Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (356)

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Klasické atributy dětského animovaného filmu, což by nevadilo, jen zpracování je prostě taky klasické. Kdyby aspoň hlavní "mužský" hrdina nevypadal jako Ken! :o) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Šialená nuda bez jediného originálneho, či aspoň zábavného nápadu. Keby mnou občas nezatriasla dcéra, tak to zaručene odspím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě... I u Johnyho, ehm, chci napsat Jirky Wolkera asi částečně čerpali tvůrci Království lesních strážců (dále jen KLS), kteří do lesa, jakých jsou u nás (zatím) spousty umístili říši obývanou malými pidižvíky, do níž se "omylem" zmenší i dívka Mary. A ocitne se uprostřed boje mezi Lístky a Bažiňáky, boje o ovládnutí celé říše. Musím říci, že mě tenhle film nenudil ani na vteřinu a za působivé (místy skoro až "avatarovské") zpracování odsuzuji celé KLS ke 4 hvězdám. Víc takových animáků. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $107,518,682Tržby Celosvetovo $268,418,682Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,435,825 //počet predaných kusov 980,326Tržby za predaj DVD v USA $30,959,205 //počet predaných kusov 2,204,133║ už len ťažko sa nájde originalita vo filmoch či rozprávkach a tu to nie je ináč, lebo ide o citeľný mix Arthura, Cililing a Legendy o sovích strážcoch, na druhú stranu, animácia je pekná, vrátane vizuálneho poňatia, dej nenudí je svižný, dokonca je tu aj dosť akcie, vtípky pobavia, + tradične výborný Slovenský dabing /videl v kine: 80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHÁPU TVÉ OBAVY, ALE DNES JE JEDINÝ DEN ZA STO LET, KDY MOHU VYBRAT DĚDICE. KDYŽ TO DNES NEUDĚLÁM, NEBUDEME MÍT UŽ CO CHRÁNIT....“ /// Úplněk a letní slunovrat v jeden den, Lístkové v odporným zeleným lese a Bažiňáci ze světa, kterýmu vládne hniloba…. Lístkové jako Elfové, Bažiňáci jako Skřeti – soráč, jsem nějakej nakaženej… Pohádka. Místy infantilní, ale každopádně plnohodnotná zábava pro děti, plná krásný animace, dětinskejch postav i humoru. Za mě 3*, parchanti zvedaj ČTYŘKU. Vždycky hlásám, že pohádky jsou pro děti, přesto jsem zvyklej, že animák má plně nasytit i dospělej placatej ksicht. (Ne! Tu čtyřku si nevydupeš parchante! P.S.: Vy holky jo…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,The Leaf Men and the Brave Good Bugs“, kterou v roce 1996 napsal William Joyce číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě malinkatý lesní lidičky. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tak proto nikdy nemůžu zabít mouchu! :D Tedy já ji nikdy nechci zabít :D Nedávno jsem si i málem zvrkla kotník, když jsem uskakovala, abych nezašlápla šneka :D No a díky tomu se určitě objevil se slimákem v tomhle animáku :) Animace krásná, hlavní hrdinka nijak převratná, ale nenudí ani neštve a ten její protějšek byl taky ucházející. Ale slimák a šnek byly prostě zábavný a celý tenhle příběh uvolňující, takže si říkám proč se na to nekouknout ještě někdy znovu :) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nám slepili pár filmů, protáhli Malováním ve Windows, a vydegenerovali fantastický biják, že až zrak přecházel. To máme Artura a Minimoje, Kroniku rodu Spiderwicků, Alenku v říši divů, Pán prstenů: Návrat krále, Mravenec Z a kdybych nebyl dutej, našel ještě další... Od všeho si to vzalo něco, ale při sledování vám dojde, že to vůbec nevadí, že to baví a vypadá skvěle. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Docela výpravné, hezky zanimované i sem tam humorem okořeněné, ale příběh mě moc nezaujal. Scénář zdá se mi být chudý na zajímavé nápady. Kupříkladu ti šneci byli příšerní. Pohádka nemá pro mě to kouzlo, které by mě upoutalo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Krásne animovaná, dobrodružná rozprávka s občasnými vtipnými scénkami, vykresľujúca súboj medzi dobrom a zlom v podobe rôznych škriatkov či hovoriacich zvieratiek. Po smrti kráľovny a čakaní na zrodenie nového následníka trónu začína tvrdý boj o teritórium lesa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

My, drsní kluci, co si řiť vytíráme šmirglem a pro samý kokain za ráfkem nám není vidět ani močová trubice, rádi koukáme na pohádky. Proč? PROTOŽE SI TO MŮŽEME DOVOLIT!!! Něco se ti nelíbí? Nelíbí se ti něco? Abych na tě nepoštval bráchu! Je veliký skoro jako korbitch a má ostřeji kroucené kníry, než LIVINGHNĚDOVA ségra! Patrně jsem se nepropil do dostatečně poetické nálady, neboť mi létající pišišvorci nesebrali dechu. Zkriplený psík i barvičky moc pěkné, nepopírám, ale kulťák z toho asi nebude. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Doba, kedy mi sánka padala z dokonalej počítačovej animácie je už v prachu a ja len tak nerozdám hviezdičky za rozprávku bez myšlienky .... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stejně sterilní a nudné, jako předpovídaly trailery. Animace je sice výborná, ale když vás ani rádoby kulervoucí akce nedokáže vtáhnout, tak už je asi něco špatně. Dialogy nudné, postavy nezajímavé, humor žádný. Ale být mi takových dvanáct, tak jsem možná nadšenej.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

EPIC(ká příběhová utahanost a dialogová nuda, pokud se zrovna neodehrává jakákoliv akce - jinak to svému názvu dostojí)! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavější než Snyderovy Sovy, ale přesto samozřejmě jen další blbinka, aby rodiče s děckama nalezli do kina. Musím ale uznat že příběh není zase tak špatný, jak jsem si myslel, škoda jen že chování postav, hlavně tedy kladných hrdinů je přesně podle nějaké šablony. Přál jsem si vidět hlavně kvůli dvojici Farrell/Waltz. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemný motiv přírody, úžasný svět mrňousků, kteří vše v přírodě řídí, povedené, i když už otřepané dějem a motiv japonských roninů, to bylo opravdu zajímavé.. :-)) ()

Reklama

Reklama