Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní povídka podle stejnojmenné předlohy řeší náhlé a nevysvětlitelné zmizení slavného herce, jehož tělo nebylo nikde a nikým nalezeno. Z Čapkových povídek je Zmizení herce Bendy pro svoji dramatičnost určitě nejvíce předurčeno k televiznímu přepisu. Příběh herce Bendy, který jednoho dne neočekávaně zmizí, aniž by kdokoliv z jeho okolí tušil, co se mohlo stát, je komplikovaný i faktem, že Benda měl rozezkoušenou velkou roli a dokonce zmizel bez jakéhokoliv oblečení... Vtipné a nakonec i logické vysvětlení této záhady odpovídá Čapkově schopnosti vidět denodenní věci jako neobyčejné a také jeho umění zachytit barvité a zajímavé lidské charaktery. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde sa len ten Benda mohol podieť? Jeho kamarát a obdivovateľ, taktiež uznávaný lekár, sa bude snažiť prísť záhade na kobylku. No a ak by nebolo jeho, tak by táto záhada zostala nevyriešená na večné časy. Pointa prekvapí, najmä pomerne drsné vyznenie celého príbehu. Topfer a Preiss vynikajúci. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé provedení, příjemně překvapil Töpfer, který jinak hraje toporné panáky, tady famózní. Viktor Preis - velký herec v roli velkého herce. Pět hvězdiček bez mrknutí oka. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný Preiss a ke konci stejně tak působivý Töpfer v povídce o talentovaném herci a jeho záhadnému zmizení. Co se stalo je vcelku jasné brzy, ovšem rozluštění případu mělo překvapivý výsledek. Tedy téměř výsledek. Takový...Čapkovský. Potěšila i zmínka o Rakovníku a Křivoklátsku :-) ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já myslím, že na tom bude něco tak velkolepého nebo hrůzného, až nad tím strneme..." I tahle krátká Čapkova povídka je docela velkolepá, mistrně napsaná s tím, že z ní na sto honů cítím i Agathu Christie, která byla Čapkovým ročníkem, takže nevím, kdo od koho "opisoval"... Tohle novější televizní zpracování je ale také i nonšalantně zahráno. "On, Benda, to nebyl herec. To byl zrovna čert. Tedy v životě byl spíš prase, ale na jevišti skutečný král nebo skutečný šupák!" ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama