Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

IEO10 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, odkud pochází kritika. Bohemian Rhapsody nešel do hloubky co se týče příběhu Freddieho a kapely, jejich vzestupu, bojů, následku smrti a jaký dopad to mělo na samotnou kapelu. Ale o tomhle tenhle film být ani neměl, tady jde především o prožití geniálních písní a o jejich tvorbu. Ramiho herecký přednes Freddieho Mercuryho, byl bezpochyby jeden z nejlepších výkonů, jaké jsem kdy viděl. Někdy jsem si myslel, že se dívám na skutečného Freddieho, potažmo skutečného Briana, Johna a Rogera. Jako fanoušek kapely Queen, jsem byl od začátku ponořen do příběhu, v duchu jsem si zpíval všechny písně, které ve filmu zazněly a cítil jsem všechnu radost a zármutek, které byste měli cítit, když si vzpomenete na epického hudebníka, který odešel příliš brzy. Prakticky jsem se od prvního řádku, až po závěrečné titulky nehnul. Byla to nádherná pocta pro kapelu, kterou všichni známe a milujeme. Přál bych si, aby tu byl Freddie s námi ještě dnes, abych mohl zažít atmosféru jejich živého koncertu. A kdyby byl, věřím, že by byl z tohoto filmu nadšen! Pokud milujete hudební velikány, pak budete milovat tento film! ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvělý až na dvě věci: celkovou strukturu a režii. Hlavní problém u mě nastal už u R. Maleka, který se opravdu snažil ztotožnit s postavou tak charismatickou a známou jako je Freddie Mercury a věřím že má být na co hrdý, ale chyba je v tom že herec musí hrát podle představ režiséra a představu Bryana Singera jsem opravdu nepochopil. Kdyby film točila Freddieho matka, byl by to nejspíš odpad. Ale Rami Malek by dostal oscara za hlavní roli a několikanásobně by přiblížil publiku pravého Mercuryho. Co se týče struktury, škoda mluvit. Všichni známe ten příběh: sláva, rozpad, AIDS, sláva, smrt. Tak proč tam nedat nějaké zajímavosti, o kterých širší okolí neví? Proč se to jen točí dokola a dokola v prozkoumaných vodách kde není šance nalézt nic nového? achjo. Co ale na druhou stranu cením, je střih. Jak vizuální tak i zvukový, díky kterému měl film opravdu rychlý spád a často zachraňoval situaci. Když jsem vycházel z kina, nechápal jsem že jsem seděl 130 minut na zadku na něčem u čeho jsem místy i trpěl. Stejně tak se mi líbila celková barevnost atmosféry (až na některé efekty, které byly hodně odfláknuté) a vedlejší postavy, které očividně dostaly mnohem více prostoru jelikož "je nikdo nezná" a mohou si tak hrát podle svého... ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný Freddie Mercury a kapela Queen. Bombastický film o hrdinovi, který dodnes žije v písních, které všem neustále zní a určitě ještě mnoha generacím bude. Bravurně zmapovaný život protkaný písněmi, emocemi a situacemi, které nás nenudí a posouvají dále. I když jsou tam i chyby a nepřesnosti – Mercury o své nemoci neřekl tak brzy své kapele, užíval si bujaré večírky, některé písně byly vydány dříve nebo později atd. Snadno tak pochopíte vše, co se odehrálo v jeho životě. Rami Malek se role zhostil na výbornou! Při každé scéně, ve které je, vás uchvátí. Bohemian Rhapsody je emoční hurikán, který vás přivede až na vrchol kariéry skupiny Queen. Vše končí při koncertě ve Wembley a vy litujete toho, že tam nemůžete zrovna být! Nemám slov ;). ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Nakonec se nechávám strhnout davem a dávám 5 hvězd, byť jsem byl nespokojen především se závěrem. Tam to chtělo zahrát víc na city - příznaky AIDS, v pozadí pěkně Show must go on a tam by slza jistě ukápla...no nic...nejlepší film a nejlepší mužský herecký výkon roku 2018 bychom měli... ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Úžasný hudební snímek, ale průměrný životopisný film. Když hraje hudba tak vše běží bez problému. Když ale v kině nastane ticho, tak některé scény jsou chvílemi až nudné. Škoda že jsem nebyl v sále s Dolby Atmos, protože bych si asi film užil více (mám chuť na film zajít do kina s lepším zvukem). Úžasná hudba, Rami Malek je jako druhý Freddie, nicméně o nějaký přímo bravurní herecký výkon se nejedná, prostě jen dobře napodobil pohyby. Film ale spíše doporučím fanouškům Queenů, či aspoň těm kteří mají rádi jejich hudbu. Ti ostatní se během filmu budou nejspíš nudit. 7/10. ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Na poprvé je strašně těžké film hodnotit. Já mám Queeny poměrně dobře nastudované, takže jsem si všiml jistých nesrovnalostí mezi filmem a skutečností. Jinak je ovšem Bohemian Rhapsody výborný film se samozřejmě bezkonkurenčním soundtrackem. A Live Aid? To doslova bere dech! 85/100 **** ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Nahlodali ma reakcie ľudí, recenzentov ale aj vysoké hodnotenie na CSFD. Predpokladal som, že to bude taký Amadeus o Fredym Mercurym. Historické nezmysly, ale skvelé kino. Bolo to niečo podobné, len viac nadupané. Hardardrockový zvuk je predsalen iný ako Mozartove party. V princípe film fungoval. Prvá polovica bola kvázi jednoduchá, nudná, miestami priamočiara ako šablónovitý príbeh skupiny, ktorá začína od nuly, ako klišeovitý príbeh umelca, pre ktorého rodina nemá pochopenie. Dosť dialógov, neúplné piesne, resp. iba ich torzá, ale azda prvý film, kde mi to neprekážalo. Veľmi ma zaskočil skok z ranných začiatkov kapely do roku nahrávania prvého albumu. Bolo v ňom niečo nedopovedané. Napríklad mi chýbalo potvrdenie alebo vyvrátenie legendy o zvuku domácky vyrobenej gitary Briana Maya. Práve Brian bol vo filme najlepšie herecky zobrazený. Jadro, nahrávanie A Night at the Opera bolo úsmevné, bavilo, poukázlo na nápaditosť a bolo si čo vychutnať. Veľa sa spomínala I'm In Love With My Car, tá vo filme nodznela. Škoda, že priestor nedostalo innuendo, aj som ho čakal, keď Fredy zvolával párty. Druhá polovica bola na tom oveľa lepšie, až mi napadlo, prečo príbeh o Queen neurobili ako dvojdielny film. Nemuseli by utrpieť faktografické nezrovnalosti, ktoré spozoruje aj nefanúšik a záverečné (famózne natočené) vystúpenie vo Wembley, mohlo byť v plnej dĺžke. ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, že by som sedela vo vypredanej kinosále 2 týždne po premiére. Bohemian Rhapsody je jeden z dvoch filmov v tomto roku, ktorý to dokázal a som veľmi rada, že som si to nenechala ujsť. Myslím, že Bohemian Rhapsody je jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší životopisný film a jednoznačne aj môj film roka. Pevne dúfam, že sa podarí vyhrať aj nejaký ten Oscar. Rami Malek sa hlavnej úlohy zhostil perfektne, nikdy predtým som ho nevidela v nejakej výraznejšej hereckej roli. Niet pochýb o tom, že Queen je jedna z najlegendárnejších skupín všetkých čias a som im veľmi vďačná, za to, že sa vôbec dali dohromady a zložili neskutočné množstvo krásnych skladieb. Dnešná hudba sa na 60. až 80. roky nechytá ani z ďaleka. Záverečný koncert Live Aid bol bombastickým zakončením celého filmu, až mi bolo ľúto, že je už koniec. Ďakujeme, Freddie. ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl prosím můj nejemotičtější zážitek, co se týká hudebního a životopisného žánru. V kině jsem měl skoro po celou dobu filmu tak napnuté svaly v nohou ze vzrušení, že jsem se po skončení tohohle nářezu musel rozcvičovat. :D Skutečně povedený snímek, který ožil ''královny'' rocku v neskutečném měřítku znovu na plátně. Díky Freddie...100%. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÁ A CHYTLAVÁ BOHEMIAN RHAPSODY👌🎙️🎼 Nestává se zrovna často, že se vrtím v křesle po celou dobu extrémně nabušeného příběhu o legendární skupině Queen. Už ten samotný úvod, který mě slušně napumpoval. Absolutní euforie co mě neudržela v klidu, snad abych radči vyletěl nahoru ke stropu. Freddie Mercury , byl v podstatě doslova nesmrtelnej, kolikrát když si pustím do příjemný pohody ty největší pecky od Queenů, jako by Freddie stál tam na parketu a tancoval s náma. Kdo by to byl řekl, že představitele Freddieho Mercuryho se tak energicky a famózně zhostí, nepříliš známý herec egyptského původu Rami Malek /Papillon, Night at the Museum: Secret of the Tomb/. Celý příběh v podstatě odhaluje Freddieho soukromí a jeho bouřlivý život, který však skrýval i smutnou duši. Přiznám se, že k samotnému závěru, jsem se neubránil slzám. Na konec bych ještě rád vyzdvihnul, Freddiho velkou lásku ke kočkám. Co možná nevíte: Na památku jeho nedožitých 70. narozenin byl v září 2016 asteroid 17473 pojmenován Freddiemercury. Asteroid byl objeven v roce 1991, kdy Freddie zemřel a krouží kolem Slunce na dráze mezi Marsem a Jupiterem. P.S. Freddie never dies!!!💟🎤 ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy jsem neměl 20x husinu během jednoho filmu, a to nejsem žádnej extra fanda Queenů. Singerovi se to povedlo! Velmi emotivní příběh. Film mě neskutečně bavil a příjemně utekl. Ta celá banda a jejich hudba vás natolik naladí, že pak v autě posloucháte týden Queen. Rami Malek dokázal zaujmout svým skvělým výkonem už v seriálu Mr. Robot, tady se mi taky moc líbil. Strhávám jednu hvězdu za cenzuru, pač v tehdejších klubech se prostě mega hulila cigára a to tu vynechali. Podle mě povinnost vidět, je to kus historie! ()

hekla 

všechny recenze uživatele

WOW!!! Věděla jsem, že to bude dobrý. Ale že až tak... Od prvních minut jste vtaženi do děje a užíváte si každou chvilku, každý tón z těch úžasných písniček. Film má emoce, spád a neskutečně pozitivní energii. Spousta scén mohla být natočená jinak a kazit celkový dojem, vše je ale v tak dokonalé rovnováze, a to se u filmů málokdy vidí. Poklona castingu za úžasný výběr herců, Rami Malek si tímto nastartoval kariéru (pokud teda role Freddieho Mercuryho už teď není jeho nejlepší výkon v životě) a Oscar je na dosah nejen v této kategorii. Bryan Singer vzdal Queenům nejvyšší poctu, jakou mohl. A že ne všechno se doopravdy stalo tak, jak ukažuje film, mi je úplně jedno, od toho jsou dokumenty. Závěrečný koncert je nezapomenutelný, máte při něm husí kůži až do stropu a budete o něm všem vyprávět, i když jste tam ve skutečnosti (ne)byli. Tak zvláštně krásný "světový" pocit jsem po odchodu z kina již dlouho neměla a ještě večer jsem si pobrukovala a "tančila" na ty nesmrtelné melodie. Pokud chcete vidět koncert vašeho života, volba je jasná. První film, na kterém jsem byla třikrát v kině, a šla bych klidně znovu. Na závěr bych dodala jen: "EEEO! EEEOO! EEEEEEEEEO! EO! EO! EEO! EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEO! EO! EO! TÝDATÝDADYDA! EO! TEROP! TEROP! ALL RIGHT!" https://www.youtube.com/watch?v=lkbP5OPQhdQ ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Tak sem pochopila proč se to obvlášť českým fanouškům skupiny tak moc líbí. Nevím jestli mně to došlo díky úžasné atmosféře, scénkám k srdečnýmu uchechtnutí nebo když mi ke konci společně s půlkou narvanýho sálu tekly po tvářích slzičky. Mr. Robot (pan Rami Malek :D) se tady parádně vyšvihl, celkově s výběrem herců si dali, co se podoby týče dost záležet. Nemám co zkritizovat, sice nejsem přímo z generace Queen posluchačů, ale snad jenom hluchýho jejich odkaz nikdy nezasáhl. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Tlieskam. Tlieskam, pretože toto nie je ledajaký životopis rockovej legendy, je to fimárska lahôdka, obrazové i zvukové veľdielo o rodine, priateľstve, láske, zrade, a nesmrteľnej hudobnej legende. Bezchybné a presné herecké výkony (Malek na Oscara), dokonalá práca s hudbou a čisté režisérske remeslo. Bohemian Rhapsody je životný príbeh bez jediného hluchého miesta či scenárového pochybenia, ktoré vyústi do nádherne zinterpretovaného záverečného koncertu vo Wembley, kde emotívne a bez slovka navyše precítite všetko, pre čo Freddie žil. Brian Singer nám nie len že priniesol prvého kandidáta na film roka, ale snáď najlepší hudobný film vôbec. You're a legend, Freddie. Chcem to vidieť znova. ()

tharros 

všechny recenze uživatele

Singer (Bryan) vs. Singer (Mercury) _______ Kombinace, kterou nikdy nikdo nečekal, z níž vyšlo absolutně špičkové a bezchybné Mistrovské dílo. ______ Teď už se dočkat jen kombinace Rami Malek + Oscar. ______ Zážitek: 9,5 z 10 ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Životopisných filmů o kapelách moc neznám, a asi i proto mi Bohemian Rhapsody hrozně moc připomíná relativně nedávný Straight Outta Compton. Problém tkví v tom, že kromě v mnoha ohledech pomalu totožného děje má i většinu jeho záporů (zejména tedy okatou snahu v rámci piety vymalovat hlavního hrdinu málem jako anděla, který si jen občas omylem odložil péro do něčího zadku, a obloukem obejít většinu kontroverze), ale už ne jeho klady (energii, dynamiku, bližší náhled na tvorbu samotné muziky a její studiovou/pódiovou prezentaci a hlavně mnohem větší vtažení do děje). Tady sleduji jen za sebou rutinně nasekané scény, některé dobré, některé slabší, ale fakt nemůžu říct, že bych si ten velký příběh cesty ke slávě a viru HIV v imunitním systému naplno prožil. Místo toho si spíš kladu otázky jako: „Proč tahle blonďatá supermodelka od první chvíle balí o hlavu menšího exota, co má oči jako Glumův mladší brácha a předkus jako šavlozubý tygr?“ Celková usedlost (až by se chtělo napsat připosranost) mě překvapuje o to víc, že Bryan Singer má s opulentně neřestnými večírky a przněním (v jeho případě sotva plnoletých) mužů dlouholeté zkušenosti, ale ve filmu to nijak neuplatnil, takže ho můžete klidně pustit vlastní babičce. Už ze samotného děje je u spousty věcí dost jasné, že „takhle se to určitě nestalo“, a jak tak brouzdám googlem, wikipedií a youtube a doplňuji si informace, tak mě ten film svou manipulativností a lživostí začíná skoro štvát. Na druhou stranu, navzdory všem výtkám nemůžu BR jen tak odstřelit a tvářit se, že mnou nepohnula, protože to bych byl pokrytec. Na to je tu příliš mnoho emocionálních momentů, kdy sympatická postava umírá před očima, loučí se s kamarády, s rodinou, se světem parádním koncertem... jasně, že je to vydírání, a dost okaté, ale neumím tomu nepodlehnout. Navíc, skoro pořád hraje ta jejich muzika; jedinečná, nezaměnitelná a vlastně nezařaditelná, ať už si o její kvalitě myslíte cokoliv. Queen jsou žánrem sami o sobě. A jako takoví si nějakou tu sebemasturbační poctu plně zaslouží. 70% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Tak toto... toto je nádhera! Rami Malek je neskutočný a fakt skvelo hrá svoju postavu Freddieho Mercuryho. Vlastne celé obsadenie je super vybrané a hrá dobre. Postupný priebeh skupiny Queen je zachytený dobre. No musím dať 4 hviezdy, lebo mi to úplne nesadlo a niektoré veci boli mylne vyrozprávané a niektoré pre zmenu vynechané. Na konci, kde sme na koncerte Live Aid som mal celú dobu zimomriavky. Videné 2 krát v kine. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama