Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

No tohle!! Ti, co tohle docení, budou v sedmém nebi. Těch ostatních je mi upřímně líto. Retro... jakože super retro! :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je stejnou poctou osmibitovkám jako byl třeba Scott Pilgrim. Je ale divácky podstatně přátelštější, do značné míry i proto, že se nesoustřeďuje jen na staré arkádovky, ale i na soudobé ulítlé japonské závodní hry a ultramoderní (o tuhých metabolických produktech jsoucí) střílečky. Pro diváky všech věkových kategorií je tu nachystán kopec legrace nejrůznějšího druhu, ale i nezbytná porce dojemných momentů. Nápaditý je především animační styl Ralphovy domovské hry, ale rozebírat jednotlivosti by bylo na dlouho a našla by se pozitiva i negativa - to první nicméně výrazně převažuje, takže vězte, že když si budete chtít pustit nějaký téměř top animák, s Ralfem rozhodně neprohloupíte. Velmi spokojených 80% a záruka nejenom jedné reprízy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak sympatického záporáka jako je Ralf bych klidně snesl i v reálném životě. :-) Bohužel ti praví záporáci vedle Ralfa vypadají jako vlci vedle beránka. ;-) Ale jinak jo, parádní vzpomínka na automatové paření nějakých 25 let nazpět, obohacená milým, i dětem lehce stravitelným dějem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne všecky video hry jsem v téhle pohádce znal, ale i přesto to v mnoha ohledech byla nostalgická vzpomínka jak stehno. Raubíř Ralf je na hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších animáků, co jsem viděl. Je s ním legrace a animace je skvělá. Nevím jak děti, ale já jsem skákal radostí každou scénou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $189,422,889Tržby Celosvetovo $471,222,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,171,127 //počet predaných kusov 1,726,670Tržby za predaj DVD v USA $51,807,871 //počet predaných kusov 2,539,857║ určite sa prišlo na dobrý námet na spracovanie v rámci herných pultov, má to dobrú myšlienku, zábavnosť, grafiku, či nevyhnutnú ale stráviteľnú gýčovitosť, taký mix filmov Speed Racer, Lorax a Číslo 9 /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Svůj animovaný den jsem zakončil nemoudře a to opět jen proto, že jsem slepě věřil místnímu hodnocení. Vedle geniálního, svižného, vtipného Lego Příběhu a Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana se Raubíř Rendy stává přehypovanou patetickou sračkou s kolosálně zprzněným potenciálem. Originální námět se ztrácí v nepropečené nepodlité šedi tupé nudy. Tam, kde ostatní animované komedie zpestřují stokrát omílaná klišoidní témata (dobro vs. zlo; nešťastná láska; všudepřítomná satisfakce) brilantními gagy a bonmoty, tam Raul absolutně tápe a předhazuje nám nudně zpracovanou příběhovou linii okořeněnou značnou dávkou deprese, že nejedno batole se bude chtít dobrovolně předávkovat sunarem. Raubíř René, nebo jak se ten nesympatický čurák jmenoval, tak osciluje mezi dobrými animáky pouze svými nesmyslně nadhodnocenými procenty. A korunku tomu dodává český dabing malé holčičky v podání Žilkové, která z ní udělala nepříjemnou vychlastanou trosku s tuberákem. Nerad bych byl za úplnou cynickou hnidu, tak jednu hvězdu dávám každopádně za originální videoherní námět, byť jej páni tvůrci absolutně nevyužili a když už ano, tak nadmíru trapně. Ale Sneakův vykřičník si tu jednu zaslouží. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE VĚC SE MÁ TAK... JÁ UŽ NECHCI BEJT DÁL PADOUCH.“...... /// Parádní (retro)přehlídka videoherních postaviček a celkem solidní jízda se spoustou gagů a nápadů. Mladej se tlemil, až jsem ho musel vobčas vypnout. Jak by musel bejt nadšenej, kdyby všechny ty 8 a 16ti bitový kousky ,,prožil“! Jo, z filmu je cejtit láska a cit pro ,,hru“. Dyť třeba jen ta hudba…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože: Felixi, oprav to!. 2.) Nevím, jak mučit bonbón. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,752 // Otvárací Víkend USA: $49,038,712 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemně oživující téma i slušná animace, ale na pohádku docela málo humoru tedy za mě spíš průměrná pohádka. Děti si to určitě užijí stoprocentně. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jeden z nejlip hodnocenejch animaku roku me to teda buhvijak nezaujalo. Zacatek vypada docela slibne, Ralf je takovy pako, co kazdou chvili neco omylem rozseka, do toho par narazek na stary klasiky, prijemna animace a sem tam nejakej fajn forek a celkove proste takova trochu nostalgie. Jenze jakmile se dej tak zhruba po tretine filmu presune do silene preslazeny Sugar Rush hry, tak to zacne jit vsechno do hajzlu, sem tam se sice forek povede, obcas i nejaka akcnejsi scena, ale prevazuje infantilni pribeh s jeste infantilnejsim humorem a film jsem do konce spis jen tak odzival, nez ze bych se nejak zvlast bavil. Proste promarnenej potencial. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně originální námět schopný oslovit malé děti i jejich ajťácky zaměřené tatínky. Úvod působí jako něžná, velmi příjemná a nostalgická sonda do éry 8bitových hrdinů, jenže zanedlouho filmu dojdou nápady a vrátí se do vyčpělého koryta s umělým napětím a předem jasným koncem... Což o to, stále se jedná o sympatický animák, jenže už to není nic, co by mě osobně zaujalo. Navíc, když už infantilní závod, tak raději ten skrytě sofistikovaný ve Speed Raceru. 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Disney a Pixar dál splývají v jeden celek - jako byla Rebelka víc Disney než Pixar, tohle je víc Pixar než Disney. Čtyři hvězdy nepochybně, přesto jistá pachuť z toho, jak Disney sebral "pixarizaci" veškeré její kouzlo a udělal z ní jen další obchodní komoditu. Dospělé problémy jako krize středního věku se zdětinšťují, popkulturní odkazy nahrazují originalitu a technologie design. Přesto Ralf funguje, i když ne coby originální animák, ale stereotypní příjemná zábava. 70 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Špičkový, chytře vystavěný a pokrokový animák, u něhož bych zvažoval i ocenění nejvyšší, tedy Oscara... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první části těží Raubíř Ralf zejména z nekonečného potenciálu videoherního světa. Nostalgicky odkazuje na nezapomenutelné pákové videohry, uvádí na scénu jednotlivé postavičky a skvěle pracuje s tématy prolínání jednotlivých herních světů. Připomíná svým způsobem Toy Story, ve kterém by hračky byly nahrazeny videohrami. Vtipy jsou dokonale trefné, a děj úchvatně konstruovaný. Rich Moore tu opakovaně dokazuje, že dokáže nekonvenčně propojovat nesouvisející, ale již existující světy/postavy (viz Drawn Together). Trochu unaveněji příběh působí po přesunutí do cukrkandlového kraje. Ona barvitost reprezentovaná diametrálně odlišnými světy je nahrazena pouhou barvitostí vizuální. I ta je však svým způsobem nostalgická a sází na retro efektivitu. Navíc je sebeironickým pozadím pro celkové „zdětinštění“ děje. Raubíř se tak po celou dobu těží své základní myšlenky a i dějově připomíná prodlouženou verzi příběhu, který bývá součástí her. Jen těžko tak lze vyčítat ději, že je jednoduchý. Spíše si zaslouží pochválit, že ve své jednoduchosti není vůbec plytký. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Často jsem při těch dialozích musel hryznout předloktí, ale celkově to bylo docela dobrý. Neotřelý příběh bude asi časté spojení při vychvalování díla kritiky. Škoda, že to díky holčičce Vanilce v cukrovém království udělali i pro ty nejmenší, mohla to být slušná řežba v mnohem lepším prostředí a s vícero pomrkáváním na dospělé . Z toho filmu aby jeden dostal diabetes jedničku, fakt že jo. A občas jsem musel vzpomenout na starý dobrý Akumulátor. ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama