Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nejsem kdoví jakým fanouškem Queen a Freddieho. Nicméně film mě očaroval od začátku do konce. Celý životní příběh byl krásně ztvárněn a hudební scény to jen krásně dokreslovaly. Dle mého film vykresloval o hodně více, než jen jeden příběh. Vykresloval život, který si jeden člověk nebál užít až do samotného konce. A tím byl inspirativní i pro nás ostatní. Ať už v pozitivním či negativním smyslu. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z filmů roku 2018, ale nemastného neslaného konce je u takového po všech stránkách mimořádného počinu přece jen škoda. Mohl ho nahradit nezapomenutelný filmový epitaf. Myslím, že kdo neprožije tento film, tuto osobu a tento osud s velkou emocí, jakoby by byl v životě člověka jen na návštěvě. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Hrozne tezko se mi to hodnoti. Je to bozi koncert, ale dle meho prumernej film. Pro kazdeho, kdo miluje Queen, coz ja od mala jo, tak si uzije kazdou minutu filmu, protoze je to fakt spis koncert. Kazdou chvili na vas vykoukne nejakej rif, u ktereho se potutelne usmejete ve smyslu: aaa, stary znamy, kteryho jsem x let nevidel, ale znam ho jak svy boty... V tom je to naprosto dokonaly a osobne bych prodal vsechno co mam a jeste si vzal pujcku u providentu abych mohl videt Freddieho nazivo. Ale film? No ja vam nevim, je to proste pomnik Freddiemu od jeho kamosu a ok, nic proti tomu, ale je to ve smyslu: vetsinu kontroverznich veci budem ignorovat, maximalne naznacime a my tam budem za nejvetsi Mirky Dusiny. Vsak May a spol z toho vychazi ve stylu: obcas jsme si dali dve piva a kdyz jsme se hodne rozsoupli, tak jednoho panaka. Rockeri v 70. letech? Really??? :-D :-D A tim nechci rict, ze tam melo byt jak Freddie prekouril kazdy pero, ktery okolo nej proslo, ale ty vole, to melo potencila na daleko vic. Malek si dojde pro plesouna a naprosto zaslouzene, ale jestli i film vyhraje... ja bych mu to nedal. A aby to hodnoceni jeste vic nedavalo smysl, tak na to stejne pujdu znova, protoze ten koncert je kurva bozi!!! A taky nekolik hodne silnych momentu (Love of my life zpivana davem v Peru v kombinaci s domaci scenou? z toho mrazi a je to pecka). ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že závěrečný koncert byl skutečně monumentální a dechberoucí. Ale to předtím nikterak nad průměr nevyčnívalo. Trapná zápletka se zlořádem Paulem, jemuž chudák ctnostný Freddie skočil na lep, mi přišla už poměrně mimo realitu. To tříminutové řešení vztahu s rodinou bylo příšerně odbyté a bylo tam jen proto, aby si to mohli tvůrci odškrtnout. No a trochu mi vadí, že největší drama udělali z události, která se vlastně vůbec nestala. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Vubec jsem se na film divat nechtela, ta medialni masaz mi ho znechutila. Pak byl ale nominovan na Oscara, a v ramci moji dlouhodobe tradice - podivat se na vsechny nominovane filmy - mi nic jineho nezbylo. Nakonec to vubec nebylo spatne. ALE za to film vdeci ze 60% pisnickam a z 40% Freddiemu. Film samotny bych hodnotila hur. Nejvic mi nesedl Malek. Prislo mi, ze z Freddieho udelal vydeseneho vykuleneho blbecka. Samozrejme jsem se hned musela (nekolikrat) podivat i na zacerecny skutecy koncert, a to... je proste... absolutne... nesrovnatelne. Opet Malek jako vykuleny tremista, skutecny Freddie profik vylozene uzivajici si neopakovatelnou chvili. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

FInále je fenomenální a já naprosto chápu, proč je 5* tak časté hodnocení. Bohemian Rhapsody má silný příběh, je v rychlém tempu odvyprávěná i přesně zahraná a to, jakým způsobem vygraduje, je prostě nezapomenutelné. Jenže při bližším pohledu se ukáže, že je film dosti krotký a povrchní, a momentů, kdy jde trochu více pod povrch je jak šafránu. Ve skutečnosti jde především o sled dobře seskládaných hudebních čísel a příběh tu plní spíš roli pojiva. A to je nesmírna škoda, protože mohlo jít o filmovou událost, na kterou se nebude vzpomínat "jen" jako na věrně natočenou bigrafii, ale i jako na film procítěný, kde budete za postavy chtít dýchat. ()

efka.off 

všechny recenze uživatele

Čím větší histerie okolo tohodle filmu, tím víc mám chuť sundat ještě jednu hvězdu. Není to takový terno, jak si všichni myslí. Líbivě udělanej film, do kterýho zapomněli přidat i trochu toho ošklivýho o Freddiem a spol. Podle mě se film může takhle hodně líbit jen tomu, kdo Queeny vůbec nezná. Když jdu na film o nejlepší kapele ever (aspoň pro mě), tak se chci fakt koukat na pravdivý informace a né na tohle. A že to není dokument ale film pro mě není argument a vůbec mě tenhle kec nezajímá. Ty nejzásadnějších okamžiky kapely i z Freddieho života mají tvůrci potřebu poupravovat dle libosti a asi hlavně dle nálad těch, co tohle cálovali. Špatný to není, ale nehodnotíme tady hudební soundtrack, že? Protože bych řekla, že to tak mraky lidí pochopily. Ten, kdo se považuje za fanouška, by si měl radši pustit tohle (boží dokumenty, ano vím, DOKUMENTY, které neohodnotilo ani 1000 lidi!) https://www.csfd.cz/film/349329-freddie-mercury-pribeh/komentare/ https://www.csfd.cz/film/305107-queen-these-are-days-of-our-live/komentare/ ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Finále výborný (ale proč si tedy nepustit rovnou záznam z Live Aid?), Malekovy pohyby taky dobrý, ale občas padal až do parodie. Freddie nikdy nevypadal ve tváři jako mentál, Malek zde několikrát, zejména díky svým vypouleným očím. Zajímalo by mě, jak by se s rolí popasoval Baron Cohen. Ten výraz před vstupem na pódium ve Wembley - co to jako mělo být? Porovnejte si to se skutečným koncertem. Dále, pokud film beru jako dokument o jeho životě a částečně o kapele, tak sakra, co je tohle za pohádku? Základní obrysy OK, ale tvl totální selanka chlápků nad věcí, to asi ne. Bavily mě momenty ze studia, jak (údajně) vznikaly některý ze známých hitů. Pokud bych měl film hodnotit jako vyprávění o životě zpěváka a kapele, tak bez znalosti určitých věcí bych se v něm těžko orientoval. Jsou tam neskutečně divný střihy v čase. Ve snaze převyprávět nám co nejvíc se to žene fofrem a jen tak nakousává. Kdyby vznikl hraný dokument o delší stopáži, dostal by ode mne vyšší hodnocení. Jsou tam zkrátka jednotlivosti, který mě hodně bavily, ale i jednotlivosti, který mě neskutečně štvaly. Takže ve finále sympatický průměr, ale s pohledem na zdejší hodnocení se musím hodně držet, abych nehodil nějaké mnohem horší hodnocení, které by BR alespoň trochu nesrazily z vysokých příček a procent totálního žebříčku, kam ho vystřelila nesmyslně přepálená hodnocení jiných uživatelů. Jako 25. nej film všech dob? To ani smykem, přátelé. Nakoukejte si nějakou klasiku s vycizelovaným scénářem, režií i hereckými výkony, a pak se vraťte sem a minimálně jednu hvězdu uberte... ;-) ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, kterému hudba The Queen nic neříká, musím uznat, že se to povedlo, byť myslím, že film je dost krotký a Freddie byl daleko větší bouřlivák. Když ale začne v závěru zpívat : "I'd sit alone and watch your Light, My only friend through teenage night...", zježí se člověku i ten poslední chlup na těle. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Rami opravdu válí.Je až neuvěřitelné,jak Freddieho dokázal zahrát.Co dodat?Že to nebylo úplně vše podle pravdy?No a co?A ano,na konci mi ukápla slza.A proč ne?Freddie byl jedinečný,Queen hráli skvělé skladby a jejich muzika nestárne.Jen mě mrzí,že jsem ve filmu nezaslechl svou nejoblíbenější pecku Innuendo,ale to už je detail. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

K poslouchání kapely Queen mě přivedl brácha, stačilo pár písní a stali se mou srdeční záležitostí natolik, že jsem po Freddiem pojmenovala svého prvního potkana. Co říci k filmu? Je velmi dobrý, nicméně po shlédnutí se mísilo nadšení se zklamáním. Malek vizuálně Freddieho dokonale napodobil, jen mu prostě chybělo to příslovečné "něco", co měl asi jen právě ten nejlepší zpěvák. I ostatní vypadaly autenticky, ale působily tak nějak bezbarvě. A tuto místy až naivní čistotu vidím jako jediný zápor celého filmu. Jistě, je mi jasné, že jisté odlišnosti tam být prostě musí, ne vše se dá publikovat, ale ta uhlazenost a místy až lehce kýčovitá sterilita mi prostě lezla na nervy. Jinak vše dokonalé a i tak hodnotím 75%. Možná v kině bych šla i výš. ()

77Ivana 

všechny recenze uživatele

Miluji skupinu Queen už od dvanácti let a když jsem uviděla v kině tento film, nemohla jsem ani mluvit jak jsem byla ohromená. Naprosto úžasný film. Remi Malek skvěle zahrál Freddieho Mercuryho a Oscara si za skvělý výkon zasloužil. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

"Dokonalý!" Tímto slovem bych začal mou recenzi. Dokonalý zpracování příběhu jedné z nejlegendárnějších kapel a nejlegendárnějším zpěváku na světě a to jest Queen a jejich frontman Freddie Mercury! Obsazení bere dech Rami Malek zahrál Freddieho absolutně dokonale, podoba, pohyby, vyjadřování vše úplně přesné originálu. A nejen Rami ale ostatní členové kapely zejména Gwilim Lee jako Brian May je naprostá kopie. Skvěle odvedená řemeslná práce na dramaticko-životopisném filmu. Příběh přináší lásku, smutek, radost, nadchnutí i pláč a to nejvíce z dojetí při poslechu těch nejlepších skladeb a také ze závěrečné scény z pověstného Live Aid. Tento snímek vtáhne každého fandu kvalitního filmu a nejen fanoušků Queenu. Takže si užijte tuto koncertovou šňůru a vychutnejte si zřejmě nejlepší snímek roku s velkým potencionálem na Oscara obzvláště za hlavní roli. Nezbývá než popřát skvělou podívanou a třeba i vy pak usednete za piano a zahrajete si... BOHEMIAN RHAPSODY Mé hodnocení:10/10 ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak se dá hodnotit film o někom? Podle toho, jestli se mu ten herec podobá? Podle toho, jak se to blíží skutečnosti? Ale co my víme o tom, jak ten člověk žil a o tom jak to skutečně bylo pokud toho člověka neznáme osobně? Vždyť my tím pádem musíme věřit scénáři....Takže hodnotíme místo filmu život toho člověka, tak, jak to někdo napsal no není to tak? Tady se dají hodnotit asi jen scény, plynulost, herecké výkony i když kdo z nás ví, jací ti lidé skutečně byli. Je to pěkně natočený. Fredy měl složitý, a rušný život. Mám rád jeho písničky a dokud jsem neviděl film, nevěděl jsem jestli mám rád jeho, jako bytost, ale teď vím, že ano. Herecké výkony se mi líbily napříč tomu, že nikoho z těch které herci ztvárnili osobně neznám. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vzdání pocty kultovní rockové kapele v tomto brilantně natočeném životopisném filmu. Ten mapuje působení kapely od jejích začátků, kdy ještě objížděli kluby až do roku 1985, kdy byli snad největší hvězdou na legendárním koncertu Live Aid. Největší pozornost je samozřejmě kladena na Freddyho Mercuryho, na něj jako zpěváka, na výstřední osobu, manžela a bisexuála. Zahrál si jej Romi Malek a podle mě zaslouženě za něj dostal Oscara. [41722. hodnocení, 1964. komentář, 88%, 59. nejlepší film, 108. nejoblíbenější film] ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Skvělí film se skvěle hrajicim a spivajicim Rami Malekem o největší, nejlepší a nejlegendárnější hudební skupině co kdy existovala. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Fanouškem Queen nejsem, i když by mi víc vyhovovala delší minutáž, rozdělena do seriálu, kde by se víc rozvedly některé pasáže, které byly ve filmu na můj vkus moc krátké, a zbytečně tak děj rychle utíká. Fanoušci Queen si určitě přijdou na své a film si náležitě užijí. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama