Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: (Po poslechu písně Bohemian Rhapsody.) Ray Foster: - "Vždyť to trvá celou věčnost, celých 6 minut!" Freddie Mercury: - "Lituju tvou ženu, jestli je podle tebe 6 minut věčnost." ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem nadšený. Ano, Rami Malek skvěle ztělesňuje frontmana Queen. Ano ty melodie jsou přesně ten popík co nás baví. Ale jedná se o jednoduchou soap operu, co buduje napětí a nahazuje udičky přesně jak očekáváte. Po filmu co mluví o tak bouřlivém člověku bych potřrboval mnohem větší hloubku, alespoň takovou jakou má popkorn co u toho chroupaj teenageři ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nejspíš je to vina všeobecného hypu, ale jsem zklamán. Muzikantsky nikoliv, což se ale dálo předpokládat. Ovšem kde film dle mého selhává, je filmařská stránka.Hlavní role mi k mému úžasu přišla fádní. Tohle má být životní výkon? Samozřejmě je to i problém limonádového scénáře, ale Rami Malek mne prostě nezaujal. Jakmile nastoupí muzika, je to o něčem jiném, ale to není zásluha filmu, za to chválit nelze. Ostatní obsazení bylo ok, hlavně Bryan May byl jako živej, to jako fakt. Ale ač nemám samozřejmě ani páru jaký byl Freddie ve skutečnosti, Malekovo buzničkování a pitvoření mi prostě nesedlo. Závěrečný koncert měl sílu a šťávu, ale do té doby jsem se o Freddiem kromě čítankové příběhu o vzestupu kapely, pár žertíků a nahlédnutí na pozlátko rockových hvězd včetně opulentních večírků nedozvěděl nic. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo zlé, ale The Doors (1991) s Val Kilmerem, se mi výkonem i zpracováním líbilo daleko více. Zde jsem si na tento film vzpomněla zejména při velice obdobném interview. Val Kilmer byl pro mne zkrátka lepší a i jejich hudba mi je bližší. Jsem 89 ročník a musím říct, že jsem na Queenech prakticky vyrostla, byla to nejvíce hraná skupina v rádiích spolu s Nirvanou. I přesto je zpaměti neznám, ač jsou mi až příliš ohraní, od dětství si je spojuji zejména s nemocí Freddieho. Není to prostě hudba mého srdce, ale moc se mi líbil přístup Freddieho ke kočičkám ❤️ Jak asi chudinky dopadly po jeho smrti 😕 Zajímalo by mne, nakolik je vždy filmové zpracování smyšlené... Podle něj zde totiž Freddie působil jako velice milý člověk, byť měl své eskapády. Škoda každého umělce. Na druhou stranu - koho bozi milují, ten umírá mlád🖤 ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Ako milovníčka Queen a Fredyho Mercuryho, som na tento film čakala od jeho smrti. Páčili sa mi už ich prvé albumy, z ktorých bolo vo filme len málo piesní, ale vzhľadom na rozsiahlu tvorbu Queenov, je pochopiteľné, že sa všetky do filmu nemohli dostať. Mám doma niekoľko knižiek, ktoré mapujú ich život a tvorbu, preto sa mi film veľmi páčil. Hlavný predstaviteľ ma spočiatku nezaujal, ale uznávam, že nakoniec bol vynikajúci. Film patrí medzi moje obľúbené a vždy si ho rada pozriem, ale verím, že kým umriem dožijem sa aj ďalšieho, možno nie tak popisného, ale o to zaujímavejšieho spracovania, ktoré tiež dostane odo mňa 5 🌟. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Jako národ pepíčků, jen my můžeme takový průměrný flek na patě ohodnotit 88% a šoupnout ho do síně slávy. Nějak nevyučený ucho bude funět Shawshanku a Gumpovi na chrbát, tak to mi chlupy neberou. Spolek Qvýrů určitě spadá do královské hudby, a do rockovýho (?) žánru, to ale neznamená že film je díky nesmrtelné hudbě nadprůměrný, ba dokonce nejlepší jak napsalo ne málo kreténů. Obecně, životopisné filmy dost často nestojí ani za to hovno, okey sice jsem dal Walk the line pětku, ale tam oceňuji čistě filmařský řemeslo. Pokud někde ve vesmíru existuje Cinematic Universe filmu podle “skutečné události” Bohemia Chips by se dali srovnávat k Marvelu [doslova; když už si někdo chválí film jako svůj nejoblíbenější, beru to už jako meme..]. Remi Malkovi, jako klobouk dolů, ale Saša Baron Cohen, to je jiná káva, nebo spíše čaj. Don’t Stop ještě furt čekám na biopic Michaela Jackona.. [to je jako kdybych řekl, že babišovy knížky z něho dělají dobrého spisovatele, protože si zažil roli premiéra] ()

widla 

všechny recenze uživatele

Bez přemýšlení je to za 5 hvězd! Emoční jízda historií jedné z nejlepších kapel všech dob. Pokud někdo na začátku byl skeptický nad volbou Rami Maleka jako Freddieho, myslím že všem vytřel zrak. Celý film udržel laťku tak vysoko, že jsem si myslela že to už nepřekoná. A pak přišel Live Aid koncert.. Neskutečné! Za mě to je nejlepší film letošního roku. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak hele,dnes je sobota, na tomhle sme byli s Čajem a Kašpim v úterý v totálně natřískaným Centrálu. A od tý doby si pořád jen zpívám Queen, až tak hluboce mě tenhle film zasáhnul. JO, čekal sem, že to bude přesně film pro mě, páč Queen mám hodně v oblibě, stejně tak Bryana Singera (který vdechnul Xmenům život). Ale že to bude až takováhle pecka, která se ani na chviličku nezastaví a která jede až do konce a na konci vygraduje jako sviňa? To sem až takle silný nečekal. Je mi celkem buřt, že se to asi uplně neshoduje se skutečným příběhem, tohle není dokument, tohle je pocta člověku, který dal hudbě pořádný koule. Palec nahorů všem zúčastněným, Frediho zahrál fakt bravůrně a myslím, že si tím řekl o sošku...Čekal sem tam malinko víc drogových večírků, na druhou stranu je fajn, že Frediho neukázali jako totálního hovaďáka, kterej si mastil do čumáku tuny koksu. Takle je to velmi, velmi důstojná pocta člověku, kterej ať už byl jakejkoli, byl to bohém a geniální muzikant. V první "desítce" se asi neudrží, ale je právem takle nahoře. I want it all!!! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, že určité prvky na mě nepůsobily 100 % autenticky (všichni členové kapely takoví nevinní puberťáci) a že poté, co hráli v kulturáku hned záhy vyprodali stadion a že Fredie tu byl popsán moc ideálně a blá blá bláááá......vad na kráse pro patřičné hnidopichy to má jistě moc, ale na mě (a evidentně nejenom na mě) ten film udělal brutální dojem.A kdo tvrdí něco jiného,ať si tohle proboha zkusí natočit - až doteď by mě nenapadlo, že se dá natočit film o kapele Queen bez členů kapely Queen..s titulky a závěrečným songem divácká kulisa v kině jenom tupě zírala, neschopná čehokoliv jiného a tenhle pocit jsem zažíval taky. A jsem tomu rád. Asi nejlepší film, který jsem v kině kdy viděl. Asi jo............................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Snad krom drobných počítačových nedodělků při retro koncertech nejde nic vytknout. Radost pohledět, lahoda poslechnout. Tři hvězdičky pouze z preventivních důvodů - o 3. nejlepší film se totiž samozřejmě nejedná. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Vykastrovanej film, u kterýho má sice člověk párkrát husí kůži, ale to je zásluha především dokonalé hudby Queenů a sálu Dolby Atmos. Bavily mě hudební čísla, který sou dobře natočený i nazpívaný, ale to je prostě sakra málo. A to eště odpouštim překrucování časový posloupnosti za účelem vytvoření většího dojáku na konci. Tři hvězdičky, i když jsem doufal, že film pojmenovanej po (za mě) nejlepšim songu, kterej byl kdy napsanej, bude za víc. (kino Premiere Cinemas, orig.) ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Film zcela předčil moje očekávání. Podle mého názoru odvedli všichni tvůrci filmu naprosto skvělou práci. Mezi čtyřmi herci funguje taková chemie, že jsem měla pocit, že se dívám na Queeny. A Rami Malek si mě zcela podmanil. Dokázal ve mně vyvolat tolik smíšených pocitů .. smích, slzy, hněv, lásku a OBDIV. Ať jste fanoušek Freddieho Mercuryho nebo ne, film vás donutí přemýšlet o životě a lásce jiným způsobem. Dávám plných pět, protože závěr mi způsobil ono nepopsatelné.. vynesl mě vzhůru až k nebeským výšinám.Mrazilo mě. Freddie by byl pyšný, o tom jsem přesvědčená:-). ()

Marty M. 

všechny recenze uživatele

Famózní! Ale... asi mě strhnul ten všudypřítomný hype okolo filmu a měl jsem až moc přehnaná očekávání. Něco tomu chybělo. Ano, stejně jako celý kino jsem si podupával do rytmu a vychutnával si každý krásně barevný záběr,... ale možná to bylo pro oko diváka uhlazený až moc a o Freddym jsme se vlastně nic moc nového, syrově natočeného, nedozvěděli. Jako blockbuster funguje dokonale, jako životopisné drama už méně. Každopádně velmi poctivě zpracovaný film, který si brzy rád pustím znovu. Jo a už vím jakou si pořídím další gramofonovou desku. :) ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

___výběr BEST OF QUEEN (doslova)___ Výtky jen stručně, páč jsou stejné jako u ostatních: NE-Sascha Baron Cohen a jeho vize (nebo klidně Robbie Williams, Mika). NE-rating R. Přístup k natáčení povolen Brianu Mayovi a Rogeru Taylorovi. Fetiš. Podbízení. Nejsnazší cesta. Fanservis pro masy.___ Klady stručně, protože ano, jsou stejné jako u ostatních: Rami Malek. Songy Queen (což je vlastně z hlediska kvalit filmu irelevantní) ___ Nevyužitý potenciál. Žijící členové mají denně přísun tolika peněz, že mohli riskovat neúspěch/nízkou návštěvnost. Slovy postavy Taylora: "My balls are in my chest." a zdá se, že oběma tam už od natáčení singlu BR zůstaly. Na Queen jsem vyrůstal, i oni byli spoluutvářeči mého hudebního vkusu, dodnes je velmi rád poslouchám. Ale tohle ne. Už zmíněno - prázdný pomníček. Postavy několikrát vysílají message divákům, že originalita a být svůj je nejvíc. A nakonec publikum dostane k dokonalosti obroušený a učesaný produkt, aby byl stravitelný pro co největší cílovku. Což z jistého hlediska není špatné, ale zároveň to je špatně ;-) Na charakterech Deacona, Maye a Taylora, lze modelování Maye a Taylora nejzřetelněji vidět. (Zároveň prosím příště neobsazovat herce, kteří jsou sice podobní předobrazu, ale herecky nemají, co nabídnout než jen povrchní, ploché fráze, zahrnující vznešené řeči jako "jsme rodina", "chceme být originální, ne podle vzorců"). V tom filmu se vůbec říkají věci, které lze následně celku těžko věřit, protože snímek vyzařuje pravý opak: Je to film o songu Bohemian Rhapsody?, o Mercurym hlavně ("I'm not a leader. I'm a lead singer.")? - Tak proč se hlavně soustředí na Freddieho? , o Queen kompletně (dělení autorství,výdělku čtyřmi)? - Tak proč skončit u Live aid (a přesto do titulků plesknout Show must go on z 1991)?... Nemohl May s Taylorem složit instrumentální nový soundtrack? Musí hrát lacině nediegeticky songy?To, že diváci (plno z nich beztak zná cca 10 radio singlů, které rotují v czech rádiích dokola a pak jim "zlí" kritici níčí film pro fanoušky) u filmu brečí a zpívají a tak, je díky real hudbě a osudu real Mercuryho. Nikoliv kvůli kvalitám a hodnotě této nápodoby. Netuším, proč bych ten film měl vidět opakovaně, jak se teď děje (ani z nostalgie ne). Radši si pustím záznam třeba z Budapešti. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě špatně, Bohemian Rhapsody je dobrý film, ale není to ten úžasný snímek, o kterém tady všichni mluví. Dostavuje se zde totiž stejný efekt, jako u Nagano Tapes, které má na čsfd 95%, byť se jedná o úplně obyčejný dokument. Lidé, ať si to uvědomují nebo ne, totiž hodnotí událost a ne samotný film. V případě Nagano Tapes to byla výhra olympijských medailí, což je pro spoustu Čechů vrcholná sportovní událost, v případě Bohemian Rhapsody je to samotný fenomém Queenů. Jistě, Freddie byl hudební genius. Ano, každý song, který zazní ve filmu je epický. Ano, Queen je jedna z nejvýznamnějších kapel historie lidstva. Ale samotný film? Samotný film je "pouze" přiklesená biografie kapely, která až na vyjímku Ramiho ( a to ještě lobuji za to, že jeho výkon se mi daleko více líbil v Mr. Robot ) není ani nijak suprově zahraná či zrežírovaná. BR je ve finále hezký pozitivní hudební film, který ale rozhodně není legendární. Legendární jsou pouze Queen. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Bohemian Rhapsody je hodne nekomplexný a roztržitý snímok, čo sa filmarskej práce týka. Nájdeme tam veľa chybičiek krásy, tak trochu z "uzdy utrhnuté" dejové línie, ale to všetko kompenzuje krásna audiovizuálna pornografia, ktorej zážitok je ešte niekoľkokrát znásobený pomocou veľkého plátna. Proste je to nárez, ktorý by ste si rozhodne nemali nechať ujsť, kým je ešte v kinách. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Queenov a rockovú hudbu milujem a som rád, že sa tento projekt vydaril. Musím uznať, že Bohemian Rhapsody je po všetkých stránkach mimoriadne kvalitne zvládnutý snímok... bez pochyby. No nie som si istý, či je to až na momentálnych 91 %. Dej, aj keď dostatočne pútavý, zábavný a so svižným tempom, nedokázal zo mňa dostať nejaké silnejšie emócie, nedokázal sa mi až tak vryť pod kožu, ako by sa mal film, ktorému udelím 5*. Najbližšie sa k tomu dostal záverečný mini-set z Live Aid, ktorý bol perfektný a zároveň bol jednou z najlepších hudobných scén vo filme, akú som videl. Čo sa týka Ramiho Maleka, mal som obavy, že to nezvládne a jeho Freddie bude nevýrazný a málo charizmatický, ale nemohol som sa viac mýliť. Teraz po filme si naopak myslím, že len veľmi ťažko by sa momentálne na túto úlohu našiel vhodnejší herec. Celkový dojem z filmu viac ako dobrý. A aj keď to nie je dokonalé, rozhodne je BH najlepší hudobný film posledných veľa rokov. 85 %!! ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama