Reklama

Reklama

Private Romeo

USA, 2011, 98 min

Obsahy(1)

Netradiční zpracování Romea a Julie, které se odehrává na střední vojenské škole mezi soupeřícími kadety. Tvrdé dialogy, něžná láska a jedinečné prostředí. (danielosbourne)

Recenze (9)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Prokrista. Ono by to mohlo byt i dobre, minimalne divadelni paralela je zajimava (jen muzi, reseni smrti shakespearovskych postav), ale cela ta krecovita naroubovanost shakespearovske out of nowhere akce na skupinu znudenych kadetu je uplne wtf. Proc by se proboha meli jen tak z niceho nic ztotoznit s postavami 400 let stare povidacky z hodiny literatury? Zasadni otazka je, kde se vzal napad, ze by nekoho ten devadesatiminutovy nudny recital mohl bavit... buzerantsky pseudo art. A mimochodem - to vazne nikomu nedoslo, ze kdyz navlekne deset borcu do vojenskych munduru a sjede jim hlavu strojkem, budou se lidem plest? ()

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom že se mi tento film nelíbil - on se mi přímo hnusil! Nemá to žádný děj, žádné napětí, prostě nic. Hodinu a půl hledím na partu buzerantů, kteří mezi sebou recitují jakési divadlo a občas si dají odporný polibek. Nechápu, jak to mohl někdo natočit, nechápu, jak v tom někdo mohl chtít hrát, nechápu zdejší hodnocení - nechápu prostě nic! Kdyby bylo alespoň prostředí nějak zajímavé, třeba trocha pěkné přírody nebo aspoň blbé hřiště, ale ani to ne - pořád jen tělocvična, pokoje, nějaké místnosti, čtyři hnusné rozmazané stěny. A aby toho nebylo málo, je celé toto dílo natočeno odpornou roztřepanou kamerou, která je dnes (stejně jako gayové) děsně v módě. Ať se snažím sebevíc, tento film mě nebavil ani jednu jedinou vteřinu své délky. Viděl jsem už téměř 3 tisíce filmů a bylo mezi nimi i hodně odpadů, ale toto se mi ještě nestalo - takový hnus tu vážně ještě nebyl! Odpady dávám nerad, ale tentokrát opravdu nemůžu jinak, protože toto je vůbec ta nejhnusnější vyblitina filmového světa! Nula procent - absolutně absolutní nula! PS: A kdybych si s tímto filmem mohl vytřít prdel, tak bych to udělal... :) ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a originální zpracování. To co mě mrzí je fakt, že já nejsem schopná tenhle snímek pořádně ocenit. Jelikož jsou dialogy po většinu doby v Shakespearovských verších, tak byla naprostá většina mé pozornosti zaměřená na to, abych vůbec rozumněla textu a přiznávám se dobrovolně, že by tomu nebylo jinak ani kdyby mluvili česky, prostě mi chybí schopnost porozumnění uměleckému textu. Kvůli tomuto omezení jsem už neměla čas a prostor hledat ve filmu souvislosti s prostředím a všechno si to tak nějak poskládat do současného příběhu z vojenské školy. Věřím, že když někdo dokázal vidět ten příběh v příběhu (:D), tak pro něj musel být tenhle film velmi zajímavý. Pro mě to ale moc nefungovalo, takže jsem se celkem nudila. Pro někoho velmi silné dílo, pro někoho odpad, myslím, že u tohoto snímku dokážu pochopit všechna hodnocení. Za mě silná jedna hvězda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Shakespearovsky pojatá romance mezi dvěma chlapci na střední vojenské škole. Snímek má výborné obsazení hlavních postav, stejně jako ostatních členů tohoto netradičního vojenského ansámblu. Dobrý nápad, ale celé to bylo takové... podivuhodné, že jsem místy nevěděla, co si mám o tom vlastně myslet. Private Romeo má nějakou tu myšlenku, ale celé to do sebe jaksi nezapadá. ()

WorteeFlex 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velice zaujal. Proč by přeci nemohl být Romeo a Julie pár kadetů vojenské školy a proč by nemohli být oba kluci? Toto zpracování je velice povedené a určitě si zaslouží pozornost. Výběr herců byl velmi povedený, občas jen bylo trochu matoucí poznat kdo je kdo, ale v polovině se přestanete ztrácet. Myslím že je velice dobrá myšlenka, aby kluci neříkali nic jiného než je text Romea a Julie, nebo text nějaké písničky. I když vám občas může připadat že nevíte na co to koukáte, určitě to stojí za to a není to promarněných 90 minut života. Doporučuji velice vřele. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama