Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Najprv mi to prišlo ako divné spracovanie, ale postupom času som zistil, že to bol vlastne zámer a celá podstata tohto animáku, ktorý sa nakoniec zapáčil. Vskutku nečakané a nevšedné poňatie ako pripomenúť hry, ktoré kedysi boli veľkým hitom. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele

Další skoro 10 let starý animák , který mi opět unikl. Během covidu doháním animáky (kde mám velké rezervy). A jedná se o fajn podívanou , hlavní postavy jsou sympatické a baví. Potěší spooustu odkazů a easter eggů na retro hry (PAC Man , Heroes Duty, Sugar rush a další). Zajímavý nápad na svět , ikdyž v dnešní době takových nápadů už je víc , emoji ve filmu atd. Ale beru , že tohle bylo první takže plusové body. Animace i na dnešní dobu je hrozně pěkná a má nádherné barvy a určitě obstojí i dnes. Příběh je fajn , byl tam i jeden cliffhanger , který jsem nečekal a celkově pěkně vybudovaný svět. Vtípků by mohlo být více , ale beru že animáky jsou filmy pro děti , nevím jestli jsem divnej , ale já se u většiny nesměju. Solidních 7/10. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná nejen pro děti, ale hlavně pro pařany. Už úvodní psychoterapie dává tušit, že je film jakousi poctou konzolím a automatovkám vůbec. Nápadité, vtipné, akční a legrační a svět Sugar rush je prostě a doslova k sežrání. Přičtu-li k tomu dokonalý dabing, který je hlavně díky paní Žilkové nezapomenutelný, začínám litovat, že místní stupnice hodnocení má jenom pouhých 100 bodů. ()

Norri 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto ajťáka nastartovaného na osmibitech to byla povinnost jít na to do kina. A jsem moc rád, že jsem z kina neodcházel zklamaný. Film rozhodně netrpí neoriginalitou. A moc mě potěšily některé detaily v animaci, jako třeba rozpixelovaný cákanec na košili a podobně. ()

Michalinkaa 

všechny recenze uživatele

Pro mě animák roku :) Především oceňuji originalitu, a to jak byl svět "videohrdinů" udělaný, třeba herní nádraží. Moralizování z něj sice přímo srší, ale ani to neubírá na kvalitě. Film je vtipný, zároveň v některých částech smutný (u rozbití autíčka jsem měla na kahánku) Jediné co mi trošku vadilo, byl dabing Žilkové, ostatní postavy byly nadabovány skvěle. Přes to všechno je to film, na který stojí zajít do kina, nebo ho prostě shlédnout v pohodlí domova. 3D bylo více méně zbytečné. Doporučuji ()

dodanek 

všechny recenze uživatele

Není to úplně mindblowing, především prostřední sekce je často trochu uspávací, ale má to své naprosto geniální momenty a buď jsem opravdu hodně vypl, nebo to ani moc nebylo předvídatelné, což je mezi současnými animáky nebývalé. ()

Dr.Zed 

všechny recenze uživatele

Jako je v poslední době už standardem bylo grafické provedení přímo krásný. Příběch zapuštěný do vydeoher ze začátku her je velmi pěkné. Ralf je taky stvárněn velmi dobře a i dost vtipně. Jako záporák to nemá jednoduchý, on nikdy nevyhráva, on vždy je poražen, ale tím začalo jeho dobrodužství za tím aby ostatní pochopili ale i on sam že byt záporákem neznamená být zlím. Měl jsem dilema jak tento snímek ohodnotit, ale po par zaškobrtnutí v příběhu jsem dal pěkných 80% (3D, dabing, Kino) ()

Firebolt 

všechny recenze uživatele

Základom tohoto filmu ani tak nie je grafická stránka ale schopnosť emocionálne preháňať scény, kde to až tak príliš netreba. Samozrejme, humor filmu nechýba, ale ustupuje emočnej stránke, ktorá je navyše podtrhnutá geniálnou hudbou a skvelým nábojom, ktorý je síce hneď na to prerušený nejakou zľahčujúcou scénkou, no na kvalite to neuberá. Celý film, ako už názov napovedá, sa naozaj snaží rozprávať príbeh Ralpha. Príbeh je to jednoduchý, to áno, ale spracovanie je geniálne a taktiež vedľajšie postavy sú nevtieravé a uverenia hodné. Subjektívne nedokážem aspekty filmu porovnať s ostatnými animákmi, pretože som už hodnú dobu žiaden nevidel, ale u mňa je to od čias prvého Shreka najväčší animovaný zážitok a aj napriek tomu, že tie "retro" odkazy nepochopí každý, si myslím, že je to znesiteľný film a určite stojí za to si ho pozrieť. P.S.: Videné v originálnom znení a bolo skvelé. ()

IGB 

všechny recenze uživatele

Menej ako 3 hviezdy nedám žiadnemu animáku. Ale keby som bol počas tohto filmu poznačený tichom, nezmenil by som názor ani tak. Výborná myšlienka, ale nedobre. Radšej by som sa vykecával s pochybným veštcom na TA3 za moje vlastné peniaze, ako ísť na toto do kina ešte raz. ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Od toho sklouznutí do uchylné cukrátkové země to šlo někam jinam, než bych chtěl, ale.........celý to bylo strašně příjemný, milý, hezký a místama fakt vtipný (no dobře těch míst tolik nebylo, třeba brejle byly ale dobrý). ()

alex.0 

všechny recenze uživatele

Vtipná rodinná oddychovka. Svoje vtipy si tam najdou jak děti tak dospělí. Pro starší pak i zajímavá připomínka her z kategorie stará dobrá klasika. ()

Ibra 

všechny recenze uživatele

Pohodova oddychovka pre nenarocnych s klasickym happy end-om, ale tak to ma predsa byt. Skoda, ze sa do akcie nezapojili aj ostatni zloduchovia z kruzku zloduchov. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená rozprávka pri ktorej som sa ani trochu nenudil. Bravúrne spracované a úchvatný nápad s brilantným humorom. Pobavilo ma to viac ako Oscarom ocenená Rebelka, pričom oba filmy boli nominované. ()

rtruth 

všechny recenze uživatele

Jako že moc pěkná pohádka na odreagování Ralf je takovej hodnej záporak a nikdo ho nemá rád ale já jo a moc plnej počet ()

Axerron 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát za 4* pro skvěle vymyšlenej animák, ale tu jednu navíc za závěrečné titulky a nespočet skvělých odkazů pro nás starší, kteří na tom vyrůstali, si to rozhodně zaslouží. ()

ErzebethB 

všechny recenze uživatele

Woooow!!!! Miluji animáky a tohle se pro mne stane na dlouhou dobu no. 1. Je to úžasně barevné a přesto nepřeplácané. Je to úžasné vtipné a přesto neuslyšíte jediný nucený vtip. Je to plné skvělých a propracovaných nápadů a přesto toho není tolik, aby to působilo zmateně. Jedna věc mě malinko rušila a to byl hlas malé princezny.... Takový vychlastaný hlásek v nějakých 6-8letech? :-)))) No zkrátka, v kině jsem ho nestihla, ale určitě si koupim DVD, abych filmek podpořila. P.s. Zkuste někomu tento film popsat dějově, aby vlastně pochopil o co tam jde. Mě to dalo dost zabrat, kolik se tam toho děje :-) ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama