Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (873)

castor 

všechny recenze uživatele

V jádru sympatický bručoun Ralf má krizi. Po tři dekády demoluje stále ten stejný dům, jeho prckovitý kolega Felix vše opraví a Ralfa shodí do bláta před zraky nešťastných nájemníků, kteří ho mají za vyvrhele. Vstupenkou na druhou stranu barikády má být pro Ralfa zlatá medaile. Hlavouni z Disney studia si uvědomili, že je potřeba experimentovat. Do hlavní role vsadili přerostlého smraďocha s rukama velikosti lopat a výbušnou povahou. A nabídli námět, který je nadmíru originální. Společenský vyvrhel se vydává do světa a divák zavzpomíná na kolotočářské maringotky a na kapsy zatěžkané desetikorunami. Ralf je totiž postavou z videohry. Její účastníci přes noc oddaně čekají, až se hrací automat rozsvítí a povolá je do další akce. Jakmile skončí, mají po šichtě, rozdají poslední rány a odejdou do hospody. V tom je Raubíř Ralf naprosto geniální. Právě jeho exkurze do ostatních videoher s touhou vydobýt si své místo na naprogramovaném slunci ale zamotá Ralfovým bývalým kolegům hlavu. Zbytek je docela standardní. Divákům tak nabízí i jasně položenou otázku, zda se může mainstreamový animovaný film ještě vůbec někam posunout? Nesmí zapomínat na dětského diváka, musí si na svou stranu přetahovat i toho dospělého, ale zároveň nemůže čekat, že se někdy přiblíží možnostem plnohodnotných hraných látek. Ocitá se tak v kruhu, přešlapuje na místě, tu a tam zaškobrtne, a hůř se mu vstává, protože nějaký závratný vzestup animáků už v následujících letech očekávat nelze. Naprogramovaný život Ralfa a ostatních postav nicméně na půldruhou hodinu solidně zabaví. Nabízí popkulturními odkazy, kombinaci orchestru s netradičním osmibitovým pípáním, má slušné tempo a umně střídá lokace. A to není úplně málo!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A pak se objevil Snakeův vykřičník a já věděla, že mě čeká něco mimořádného :-) Na závodní svět bych se soustředila o něco méně, ale jináč přede mě tvůrci hodili parádní poctu videohrám plnou evidentních i skrytých odkazů. Jen mi chybělo větší množství her a herních hrdinů, ač věřím, že takové licence by asi nestály málo. Jinak rozhodně nadprůměrný animák, jehož nejslabším článkem je pouze 3D: ** efekt, od kterého jsem vzhledem k videoherní zápletce čekala daleko víc a dostala jsem stejný prostorový průměr, jaký dnes nabízí kdejaký druhý animák, bez výraznějších efektů, ačkoli by se nabízely. 3D bídné, pokud jste jich už něco nakoukali, film každopádně parádní, pokud už jste za život něco nahráli. A to já jo. A ten vykřičník ♥ 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo príjemné zaspomínať si na všetky tie staré hry a na chvíľu sa tak preniesť do časov môjho detstva. Príbeh je milučký, nenudil (až na pár pasáží), zabavil aj deti, naviac je tu pekná muzika. Ta dievčinka z cukrového kráľovstva bola super, hlavne jej hlas :) - cz dabing na jednotku. Slušný nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Ve filmu se objevuje spousta postaviček ze známých videoher: Bowser ("Super Mario Bros."), Clyde ("Pac-Man"), Cyril the Zombie ("The House of the Dead"), Frogger ("Frogger"), Paperboy ("Paperboy"), Zangief ("Street Fighter"), Dr. Eggman a Sonic ("Sonic the Hedgehog"), Kano a Smoke ("Mortal Kombat") a mnoho dalších. (Corpsegrinder)
  • Když na úplném začátku filmu dojde na konec hry, kdy Felix dostává od obyvatelů domu medaili za to, že vše zničené zase opravil, stojí Ralf na konci celé řady na kraji střechy. Hned v dalším záběru, když se kamera zaměří na Ralfa, ale stojí daleko od konce střechy. (CrypzzXD)
  • Ve vstupu do Sugar Rush na hlavním nádraží je mimo jiné graffiti s nápisem ''no campers''. Jde o odkaz na videoherní taktiku "camping", kdy hráč zůstává na jednom místě, které nabízí určitou strategickou nebo taktickou výhodu. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama