Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní povídka podle stejnojmenné předlohy řeší náhlé a nevysvětlitelné zmizení slavného herce, jehož tělo nebylo nikde a nikým nalezeno. Z Čapkových povídek je Zmizení herce Bendy pro svoji dramatičnost určitě nejvíce předurčeno k televiznímu přepisu. Příběh herce Bendy, který jednoho dne neočekávaně zmizí, aniž by kdokoliv z jeho okolí tušil, co se mohlo stát, je komplikovaný i faktem, že Benda měl rozezkoušenou velkou roli a dokonce zmizel bez jakéhokoliv oblečení... Vtipné a nakonec i logické vysvětlení této záhady odpovídá Čapkově schopnosti vidět denodenní věci jako neobyčejné a také jeho umění zachytit barvité a zajímavé lidské charaktery. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé provedení, příjemně překvapil Töpfer, který jinak hraje toporné panáky, tady famózní. Viktor Preis - velký herec v roli velkého herce. Pět hvězdiček bez mrknutí oka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde sa len ten Benda mohol podieť? Jeho kamarát a obdivovateľ, taktiež uznávaný lekár, sa bude snažiť prísť záhade na kobylku. No a ak by nebolo jeho, tak by táto záhada zostala nevyriešená na večné časy. Pointa prekvapí, najmä pomerne drsné vyznenie celého príbehu. Topfer a Preiss vynikajúci. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný Preiss a ke konci stejně tak působivý Töpfer v povídce o talentovaném herci a jeho záhadnému zmizení. Co se stalo je vcelku jasné brzy, ovšem rozluštění případu mělo překvapivý výsledek. Tedy téměř výsledek. Takový...Čapkovský. Potěšila i zmínka o Rakovníku a Křivoklátsku :-) ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Této povídce pomohlo herecké složení, které první povídka neměla. Töpfer hrál fantasticky a celé to mělo atmosféru první republiky, bylo to takové uvolněnější, ne jako tak toporné. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já myslím, že na tom bude něco tak velkolepého nebo hrůzného, až nad tím strneme..." I tahle krátká Čapkova povídka je docela velkolepá, mistrně napsaná s tím, že z ní na sto honů cítím i Agathu Christie, která byla Čapkovým ročníkem, takže nevím, kdo od koho "opisoval"... Tohle novější televizní zpracování je ale také i nonšalantně zahráno. "On, Benda, to nebyl herec. To byl zrovna čert. Tedy v životě byl spíš prase, ale na jevišti skutečný král nebo skutečný šupák!" ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím tedy, zda rozřešení této záhady bylo úplně vtipné, ale celý příběh byl více dramatický než humorný. Viktor Preiss hrál v povídce jen chvíli, přesto zazářil, jinak ale do závěrečného rozuzlení trošku slabé na dramatizaci. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOmáš Topfer, Viktor Preiss Jiří Štěpnička... Naďa Konvalinková.... a spousta dalších na které zbyly epizodní roličky... to je dohromady krásných 40 minut poctivého herectví :-) ()

Reklama

Reklama