Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (2 029)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 667,1 miliónov $ | Pokial by som potreboval definovať, čo NIE je povrchné vykonávanie umenia, tak by som povedal: Keď SPIEVA Freddie Mercury. --- Pre mňa bol Queen vždy jednou z najlepších kapiel, a Freddie najenergetickejším spevákom pod slnkom. Dalo by sa napísať veľa o tom, prečo je tento film výborný a kde má naopak svoje nedostatky, ale čo je hlavné, je, že stavia viac, než dôstojnú pamiatku legendám, akými sú Queen. --- Výber LIVE AID koncertu ako hlavného rekonštruovaného vystúpenia bola skvelá voľba, patrí totiž jednoznačne k najlepším živým vystúpeniam, aké boli kedy zahraté a zaspievané. Ďakujem tvorcom a autorom, že sa s produkciou filmu neonáhlili, a vydali ho až teraz, keď im technika dovolila, aby výsledok dosiahol účinok, ako keby sme na tom koncerte naozaj boli. Na Queenoch som bol naživo, žial, už bez Freddieho. Dnes som mal ale pocit, že som ho naozaj zažil. A to hovorí za všetko. Dolby Atmos 41 Rulezz ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Krotká a vykastrovaná podívaná, na kterou se ale tak krásně dívá a poslouchá. Tenhle dokonale vymazlený stroj má všechno, co maloměstský divák chce vidět. Má to sice v sobě něco až zlovolně povrchního (postava zlého homosexuála Paula!), ale zrovna u tohoto filmu bylo tak snadné vypnout. Jen by mě vážně zajímalo, co ten Freddie byl vlastně za člověka, čemu věřil a co za zvíře v něm dřímalo. Něco podobného ten film ani nedokázal naznačit či poodkrýt. ()

Reklama

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi film a hudbu a na Bohemian Rhapsody nepujdete do kina s kvalitnim zvukem, budete toho litovat. Neskutecny audiovizualni zazitek. Rami Malek by mel byt nominovan na Oscara. Snad bude a snad ho dostane. Obecne neskutecny casting vsech postav. Ja vim, ze ta hudba proste nejde zkazit ale ten film stoji za to. Cely sel koukal na titulky a jen si uzival tu hudbu po sileny jizde do posledni sekundy ticha. A hlavne ano, mam rad Queeny. Posloucham je casto ale ted ta ikonicka hudba pro me se posunula o level vys. Myslim si, ze ted ty jejich songy budu prozivat o neco vic a to je na tom to super:) PIsnicky co meli zvuk a dusi, dostali i tvar. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť tuctový životopisný film za 3*, vylepšený o skvelé herecké výkony, ktoré by ho vytiahli na 4*. Ale okrem toho, že je prestúpený úžasnou hudbou, ktorá sama o sebe vyhráva filmu ďalšie body, niekto sa rozhodol pridať ešte bombastický hudobný záver, ktorý tomu nasadil korunu. Milovala som Queen dávno pred týmto filmovým ošiaľom, a Bohemian rhapsody by mohlo byť lepšie iba ak by pridali ďalšiu hodinu a dorozprávali aj zvyšok príbehu. A napchali tam ešte viac hudby a nakrúcania videoklipov, a... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ne že by mě ten film nebavil (jako každého, kdo má rád QUEEN), ale myslím, že byl dost přikrášlený - zbytek kapely to byl jeden svatoušek vedle druhého a tomu nevěřím. Navíc Rami Malek přes veškerou snahu Freddieho nedal tak, aby mě přesvědčil - nejhorší bylo to jeho přihřáté chování a vyjadřování - to Freddie opravdu nedělal. Navíc jsem měla celou dobu pocit, že mu hrozně překáží ty zuby. Velká škoda, že to nakonec nevzal Sacha Baron Cohen. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (101)

  • Když ve filmu přijde John Deacon (Joseph Mazzello) s písničkou „Another One Bites the Dust“, začne filmový Roger Taylor (Ben Hardy) protestovat s tím, že to hrát nebude, protože nechce hrát disco. Stejné to bylo i ve skutečnosti. Rockově založení Brian May a Roger Taylor nechtěli o tomto žánru ani slyšet a písničku okamžitě odsoudili. Dokonce zvažovali ji ani nevydat. Když ji ale náhodně zahráli v jednom klubu v USA, byl mezi diváky přítomný i mladý Michael Jackson, který byl z písničky naprosto unesený a začal kapelu přesvědčovat, aby ji vydala jako singl do rádií. Kapela Jacksona poslechla a z „Another One Bites the Dust“ se stal obrovský hit, který pomohl Queen dobýt USA. O to se totiž snažili dlouhých osm let. (Leeenilka)
  • Roger Taylor (Ben Hardy) nikdy zubaře nedostudoval. Rozhodl se se studiem skončit těsně před finální zkouškou. Nakonec získal bakaláře z biologie. Brian May (Gwilym Lee) studium astrofyziky sice také na pár let přerušil, ale po smrti Freddieho Mercuryho školu dodělal a získal doktorát. Chvíli se oboru vědce věnoval a napsal o vesmíru i několik knih. Dokonce o kosmu přednášel na vysoké škole. John Deacon (Joseph Mazzello) elektrotechniku a výpočetní techniku dostudoval s vyznamenáním. (Leeenilka)
  • Když se ve filmu během nahrávání ústřední písničky „Bohemian Rhapsody“ hádají Brian May (Gwilym Lee), John Deacon (Joseph Mazzello) a Roger Taylor (Ben Hardy) o tom, že Rogerova písnička „I'm in Love with My Car“ není dost silná, začne Ben Hardy coby Roger Taylor házet po svých kamarádech zbytky slaniny a kávovar. Jedná se o reálnou historku. Roger Taylor byl vždy poněkud hysterický a dal se lehce vytočit. V zápalu hněvu prý začal řvát a po všem co se hýbe házet různé věci, které mu byly zrovna po ruce. Freddie Mercury v jednom ze svých rozhovorů vzpomíná, jak po něm jednou naprosto zbrunátnělý Roger hodil své bubny. (Leeenilka)

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama