Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (678)

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl byla příjemná parodie, plná vtipu a nadhledu. Bylo znát, že se tvůrci uvolnili a patřičně si to užívali. Druhý díl byl už víc komerční, narvaný celebritami bez jakéhokoliv potenciálu pro danou tématiku (tedy proč do parodie verbují "vážné herce"?). Seagala v prvním díle chápu a je to v pořádku, Gibsona už nikoliv. Dámské osazenstvo velmi nadprůměrné a zároveň to jediné, co se dá vyzdvihnout. Je to miš-maš, který nemá image, směr, ani styl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nehoraznej kulervouci mega narez. Trejo v zivotni forme masakruje vse co mu pride pod ruku, vnitrnosti a hlavy litaj na vsechny strany, vizual ocekavane jak 80tkovy becko, do toho tak stupidne vypadajici triky, ze si je clovek musi zamilovat, spousta hlasek a spousta znamejch xichtu v cameo rolich, obzvlast napad s Chameleonem je genialni. Pribeh ale prekvapive dava docela smysl, postupnej presun ke sci-fi a ukazky ze tretiho dilu zase slibujou ozvlastneni a ja se celou dobu kralovsky bavil. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nerad bych se někoho dotkl. Ne, že by mi vadilo přisuzovat jedincům názvy zvěře či pohlavních orgánů, prostě jen nerad sahám na cizí lidi. Je to nehygienické, ale.... Absurdita je směšná jen ve dvou případech - když je naprosto vykořeněná z reality, či tehdy, kdy onen skutečný stav věcí trefně podtrhuje. Druhé hrátky s kinžálem oscilují po většinu času někde mezi, působí tedy jako mocné plácání pahnátem do hádvěóčka. Půl roku natěšeného poskakování a málem jsem film utnul v půli. Škoda. Takto zklamán jsem byl naposledy po prvním pohlavním aktu. Nejen, že mi neprýštila žádná krev, ale ani tu blánu jsem si nedokázal nahmatat. K obsednutí: Trejo samozřejmě stárne. Byť až doteď dokázal předstírat, že coby víno zraje a neoctovatí, sada pohybů, které zvládá efektně provádět, se povážlivě tenčí. Muchacho Estevez roztáhl mé koutky a k oné zrůdné italoamerické kurvě se snad nebudu ani vyjadřovat, na to nemám dostatečně vybroušenou slovní zásobu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak vlastně tento film vzít, jak se s ním popasovat, protože, ruku na srdce, je to strašná blbost. Jako komedie příliš divné, jako akční příliš slabé, jako thriller spíš směšné, jako krimi naprosto nedotažené. Machete Cortéz, ten mexický hrdina, novodobý Pancho Villa, který měl jednou provždy otevřít Mexičanům cestu do USA, se proměnil v hloupého šaška. Rodriguez z něj udělal Eso Rimmera, který skáče z explodujícího bombardéru na aligátorovi. Ptáme se proč. Proč směšněji, ne drsněji? Kam má doopravdy směřovat celá tahle laciná mexická verze Expendables? Danny Trejo je sice chvílemi tak drsný, že by z něj Bédovi Trávníčkovi ztmavly lacláče, ale co z toho, když se neumí prát a mačetou se ohání jak šluknovský cigoš po deseti griotkách? Jde vidět, že Robert Rodriguez ještě pořád nerozchodil ony ztřeštěné nápady ze Spy Kids a noční běs v podobě slepého střelce, ho zjevně také nepustil. Docela se divím, že se neobjevila dívka se samopalem místo nohy nebo že nepřikvačila Salma Hájková s užovkou kolem krku. Bože a dál je to taky slabý. „Machete don't tweet.“ No, to jsme se posunuli v humoru zas o kousek dál. Co bude ve třetím díle, až přistane na té vesmírné stanici? Machete don't instagram? Možná měl Machete zůstat syrový. Neměli to dopékat do takové veselé tortily. Všechna šťáva vytekla. Působí to jen jako nádivka bez chuti před třetím chodem. Přesto jsem se chvílemi velmi bavil. Místy si říkal: „To je takový úlet, že tomu musím dát pět hvězd, cabron“. Tenhle směšný mexický James Bond alias Eso Rimmeros mě ale v celku spíš zklamal. Kouzlo nechtěného si opět vybralo svou daň. Někdy mi přijde, že ten Rodriguez moc točit neumí. Sice dělá skvělé oldskůlové filtry, paroduje dokonale, ale za tím vším není nic, než dutá piñata. Ale co, v Mexiku a Texasu se tomu jistě řehní dostatečně. Nám je ta problematika tak cizí, že to asi ani nemůžeme chápat a nezbývá, než se trapně uculovat u nepochopených kameňáků. Zeď na hranici USA – Mexiko. HA HA HA. Charlie „Estevéz“ Sheen jako americký prezident. HA HA HA. Za nejlepší by se asi dala považovat vsuvka s lovcem odměn, co neustále měnil svůj vzhled, čili ho pokaždé hrál jiný známý herec včetně oné Lady Gagaga. To se vážně povedlo, ačkoliv i z toho by se dalo vytěžit víc. Takový humor vymyslí i na NOVĚ a to už je co říct. Určitě se těším na další díl, ale už vím, že nesmím toho očekávat moc, tolik toho nejspíš nedostanu. Jen samé polohumory, laciné akční scény a parodie na něco, čemu prostě nerozumím. Chtěl jsem jen zlého Machetu Cortéze, chtěl jsem vůdce mexického lidu táhnoucího k San Diegu, chtěl odboj, luxusní akční scény, chtěl jsem dospělý film, ale tohle byla jen nepříliš vtipná parodie na sebe sama, upachtěná slátanina připravující diváka na vesmírné finále. Uf. A Rodriguez vykrádá sám sebe. A teď ještě to o formě a obsahu: Machete zabíjí obojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem napsal, že jí Robert Rodriguez zprasil stejně jako Planetu Terror. A stejně jako Tenkrát v Mexiku. A bohužel stejně jako Machete zabíjí. A to nemluvím o jeho infantilních eskapádách pro jeho caparty. Jeho další výlet do pokleslých žánrových vod nezvedne ze židle, netěší, nebaví, jen je znovu velmi špatně napsaný a režijně mizerně uchopený. Když si někdo rád hraje a zkouší něco nového, kvituju to s povděkem. Jenže když nezná hranice a ve svých nápadech je nakonec nesmírně sterilní, musím většinu stopáže sledovat hodinky. Co mi na Rodriguezovi ale vadí nejvíc, je zpětná vazba na diváka. Působí na mě jako sobec, který tyhle kousky točí výhradně pro sebe. Akce se rychle se okouká, záporáci jsou nemastní, klaďasové neslaní a ten všeuměl vzadu doufá, že všechny ty střílečky, vykuchávání lidí, klonování, brutální fórky a nasrané ozbrojené ženské diváka oblbnou, aby přestal myslet na to, co se na plátně odehrává. Já si hlavu vymýt nenechal: Tohle je prostý, zbytečný kus. Danny Trejo znovu dokazuje, že je to cool chlapík do vedlejších rolí, celý film těžko utáhne (jiní herci se sotva ohřejí, ba se snad i nudí – Mel Gibson kupříkladu, o Lady Gaga raději nemluvím). Tahle mise chutná hodně zvláštně!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasledujú po nich ešte dve scény. (Johnny.ARN)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama