovat nádherně udělaný a scenáristicky moudrý animák, který byl zároveň labutí písní Woodyho, Buzze a spol. I když byl začátek poněkud pomalejší, od vstupu Vidlíka na scénu vše začalo nabírat na obrátkách až k nesmírně dojemnému konci. Velice se mi líbilo prostředí starého antikvariátu a jeho rozličných obyvatel, z nichž mě nejvíce zaujala panenka Gábinka jakožto jedna z nejplastičtěji pojatých postav v rámci svého žánru. Obě linie s Woodym - první s Vidlíkem, druhá s Pastýřkou - měly své kouzlo a jsem rád, že tvůrci nesklouzli do vod lacinosti a infantilnosti, a že se znovu snažili vše pojmout do jisté míry po dospělácku. "Práce hraček nikdy nekončí!" - a i když se v tomto případě jedná o závěr TS-série, tak jde o nadmíru nádherné rozloučení. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Toy Story, narozdíl od Nema, nebyl nikdy moje srdcovka, ale je to fajn trilogie s pěkným zakončením. A teď čumím jako puk, že je nějaká čtyřka - dočista jsem na ni totiž zapomněl. A moje obavy se potvrdily. I navzdory krásné animaci a mnoha fakt dobrým gagům a zajímavým nápadům je to už docela nastavovaná kaše, která navíc svým vyzněním zásadně mění jednu z hlavních postav v přesný opak toho, na čem její charakter a potažmo celá původní trilogie stavěla. A to je imo ze strany tvůrců na jednu stranu dost odvážný a kontroverzní krok, ale taky zároveň zajímavá "lidé se mění" pointa. Pointa, která existenci jinak trochu nadbytečné čtyřky vlastně docela obstojně obhájí, byť rozumím, že každému po chuti nebude. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to taká stávka na istotu. Po tých rokoch. Hračky reflektujú skutočné hodnoty lepšie ako akákoľvek iná Pixar séria. Aspoň ja im to žeriem. Čo sa mi na filme páčilo zo všetkého najviac bol fakt, že všetky postavy tu boli pozitívne. Len akosi stratené. Zmätené. A smutné. Film, ktorý sa stáva vyspelejším a emotívne komplexnejším nie len voči detskému divákovi, ktorého, ako pevne dúfam, učí k empatií voči ostatným, menej šťastným, ale je rovnako smerovaní voči dospelým, ktorí si môžu pripomenúť, že dakedy malé gesto stačí k tomu, aby bol deň pre niekoho lepším. Vtipy a romantická línia funguje( hlavne Buzzov Inner voice, ma dokázal skvelo rozosmiať). Jeden z tých animákov čo budú ešte doznievať. A ja len ďakujem tebe Woody aj tebe Buzz že ma stále dokážete prekvapovať a robiť zo mňa o čosi väčšie dieťa než v skutočnosti som. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toy Story 4 si ma získavala pomalšie, asi najpomalšie zo všetkých top Pixaroviek, nakoniec sa jej to ale podarilo. Tvorcovia majú totiž všetko opäť perfektne premyslené a smerujú k jasnému, logickému koncu. Hračky v tomto fikčnom svete sú v podstate najtragickejšie bytosti, pretože nestarnú, kdežto ich milovaní, rozumej deti, áno a musia sa stále prispôsobovať novým podmienkam. A asi preto sa dá Toy Story nakrúcať donekonečna, čím môžem parafrázovať aj Buzzov výrok na margo pocitu z tohto filmu a vlastne aj celej série. Hračky ale zrejú vo vnútri a ak boli v jednotke povedzme že puberťáci, teraz sú už dospelí ľudia. Ono tá nesmrteľnosť je predsa len z istého uhla pohľadu prekliatie, pretože za význam svojho bytia musíte stále nanovo bojovať. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Woody s Vidlíkem nastoupí do kočárku Gabby, začne hrát v gramofonu píseň "Midnight, the Stars and You", která zazněla i na konci hororu Osvícení (1980). (Novko)
  • Ovečky Pastýřky jsou v češtině pojmenované podle Krokových dcer: Kazi, Teta a Libuše. V původním znění se jmenují Billy, Goat a Gruff. (SONY_)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama