Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychoanalýza ve službě spravedlnosti, svědomí v roli soudce. Richard Gierke je úspěšný muž. Je bohatý, známý, před časem se podruhé oženil s mladou a krásnou ženou. Mohl by být dokonale šťastný, kdyby se nedávno při nedělním výletu na rozhlednu nepodíval dolů a nezhroutil se závratí. Od té chvíle se jeho stav stále zhoršuje, až není téměř schopen vstát z postele, aby se mu netočila hlava. Nic nepomáhá, a tak jeho zoufalá žena vyhledá pomoc u předního psychologa doktora Spitze. Ten se rozhodne, už kvůli krásné ženě, kterou starost o manžela činí ještě krásnější, že věci přijde na kloub. Spitz je odborník v analytické psychologii a jeho intuice mu praví, že za záhadným Gierkeho zhroucením stojí nějaká temná událost v jeho minulosti. Možná, že se to dokonce týká jeho první ženy, která je dnes již několik let po smrti... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivní povídka z pera Karla Čapka, která je postavena na konverzačním šetření herecky výborného psychologa Viktora Preisse. Mám ráda takové kriminální příběhy i když dnešním divákům mohou připadat bez výbuchů a přestřelek trošku nudné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodbytný psycholog přijde na kloub příčině obtíží docela snadno. Spravedlnost je poté překvapivě rychlá. Výborný Pavelka a tradičně bezchybný Preiss. "A to, že dnes prší, je také tvoje vina." ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Rozhledna z úvodu filmu, kam vyběhnou manželé Gierkovi (Preiss, Pidrmanová), je Děd u Berouna. Scéna s bývalou manželkou (Anita Krausová) se natáčela v lomu Velká Amerika. (rakovnik)

Reklama

Reklama