Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film ve svém názvu slibuje o něco víc, než nakonec dostojí, zvláště když směle pokukuje po Avatarovi s rozpočtem osmdesát mega, ale přesto s touhle zručně natočenou jízdou najdete z pohádkového lesního království vždy cestu ven, a jen jde o to, v jaké věkové kategorii se nacházíte. V tomhle ohledu si film nevymínil žádnou kategorii a tápe. Královna lesní říše umírá a před smrtí daruje dívce Mary ze světa lidí vzácné poupě, které je třeba chránit, než rozkvete za velmi vzácné konstelace. Než se tak stane, Mary se seznamuje s obyvateli podivuhodné říše, z nichž ne všichni mají dobré úmysly, přičemž se dělí na dva nesmiřitelné tábory. Poupě hlavně nesmí padnout do moci Temné armády, což by mělo pro lesní říši fatální následky. Při mé sumarizaci, jsem nečekaně dospěl k tomu, že film je svým uchopením spíše orientován na dospělé publikum. Pro malé děti je málo atraktivní a na sílu jsou tam pro ně vložené vtipné postavičky hlemýždě se slimákem opatřené legračními jmény, nebo léty sešlý mopslík Ozzie, ale nedá velkou práci si je z příběhu odmyslet a slouží spíše k jednomu účelu, a sice, aby haranti nepoposedávaly nudou na sedačkách. Vsadil bych si dokonce na to, že v knižní předloze bylo vše lépe rozvíjeno, oproti tomu, co ve výsledku předložil oktet scenáristů, kteří se moc nevyznamenali a neujednotili, když přišli s takovým zjednodušením svébytnou originalitou oplývajícího příběhu. A pak na tomhle filmu zbývá to hlavní, a tím je propracované grafické zpracování, na němž je znát vysoký rozpočet, který se tvůrcům sotva vrátil. V původním znění lze ohodnotit dabérské výkony celé řady známých herců, ale tuto možnost jsem si nechal ujít, protože po řadě filmů s titulky, mně přišel český dabing velmi vhod. Na závěr lze konstatovat jen to, že návštěva tohoto lesa v příběhu sice neohromí, ale ve vynikajícím vizuálním ztvárnění, se jeho slabiny částečně ztratí. Mé hodnocení: 60% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se na takovém filmu muselo podílet pět scénáristů. Vždyť to bylo až na prostředí strašně laciné a neoriginální. Na druhou stranu se na to také skvěle koukalo, vizuál miniaturní přírody byl opravdu parádní. Ale děj byl takový průměrný, takže nakonec nadprůměr jen kvůli tomu, že jsem se nenudil. 70% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zapadnutí "Království lesních strážců" je nejen záhadou, ale vzhledem k překrásné animaci také trestuhodností. Ano, dobře, uznávám, že příběh nepřináší nic nového, ale odsýpá a chvílemi působí opravdu epicky (souboje). A krása zelených oblečků, šatiček z květů a dalších drobných doplňků nemá hranic.;-) ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě... I u Johnyho, ehm, chci napsat Jirky Wolkera asi částečně čerpali tvůrci Království lesních strážců (dále jen KLS), kteří do lesa, jakých jsou u nás (zatím) spousty umístili říši obývanou malými pidižvíky, do níž se "omylem" zmenší i dívka Mary. A ocitne se uprostřed boje mezi Lístky a Bažiňáky, boje o ovládnutí celé říše. Musím říci, že mě tenhle film nenudil ani na vteřinu a za působivé (místy skoro až "avatarovské") zpracování odsuzuji celé KLS ke 4 hvězdám. Víc takových animáků. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)

Reklama

Reklama