Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

Psema 

všechny recenze uživatele

Stylizace nedává (povětšinou) smysl, originálních vtipů pomálu (většinou mi bylo jenom trapně a ještě jsem odhadnul většinu point) a dějově se sází na tradiční Disney kompjůtr, který vyprdne moralistickou sračičku na počkání. Nákup několika licencí a čas od času nostalgie osmibitu dobrej film prostě nedělají, a výsledek mě štve o to víc, že závěrečný titulky do jistý míru ukážou, jaká pecka se mohla z Ralfa při větší námaze vyloupnout. Plnej počet může dát leda někdo s hodně nízkými nároky, anebo nulovou představivostí, protože z podobně geniálního konceptu se dá dolovat rozhodně víc než frky typu "mentos v cole". ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Každý kto vyrastal na týchto "gamesách" a má k ním stále isté citové puto sa tejto rozprávke poteší. Retro je teraz "in" a v tejto oblasti je to zároveň aj príjemné oživenie. Filmík, hoci postavený na jednoduchej myšlienke určený tým najmenším, vie pobaviť aj dospelého diváka využívaním vtipu ťažiaceho z vychytaných detailov samotných hier. Práve konanie postáv špecifikované presne v medziach tej ktorej "gamesy" vrátane výbornej dobovej MIDI hudby je to čo tejto rozprávke dáva správnu autenticitu a náboj. Je to príjemná záležitosť a ak by tam bolo ešte viac toho dospelého humoru bol by to úplný ideál. When did video games become so violent and scary? ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase tradiční a vlastně snad jediný hlavní problém Pixar/Disney - jak ubalancovat to, že film je dětský, ale baví se u něj hlavně rodiče? Pro které je zase dějová linka docela blboučká? Prostě pecka. A děti nechápou 9/10 vtipů. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kde se vzal nápad vystavět hlavní zápletku okolo Wreck-It Ralpha na hře Sugar Rush, místy se mi z toho zvedal solidně kufr. Glitch neGlitch! "Old but cool!" si představuji trošku jinak. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Prima pohádka okořeněná videoherním prostředím. Nostalgicky jsem si zavzpomínal na videeoherní časy a nebudu váhat s opětovným shlédnutím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl animák přímo od Disneyho a hodně jsem se těšil. Raubíř Ralf je originální, skvělými nápady narvaný a zábavný film pro celou rodinu. Samotný Ralf je hromotluk, ve slý hře je záporákem a bydlí na skládce; co se ale stane, když to chce změnit? V tomto ohledu nic nového, čeká nás samozřejmě opět Happy End, ale to u animáků prostě jinak nejde. Hlavní je nápad. Tento Disney-film bude bavit všechny....100% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

52. celovečerní Disney Docela jsem se obávala toho, jaký Raubíř Ralf bude. Ale Myšákům se povedlo skloubit nostalgii po dětství dnešních třicátníků s touhami dnešních děti. Takže kdo si ještě pamatuje, jak si zahrál něco pořádného pod MS-DOSem, nemusí se vůbec ničeho bát :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdybych někdy bývala byla hrávala nesmyslné hry na herních automatech, byla bych se teď více bavila u Raubíře Ralfa. Ne všechno je pro všechny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V jádru sympatický bručoun Ralf má krizi. Po tři dekády demoluje stále ten stejný dům, jeho prckovitý kolega Felix vše opraví a Ralfa shodí do bláta před zraky nešťastných nájemníků, kteří ho mají za vyvrhele. Vstupenkou na druhou stranu barikády má být pro Ralfa zlatá medaile. Hlavouni z Disney studia si uvědomili, že je potřeba experimentovat. Do hlavní role vsadili přerostlého smraďocha s rukama velikosti lopat a výbušnou povahou. A nabídli námět, který je nadmíru originální. Společenský vyvrhel se vydává do světa a divák zavzpomíná na kolotočářské maringotky a na kapsy zatěžkané desetikorunami. Ralf je totiž postavou z videohry. Její účastníci přes noc oddaně čekají, až se hrací automat rozsvítí a povolá je do další akce. Jakmile skončí, mají po šichtě, rozdají poslední rány a odejdou do hospody. V tom je Raubíř Ralf naprosto geniální. Právě jeho exkurze do ostatních videoher s touhou vydobýt si své místo na naprogramovaném slunci ale zamotá Ralfovým bývalým kolegům hlavu. Zbytek je docela standardní. Divákům tak nabízí i jasně položenou otázku, zda se může mainstreamový animovaný film ještě vůbec někam posunout? Nesmí zapomínat na dětského diváka, musí si na svou stranu přetahovat i toho dospělého, ale zároveň nemůže čekat, že se někdy přiblíží možnostem plnohodnotných hraných látek. Ocitá se tak v kruhu, přešlapuje na místě, tu a tam zaškobrtne, a hůř se mu vstává, protože nějaký závratný vzestup animáků už v následujících letech očekávat nelze. Naprogramovaný život Ralfa a ostatních postav nicméně na půldruhou hodinu solidně zabaví. Nabízí popkulturními odkazy, kombinaci orchestru s netradičním osmibitovým pípáním, má slušné tempo a umně střídá lokace. A to není úplně málo!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy pro mě dvě koruny v kapse znamenaly výpravu z dohledu rodičů směr herní automaty. Na Ralfa jsem tam tehdy sice nenarazil, ale zase jsem si to bohatě vynahradil nyní s tímhle retro animákem. [OSCAR 2013] .. a nominace pro nejlepší animovaný film. Věřím, že většina akademiků se slzou v oku zavzpomíná na dobu, kdy utráceli kačky (nebo dolary) podobně jako já, třeba hraním Pac-Mana, a díky tomu přistane zlatá soška do těch obrovských Ralphových pazourů .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bavilo by vás být celý svůj život zápornou postavou, kterou nemá nikdo rád? Ralfa už to po třiceti letech, kdy je záporákem v jedné videohře, přestane bavit, a tak se rozhodne splnit si sen a získat v jedné z novějších videoher metál, ale díky jeho neobratnosti málem způsobí zánik celého videoherního světa. Zajímavý nápad, zajímavý film, prostě zajímavý zážitek. A to říkám, aniž bych většinu těch videoher zde ve filmu představených znal nebo dokonce někdy hrál. Nikdy jsem nebyl nějakým velkým hráčem videoher, ale přesto mě tenhle animák dokázal zaujmout a pobavit, zkrátka jsem si to parádně užil. Ralf je hrozně zajímavá a kupodivu docela příjemná postava, ale to se dá v podstatě říci skoro o všech postavách. Musím také pochválit některé nápady tvůrců, obzvláště skupinové sezení záporáků bylo hodně vtipné. Disney zkrátka opět jednou přišel s animákem, který je příjemný, milý a originální, a to je fajn. Ve výsledku jsem tedy s filmem spokojen a k maximálnímu hodnocení chybělo jen velmi málo, ale na některé moje animované srdcovky to přece jen nemá, a z toho důvodu uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělané, musím pochvílit nápad. Ani chvíli jsem se nenudil. Závěrečná písnička velice chytlavá. Spokojenost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Disney poprvé poráží Pixar. Výborně vyvážená směs disneyovky s tradičními hodnotami s naprosto geekovským filmem plným odkazů a odzbrojících hlášek. Už dlouho jsem neviděl animák s takovou porcí nápadů, na kterém je navíc vidět, že ho jeho tvůrci dělali s láskou a nadšením. Všechny odkazy navíc nejde chytnout napoprvé takže má člověk ještě o důvod navíc, pustit si tuhle animovanou pecku znovu. Bavil jsem maximálně od začátku do konce, za co můžu překvapivě poděkovat také velice nadprůměrnému dabingu. Už teď se nemůžu dočkat, až se do svéta arkád podívám podruhé. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mírně nezajímavé momentky za polovinou filmu opomenuty v kontrastu se zbytkem celkově strhujícího děje, výborného soundtracku a ultimátní nálože nezapomenutelných gagů. Ralf je záporák s tím největším srdcem - až se při akčních sekvencích budete šklebit od ucha k uchu či tajně popotahovat na konci filmu, myslete na to. Víc pro dospěláky odkojené ZX Spectrem než pro děcka. Byla to jízda. P.S. 3D vůbec nic (!), CZ dabing velmi dobrý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý a veľmi originálny animák. Škoda len, že tie Ralfove svalnaté ruky nedemolovali viac. Zopár takých demolačných scén by som privítal. V slovenskom dabingu ma svojim hlasom upútala malá šikovná potvorka. Neviem kto ju daboval, ale hlas má úplne zabitý. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma v prvej tretine mrzelo, že som ako ignorant videohier nezachytil tie určite skvelé narážky a tým pádom som sa moc nebavil. Keď sa však naplno rozbehne hlavná story, tak ma to chytilo a už som sa iba smial, fandil, plakal a oceňoval aké je to celé super vymyslené. Výborný animák, aj keď často išiel úplne mimo mňa 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší letošní animák, který určitě potěší nejen dětské oko. Ralf je takový záporák s dobrým srdcem, který to myslí v zásadě dobře, jenže okolnosti jeho unáhleným rozhodnutím nejsou rozhodně nakloněny. Určitě se film u mě dočká povinné další reprízy. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama