Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Zajímavosti (34)

  • Lady Gaga se dostala do filmu díky Machetovi (Danny Trejo). Stalo se to tak, když se Danny a Lady Gaga potkali v tetovacím salónu, ta vyslovila její přání, Danny zavolal režisérovi (Robert Rodriguez) a ten ji později obsadil. (Leopard105)
  • Nápis „CHINGON“ na autě, kterým Machete (Danny Trejo) projíždí hranici, odkazuje na Rodriguezovu stejnojmennou kapelu, která pravidelně spolupracuje na hudbě k jeho filmům. (Mautycka)
  • Poslední zbraní ze své sbírky mečů, kterou Voz (Mel Gibson) drží v ruce, je klingonský bat'leth, zbraň ze světa Star Treku, přestože Voz ve filmu tvrdí, že je fanouškem Star Wars. (Ceberus)
  • Voz (Mel Gibson) během filmu prohlásí, že je velký fanoušek Hvězdných válek, také lze zahlédnout několik odkazů na tuto filmovou sérii. Např. Vozův speeder, zamaskovaní popáleného "záporáka", zalití jednoho z hlavních hrdinů do karbonitu, dokonce i některá okna ve Vozově raketoplánu připomínají okna z kajuty císaře na Hvězdě smrti. (KillHurt)
  • Lady Gaga byla za svůj výkon nominována na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli (kubca008)
  • Kolt "Napínák" patří také do arzenálu zbraní, které měl ve svém kytarovém pouzdru Antonio Banderas jako hlavní postava ve filmu Desperado (1995). Sartana (Jessica Alba) má ve filmu zbraň Glock 19 ráže 9x19mm. (PRobin)
  • Ve filmu můžeme ve scéně, kde je vidět sbírka mečů Voze (Mel Gibson), zahlédnout i repliku meče Williama Wallace z filmu Statečné srdce (1995), který Gibson režíroval a ve kterém také ztvárnil hlavní roli. (Beckett51)
  • Machete je další z Rodriguezovích filmů, kde se objevuje fiktivní značka piva Chango. Mohli jsme jej vidět např. ve filmu Desperado (1995). (JohnFitzgerald)
  • S datem premiéry filmu se hned několikrát hýbalo. Původně byla americká premiéra stanovena na 13. září 2013, avšak poději byla přesunuta na 4. října 2013. Ani toto datum nakonec nebylo konečné, když posléze došlo k posunu na 11. října 2013. Obdobně se několikrát hýbalo i s datem české premiéry, přičemž nakonec byl zvolen termín 24. října 2013. (gogos)
  • Kostým, který ve filmu nosí La Chameleón (Lady Gaga), si podle svých slov zpěvačka navrhla sama. (gogos)
  • Pár měsíců před premiérou se objevily problémy mezi producentskými společnostmi, které na filmu pracovaly. Společnost Overnight Productions a producentská společnost režiséra filmu Roberta Rodrigueze Quick Draw Productions si nedokázaly vyjasnit otázku práv k filmu. Přesněji řečeno si společnost Overnight Productions přála získat práva na film a zpřetrhat pracovní vazby se společností Quick Draw. V případě úspěchu by soudní řízení zastavilo vydání filmu. Společnost Overnight Productions podala koncem roku 2012 stížnost, a to proto, že prý nezískala dostatečnou finanční odměnu za jejich úsilí, které produkci filmu jejich tým věnoval. Škoda byla odhadnuta na 2 miliony amerických dolarů. Mnozí se však domnívají, že režisér filmu je schopen dluh zaplatit, aby film udržel a mohl jej bez problémů uvést v době, která byla naplánována. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo od 11. června do 28. června 2012 v Texasu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama