Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Taky jsem kdysi jako kluk postával u kolotočů před tou maringotkou, kam vedlo mraky kabelů a ze které se ozívaly neznámé zvuky. Je pravda, že to byly jenom čtverečkové střílečky a tenis, ale stačilo to. Podobně nostalgicky na mne zapůsobilo těch pár scén s dětskými hráči. Jinak jsem se celou dobu velice příjemně bavil a od začátku jsem nevěřil, že Ralf je padouch. To je dokonalý hrdina jak má být. Je pravda, že Ralf je hlavní postavou, ale mne byl sympatičtější Felix a Vanilopka. Co se týče provedení, tak nemám výhrady a příběh je v rámci mytologie her v pořádku. U mne ale trochu upadá samotný námět. Sice jsem něco málo hrál, ale abych si tento film užil na plnou palbu, tak by to chtělo znát více titulů z herního světa a ne jenom Pampucha. Takže tady za to uděluji malé mínus a tím se dostávám s hodnocením lehce pod pět. Takže za čtyři, ale ty jsou opravdu silné a nadprůměrné. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Super animák se skvělým příběhem. Raubíř se člověku prostě dostane k srdci, že s ním musí soucítit. Je to trochu zmatkař, ale v dobrém slova smyslu. Je to prostě kluk, jehož příběh člověka chytne za srdce. Doporučuji divákovi v každém věku. ()

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Take jste zacinali prvni hry na automatech, pod DOSem, nebo jeste nejake starsi platforme? Tohle bude pro Vas! Originalni, vtipne, a byt je to rodinny animak, tak mam pocit ze to nejvice oceni moji vrstevnici, kterym dneska tahne na tricitku. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Návrat do dětských let, některé hry znám a hrála jsem je. Ralf je sympaťák s velkým srdcem a i když je záporák, tak to prostě nevadí. A to propojení v herně, jak se navštěvují, viz sezení záporáků, to se mi líbí. Moc dobrý nápad na tenhle film. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

nádherný animák těšil jsem se na něj od prvního traileru a z kina si odnesl krásný zážítek .-) prostě ralf je badas kterýmu budete držet palce a culit se přitom od ucha k uchu protože je zkrátka božííí .-D fakt že jo a jeho postava mi udělala obrovskou radost .-) cítíl jsem se jak malí kluk ..a to se vůbec nejedná o pohádku jen pro malé...naopak je to velmi inteligentní a pro malé obecenstvo možná až moc tvrdé .-)...jsou zde zvraty a film dokáže i překvapit ..a bylo by to naprosto dokonaléééé...nepřekonatelné kdyby nechaly na konci ralfa umřít .-) protože to jak se obětuje to vám orosí řasy i kdyby ste mněly to nejtvrdší srdce na světě a deset let baštili jen kopřivi a pili vodu z agave .-) budete brečet jak malí kluci ...ale pak za pár okamžiku ho stejne sladká vanelopka zachrání ..ale i tak je to velmi mocný okamžík který mne po každým zhlednutí stejne znovu odbourá ..ralf je mezi animáky jasná petihvezdovka ..-) plus felix který uplně všechno zpravý .-D gagy s ním jsou zrovna ty nejlepší .-D ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Videohry idú a vždy išli celkom mimo mňa, ale tento animák sa s nimi a ich hrdinami a hlavne antihrdinami celkom príjemne pohráva. ()

Dslike 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálna, vtipná a milá rozprávka.Obsahuje veľa nostalgických odkazov pri ktorých vám poskočí srdiečko a budete sa cítiť ako malé dieťa, navyše vynikajúce spracovanie plné humoru a parádny soundtrack zaradilo túto rozprávku medzi moje najobľúbenejšie a je jednoznačne jedna z najlepších aké som videl a to nielen čo sa týka roku 2012. Tento snímok ma veľmi potešil a určite si ho pozriem ešte viac krát. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Pro člověka co zbožňoval coin-up automaty je ta terapie zlých dokonalá scéna. Hudba která kopíruje dokonale tehdejší znělky automatů, grafika ze spritů. Po Toy story další kresloun, který muži středního věku oživuje vzpomínky. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Natočené s velkou láskou. Na automatech jsem nikdy nehrál, bylo mi líto peněz, takže osobní zkušenost s většinou her z filmu nemám, ale i tak umím ocenit zaujetí tvůrců pro věc, slušný příběh, bezvadné postavy i dovednou práci s emocemi a klišé. Hodnocení trochu přestřeluji, ale ne o moc. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Mé videoherní srdce zaplesalo. Nevím proč jsem ten film tak odkládal, ale byla to jízda na kterou dlouho nezapomenu. Úžasné postavy, skvělý nápad a zajímavá originální zápletka. Jediná chybka je to, že odhalení hlavní záporné postavy mě teda vůbec nepřekvapilo 5* ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Velice originální animák z prostředí retro videoher, který vás každou chvíli překvapí nějakým tím odkazem či gagem a zaručeně vás pobaví. Navíc i přes mé lehké obavy před shlédnutím jsem potěšen, že Raubíř Ralf funguje i jako klasický animák a že to není jenom film, který táhnou gagy a nic víc nedokáže nabídnout. No a ještě bych zmínil skvělou a velice chytlavou hudbu a nakonec i poselství tohoto snímku, které není úplně generické a určitě potěší. 85% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Ne nejlepší, ale velmi vydařené. Jen škoda větší absence herních odkazů a podobných věcí. Chápu, že je to film pro děti a ti sotva hráli na herních automatech, jako třeba já. Ale dát tam toho víc, vůbec bych se nezlobil. Jinak je to ale velmi vydařená rodinná zábava. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

S citom priblížil arcadové klasiky a mechaniky. Krásne, ako vdýchol postavám v hrách život - "You die outside of your game, you are dead, forever". 4* ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě je to primárně určené pro geeky 40+, kteří na to půjdou se svými dětmi. Prvoplánový kalkul se vcelku vyplácí a začátek navnazuje. Ale pak se to tak nějak okouká, cukrkandlu začne být moc a ke konci, kde už je to jenom pro ty děti, už mě to chvílemi otravovalo. BTW kdo psal oficiální text distributora??? Google generator?? ()

subic 

všechny recenze uživatele

Disney animáky umí, o tom žádná. Je to i hezky nadabované, ale co dál doktore? Jako retro zajímavé, ale mě to prostě moc nezaujalo... protože je to největší smraďoch, co znám. 5/10 ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama