Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (873)

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě tehdy, v galaxii velmi vzdálené, tuším, že se jmenovala dětství, nenapadlo ptát se, co vlastně všichni dělají, když automat zhasne. Prostě jsem házel do otvoru dvoukačky, pronásledoval nepřátelské stíhačky a likvidoval jednu po druhé. Takže alespoň takhle, po letech všem pilotům, co jsem je sestřelil, posílám díky za super zábavu. A z vděku přihodím jednu nostalgickou hvězdu k hodnocení filmu, který má ultrasvižný a hravý nástup, plný nápadů i skvělých fórků, a taky pořádně vytůrované finále. Mezitím to sice trochu poleví a začne se utápět v přeslazeném cukrkandlu, naštěstí ho nad hladinou udrží trvalý přísun vtípků a vydařených hlášek. Občas jsem se opravdu od srdce zasmál, zavzpomínal, vychytával drobné i větší odkazy a narážky, dobře se bavil, a to i díky mile přidrzlé závodnici, která byla dokonalým protikladem Ralfa. Není to trhák, který bych musel mít doma a už se těšil na reprízu, ale je to příjemná zábava, u které věřím, že jestli mi někdy v budoucnu zbude dvoukačka času, možná ji vhodím právě do bedny s Ralfem a jeho partou. P.S: Po repríze jdu o hvězdu nahoru. Ukazuje se totiž, že Ralf funguje stejně jako ty automaty. Je silně návykový. Výborná je i dabovaná verze, zejména díky skvělé Veronice Žilkové (to říkám, přestože ji moc nemusím). ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi originální animák, který to na začátku rozjel v takovém stylu a pro mě naprosté nostalgii, že nadšení je slabé slovo. Jenže, příběh časem zabředává do průměrných vod a zápletka, kdy se hlavní hrdina pohybuje jen v jedné, někdy i trochu iritující hře, je po tom úvodu zklamáním. Gagy se párkrát trefí do černého, jenže hrozí, že je nepochopí právě ti nejmladší, kteří nemají často potuchy, co že to ty staré arkády jsou. Jaké je tedy cílové publikum? Nedokážu určit. Opět ještě jednou musím pochválit výbornou stylizaci, 8 bitové postavy se krásně sekaně pohybují a herní svět srší nápady a dechberoucími obrázky. Snímek vcelku rychle uplyne a finále má grády. Škoda, že potenciál počítačového světa nebyl dotažen dál a scénáristé si nevyhráli o něco více s hloubkou příběhu; takto Ralf vyšumí z paměti až moc rychle. [Fix-It Felix]: "Why do I fix EVERYTHING I touch?!" [Cinema City Zličín, 1.12.2012] ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Parádní animák, mezi animáky z poslední doby (alespoň mezi těmi od velkých studií) se jedná o pořádný klenot, který je ovšem tak moc zaměřen na dospělého diváka, že má bohužel velice nízké tržby. Dětičky holt neznají ty postavy (já dost z nich taky ne, ale některé ano a bavil jsem se královsky) a tak si na tenhle film nezajdou. Další věcí, co se mi na filmu líbila, je geniální český dabing, který je napěchovaný hláškami, skvělými herci (Roman Stabrňák je kabrňák) a skvěle nazvučený. Nejlepší hláška: "Kdo zdrhá před bojem, dostane nábojem." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Když na úplném začátku filmu dojde na konec hry, kdy Felix dostává od obyvatelů domu medaili za to, že vše zničené zase opravil, stojí Ralf na konci celé řady na kraji střechy. Hned v dalším záběru, když se kamera zaměří na Ralfa, ale stojí daleko od konce střechy. (CrypzzXD)
  • Wynnchel a Duncan, dvě policejní koblihy ve hře "Sugar Rush", svými jmény odkazují na americké koblihové řetězce "Winchell's Donut House" a "Dunkin' Donuts". (Adrai)
  • Kořeny filmu sahají do osmdesátých let, kdy Disney začal s jeho vývojem. Film se měl jmenovat High Score. Jak pokračovalo rokování, uvažovalo se o Fix-It Felixovi jr. jako o hlavní postavě. (HellFire)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama