Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Taky jsem ždímala kapesník, ronila slzy, ale trojka mě dneska dopoledne sebrala trochu víc. Maličko mě zamrzelo, že tvůrci do příběhu vecpali povinně nutnou emancipaci, nezávislost a akční hrdinství Pastýřky, co už naděláme, doba si to žádá... Ale jinak paráda! Nádherná animace, švih, kreativita a vynalézavost u Pixarů mě dostává do kolen. Vskutku inteligentní zábava, vůbec se nedivím, že Toy Story je srdcovkou mnohých z vás. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] I na počtvrté se to královsky povedlo! A opět téměř ke konci málem slza ukápla jak to bylo dojemný a perfektně zahrané. Animace je samozřejmě mnohem lepší (přeci jen je toto z r. 2019) – tam není co vytknout. Takže i když tu někteří píší, že to není úplná bomba a že to mírně zaostává nad předchozími třemi díly, ale já s tím nesouhlasím! Dějově je to sice stokrát omleté, ale furt to funguje – je to zábavné, vtipné, dobrodružné, roztomilé, dojímavé a známé postavičky Woodyho, rakeťáka a dalších potěší jako vždy. Takže není co dodávat a pevně doufám, že vznikne plnohodnotná pětka! PS: Hned za titulky je několik vsunutých scén. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem si zejména dvojku a trojku Toy Story velice užil, nikdy to nebyla moje srdcovka, takže mne pitomost čtyřky nezasáhla přímo do srdce, ale i tak jsem byl dost zklamanej. Jakkoli od předchozího dílu uběhlo devět (!) let, přišlo mi to dost spíchnuté horkou jehlou. Stará dobrá parta, tak skvěle rozehraná v předchozích dvou dílech, je odsunuta na druhou kolej a celý film de facto stráví pasivně v karavanu (stačí se podívat na plakát, kde všichni chybí). Když už Bo ve třetím díle deus ex machina zmizela, tak její deus ex machina objevení zde je hodně na sílu. První půlka se soustředí na pitomého Forkyho, ta druhá se zase nese v iracionálním pobíhání po lunaparku a starožitnictví. O důstojném epilogu, který tu někteří zmiňují, nemůže za mne být řeč... 50% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

S Toy Story mám jednoduchý vztah… je to má srdcovka, se kterou jsem prožil ta nejradostnější dětská léta a zůstala se mnou i během dospívání, tudíž má očekávání byla na maximu. A popravdě řečeno, jsem malinko v rozpacích. Úroveň animace je samozřejmě dechberoucí a vidět po letech své staré oblíbence je fajn, ale tentokrát se tvůrčí tým vydal poněkud odlišnou cestou, než bych já osobně čekal a ocenil a ne vše pro mě nyní funguje na 100%. Nejnovější přírůstek série hraje s existenciálními rozvahami na vážnější notu a nové postavičky v čele se záporačkou Gábinkou nejsou zdaleka tak zábavné jako Woodyho stará parta, která je tentokrát vesměs upozadněna vůči příběhu našeho oblíbeného kovboje a Pastýřky, a to mě upřímně mrzí ze všeho nejvíc. Jediný, kdo dostal nezanedbatelné místo v příběhu, je Buzz, který se ale chová nezvykle podivně… Přestože jsem z toho během sledování neměl nejlepší pocity, závěr mě utvrdil v tom, že se o zcela zbytečné pokračování nejedná a ve své podstatě do série zapadá dokonale, protože i Woody, který započal svou cestu před neuvěřitelnými čtyřiadvaceti lety, si svůj pomyslný happy-end přeci jen zaslouží (spolu se závěrem trojky emocionální vrchol celé série) a já můžu být jen rád, že jsem u toho mohl být od úplného začátku. Při pohledu na generické sequely Aut a Příšerek mám i přes veškeré své výhrady ohromnou radost, s jakou pečlivostí a chladnou hlavou si s touto kvadrilogií v Pixaru poradili... Takto kvalitní sérii, která sahá až do 90. let, tu prostě nemáme a ruku na srdce… byl by to vlastně zázrak, kdyby si čtvrtý díl udržel vysoce nastavenou laťku předešlými filmy :-) 7/10 (Toy Story series: Toy Story 8/10 Toy Story 2 10/10 Toy Story 3 9/10) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Duke Caboom si ukradl celý film pro sebe. Nečekal jsem, že po geniální trojce, kterou dodnes považuji za nejlepší animák všech dob, se Pixar ještě vytáhne, a hle - zadařilo se. Nebylo to bez chyb, místy tam byla trochu hluchá místa, chyběl tomu záporák, protože Mazel byl opravdu bad-guy. Ale opět se démonům z Pixaru podařilo dojemně ukončit nahláškovanou akční jízdu, která se celým filmem prolínala. Všichni byli víceméně skvělí, ale Keanu Reeves naprosto deklasoval všechny ostatní. Jen už bych poprosil, aby žádná další Toy Story 5 nebyla. Prosím. Tohle stačilo. 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • V obchodě se starožitnostmi můžeme vidět spoustu předmětů z ostatních filmů studia Pixar. Například masky z akvária a potápěčskou masku z filmu Hledá se Nemo (2003), hned vedle ní krabici na sušenky z Životu brouka (1998), Bing Bongovu raketu z filmu V hlavě (2015) a mnoho dalších. (LaserJet)
  • Při pohledu na zastavárny z venku si můžeme ve výloze všimnout kytary, kterou měl Andy v pokoji v Toy Story 3 (2010). Také si na výloze můžeme všimnout nápisu „1986“, což je rok, kdy se Pixar osamostatnil a oficiálně vzniknul. Nad dveřmi je číslo 1 200 – to odkazuje na 1200 Park Ave, kde má Pixar sídlo. (ČSFD)
  • 21. celovečerný film od Pixaru, prvý, aký je súčasťou tetralógie a štvrtý, ktorý podstúpil režisérsku zmenu a úpravy v scenári, čo malo za následok posunutie termínu premiéry o dva roky. V roku 2017 Johna Lassetera vystriedal na režisérskom poste Josh Coole. Lasseter však zostal v úlohe výkonného producenta. (LuiCJ)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama