Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Diskuze

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

rockwoman

ale prdlajs Cohen chtěl natočit Freddieho kompletně i s projevující se nemocí a konečnou smrtí a to se členum QUEEN

nelíbilo .Cohenová verez měla být v letech 1971 až 1991 a ted to bude jen do roku 1985 kdy Freddie ještě ani nevěděl že má AIDS zjistil to až v roce 1987 .Cohen to myslel dobře a chtěl s toho natočit pořádné životopisné drama něco jako ve stylu Philadelphia ale tohle členové kapely odmítly a proto se Cohen toho filmu lepší vzdal sám .Tak to mohla být Oskarová šupa ted to bude laciný obyčejný životopisný film kterých je tuny jako Elvis či Falco atd.Tröšku mě to nasralo protože na tu Cohenovou verzi jsem se těšil moc ale zas chápu členy kapely že nechtěji Freddieho ukazovat v poslední fázy života jak bojoval ze svojí nemoci ale to byl prostě životopis co chtěli lidi vidět jak se s tím Freddie porval a ne jen obyčejný životopis kde to skončí ve fázy kde ani nezjistí že je nemocný prostě je to zklamání nasrali mě hodně myslím že Cohenová verze by byla prfektní .

Uživatel shanila smazal svůj příspěvek.

Dr. Hawkeye

Dr. Hawkeye (hodnocení, recenze)

divisak

Všechno je to bohužel jen o penězích a strachu z vyššího ratingu. A s tím je spojena i snaha předložit učesanou verzi životopisu, tedy "Jak si chceme Freddieho pamatovat" namísto "Jaký Freddie skutečně byl". A to je věčná škoda. Mimochodem už se začalo (i když zatím dost divoce) spekulovat o nástupci a dá se na to i vsadit...

divisak

divisak (hodnocení, recenze)

Jedním slovem - zklamání. K čemu točit něčí životní pouť, obzvlášť Freddieho, když má být plánovitě na půl huby.

"Jak mi Freddie kdysi řekl: 'Jestli o mně jednou vznikne knížka, přeji si, aby v ní byla řečena pravda - to dobré i to špatné.' To je  ten Fredie, jak jsem ho znal." (Peter Freestone). Myslím si, že tak by tomu mělo být i u filmu. Škoda Cohena.

na příspěvěk reagoval Dr. Hawkeye

KR4T4S

KR4T4S (hodnocení, recenze)

je škoda, že je cohen venku. tuším, že May a Taylor budou tlačit na "konzervativnější" s tím pádem pro mě nudnější pojetí snímku. Snad to nebude jen klasický životopis nebo jen odškrtávání ze seznamu, protože mám Queen hodně rád. zpráva o ztvárnění Mercuryho Cohenem mě tenkrát hodně potěšila (ještě bych si dokázal představit Robbieho Williamse). čekal jsem, že právě on bude ten pravej na ztvárnění Mercuryho intro/extroverze, vrtochů, nálad nebo barevných kostýmů a párty ála It's a Hard Life/I want to Break Free. škoda.

ChillThomas

ChillThomas (hodnocení, recenze)

judas p

V roce 1985 právě na Live Aid. už Mercury věděl pár měsíců, že má AIDS .. a právě na tomhle vystoupení LIVE AID .. odehrál svůj nejlepší a nejprocítěnější koncert EVER .. takže podle mě to zakončení může být skvělý .. a očekávám na konci filmu pár textů co se dělo dál a možná i sestřih fotek .. z jeho posledních dnů  

judas p

judas p (hodnocení, recenze)

Pokud bude skutečně film končit v roce 1985, tak tam nebude spousta důležetých věcí z jeho života - Barcelona, desky Kind of Magic, Miracle a Innuendo. A to nemluvím o jeho nemoci a jejímu vlivu na jeho vizáž a procítěnost skladeb z poslední desky. Bojím se, že to filmu sebere možnost natočit něco úžasného a vznikne je blbina ve stylu Rockstar s Wahlbergem.

na příspěvěk reagoval Jamper, ChillThomas

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

Sacha by měl zpívat! Sice se Freddiemu nevyrovná, ale bude to mnohem zajímavější než kdyby to bylo na playback...

Uživatel Anarvin smazal svůj příspěvek.

Thomick

Thomick (hodnocení, recenze)

Co tam do *** dělá Cohen? Zlej sen, jestli v čemkoliv o mym nejoblíbenějšim zpěvákovi bude hrát zrovna tenhle šílenec.

Dr. Hawkeye

Dr. Hawkeye (hodnocení, recenze)

Tak trochu se obávám, že projekt, o němž se průběžně mluví snad už pět let, bude odložen na neurčito. Ostatně Sacha už nyní věkově neodpovídá...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Kupodivu věřím, že Sacha je dobrou volbou, docela mi svým přístupem k filmování jakékoliv látky sedl a Freddieho by mohl odehrát famózně, kdyby se to vše povedlo. Edodidodedodido!

Dr. Hawkeye

Dr. Hawkeye (hodnocení, recenze)

Film bude končit vystoupením na Live Aid v roce 1985, alespoň to naznačují veškeré dosud dostupné zdroje...

Zero_Signal

Zero_Signal (hodnocení, recenze)

Dan9K: nie nie, myslím, že budú portrétovať celý život, resp. aspoň profesionálny, vrátane konca. Neverím, že to by vynechali, resp. nedali tomu extra pozornosť. Ako vravíš, pre ten emocionálny potenciál.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Zero_Signal: pochopil jsem to tak, že nebudou portrétovat závěr Freddieho života? To je docela škoda, ne? Vždyť to má emocionálně nejsilnější potenciál. 

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama