Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (328)

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film ničím neblyští - atmosféra ako z klasických priemerných thrillerov, scenár šlape v duchu policajno-politických pletiek ochutený dramatickými zápletkami, charaktery a celá psychológia postáv vykreslená dosť po povrchu a ani zápletka neposkytuje nadpriemernú dávku diváckeho adrenalínu. Všetko však ide ako má. Priemerne a fádne. A po chvíli tento film pre svoju nevýraznosť zapadne do zabudnutia. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Marky se snad pro role tvrdých a průbojných policajtů narodil. Dokonce jeho postava ani nemusí být ve službách zákona, stačí soukromé očko. Stereotyp jako prase, ale už ten napovídá, že se scénář chce postavit spíš vedle klasik minulosti než fantasmagorií dneška. Stokrát viděný příběh o prohnilosti politiků bez jakékoli znatelné invence to pouze stvrzuje. Jako takové se tak dá Broken City považovat za poctivou pozdní vlaštovku noiru. Nic není na první pohled černobílé a každá postava si táhne svůj kříž. A jestli taková dobře, přestože rutinně odvedená práce dnes nemá šanci, tak je něco hodně špatně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pred premiérou divákov vnadili na šokujúci záverečný twist a toto je ono? To absolútne klišé, ktoré nebolo šokujúce ani v Komisárovi Rexovi v 90. rokoch? Fúha, drsné. A ďalej? Ani nič. Crowe vie byť super. V niektorých filmoch (Dobrý ročník, Master a Commander). Akonáhle v niektorom nie je super, je hrozný. Nevie byť priemerný alebo uchádzajúci. Vie byť iba alebo super alebo hrozný. Tu je hrozný. Dosť zlý je i Mark Wahlberg, ale oproti nesympatickému Croweovi pôsobí aj on ako zhmotnený míľnik herectva. Scenár o ničom, atmosféra polobiedna, striedavo až úplne biedna. Koniec ako vravím obrovské sklamanie. Palec dole, chalani. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Postaviť príbeh na opozeranej téme je záludné a dostáva tvorcov do slepej uličky, z ktorej sa nedá výjsť. V Zlomenom meste okrem sympatických hercov hraje prím minulosť policajta, skorumpovaný politik na miestnej úrovni, vydieranie, špehovanie... Na tom by nebolo nič zlého, keby sa použilo viacej invencie. Takto ide len o priemerný, ničim výnimočný thriller, na ktorý sa síce dobre pozerá, ale to je všetko. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

V poslední době mi přijde, že hollywoodští herci jsou dnes na tom podobně jako naše stavební firmy - doba je tak zlá, že už berou každý melouch. Bohužel ve Zlomeném městě (mimochodem mimořádně slaboduchý překlad i na velmi nízký standard českého překladu anglických filmových názvů) odvádějí i stejně "kvalitní" práci jako naše stavebky. Všechno je tak nějak rozklížené, nedošroubované, narychlo slepené a co zdálky vypadá jako masiv, je zblízka jen lepená překližka. Není to vyloženě na reklamaci, ale podruhé bych si už od Allena Hughese barák postavit nenechal....Um, o čem je vlastně řeč? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)
  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama