Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

Taffey 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako pokrucování dějin komunisty. Na rozdíl od filmu žil jako prase a taky na to dojel. Hromadné ovace českého diváka mi připadají stejné, jako hromadné autobusové zájezdy na hloupé muzikály všeho druhu do Prahy. Takové pokroucení faktů se jen tak nevidí. Z místních komentářů je očividné, jak povrchně lidé Queen znají. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,You look like an angry lizard.“ Bohémská rhapsodie nakonec nebyla zas tak bohémská, jak jsem si ji představoval. Kluci z kapely jsou ve filmu vykresleni jako ti největší slušňáci pod sluncem. Drogy a alkohol se v tomto filmu vlastně vyskytují jen během špatné éry Freddieho, za což se samozřejmě později všem dosyta omluví. Je to hodně patetické, hodně zidealizované, ale naštěstí je to taky plné dobré muziky, takže jednoduchoučký příběh ve výsledku působí jako dlouhý videoklip. V kině je zvukový zážitek maximální a já si hudební stránku vychutnal jak jen to šlo. Po stránce filmové jde o zcela podprůměrný šablonovitý příběh plné nezajímavé kamery. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Pro mou generaci krásný mix písniček z mládí ... a zároveň střet s realitou, kdy si moc dobře pamatuji, jak Freddie vypadal ve skutečnosti a jaká byla tehdy doba. Takže samozřejmě hodně nadsazeno. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Všechny ty odchylky, nepřesnosti a úpravy se dají v pohodě přehlídnout, protože taková nádherná filmová pocta hudební legendě se jen tak nevidí. Koncert ve Wembley na konci filmu je úžasně zpracovaný vystoupení, dost možná to nejlepší co jsem ve filmu kdy viděl, sálá z toho obrovská energie a mrazí v zádech a i na slzičku dojde. We will rock you !!!!!! ()

emkon 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce vystoupení skupiny na koncertu Live Aid na konci filmu byla naprosto dechberoucí. Diváci v zaplněném kinosále se zvedali ze sedadel až po skončení závěrečných titulků. Freddieho hláška před koncertem: "-Ve Wembley prorazíme díru do střechy. -Wembley nemá střechu. -Tak prorazíme díru do nebe!" ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostá zbytečnost. Sterilní, klouzající po povrchu a bez výpovědní hodnoty. Musel jsem si po něm spravit chuť Stoneovým The Doors. Díky bohu za Olivera, který si nenechá zkazit filmy od producentů. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

když si člověk odmyslí hudbu, tak mu zůstane jen nudný film o hnusným cigošovi s předkusem, který není Mercurymu ani vzáleně podobný. 2. za hudbu, jinak je to obyčejný tv film, se špatným castingem a dementním scénářem. Měli to dát točit Oliveru Stoneovi a Cohena jako Fredyho.. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně natočené, ale i velmi přeceňované. Nebojím se tvrdit, že bez parádního OST, na které filmařům jen stačilo si koupit práva, by to byl jen další film o životě celebrity. To tady bylo už mockrát. Není špatný, ale není to ani nic výjimečného. 5* za skvělé písničky Queenu v sálu DOLBY ATMOS. Kdybych si Bohemian Rhapsody pouštěl doma na TV, tak bych asi už tak nadšený nebyl. "Show must go on." Takže mě nic nenutí se k filmu zase vracet (Snad jen, pokud bude opět v kinosálu kvalitní stereo!)... 85% ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Asi z toho nejsem tak nadšený, jak zbytek světa. Film to byl rozhodně pěkný, precisně natočený, velmi vtipný, místy emotivní. Bezesporu velmi kvalitní. Ale na druhou stranu pro mě ničím nevynikal. Queeny mám rád, ale nejsem zase tak veliký fanoušek abych si jenom kvůli tomu, že to je o nich stříkl do trenek. A třináctkový rating tomu taky nepomohl, ten bohémský život mohl opravdu být znázorněn drsněji. Ale jo, užil jsem si to. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Rami Malek a jeho Freddie Mercury zahrál to přímo dokonale.Film je skvěle natočený .Vynikající hudební film co víc si přát.Tvůrcům se opravdu povedlo diváka vtáhnout do filmu.Těch posledních pár minut no prostě bomba ,husí kůže.Rami Malek by si oscara určitě zasloužil.Letos to bude opravdu těžký boj o oscara.90% ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem Queeny nemusel. Jasně, Freddie byl hlasovej nadčlověk, ale jejich hudba mě nebere. Film je ale udelanej fakt mega profi, je tam vidět to zapálení pro téma. A Malek dal životní roli, vo tom žádná! 90%, poctivejch ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako absolútneho ignoranta života a súkromia hviezd - tzv. bulvára - to bol veľmi dobrý hudobný film. Pred tým som poznal iba skvelé pesničky od Queen a meno Freddy Mercury a že zomrel na AIDS. Nemal som ani tušenia o ostatných a že boli vlastne len 4. No film je dobre spravený. Zoznámi nás s kapelou, počas filmu hrajú a skladajú legendárne pesničky a veľmi príjemne sa zamerajú na Freddieho vývoj. Tak ako asi každý výnimočný umelec aj on bol vlastne vnútorne nešťastný, bojoval o lásku a uznanie a asi vďaka tomu, že bol taký pošuk, zaspieval a zložil desiatky hitov. Herci výborní a navyše sa hodne podobali na originál. Prekvapilo ma, že to boli astrofyzici, technici... Záver v podobe 20min koncertu skvelý. Byť tak na Dolby Atmos. Zároveň som sa zamyslel, že dnes vymierajú skvelé kapely, legendárne pesničky. Kedysi vydanie albumu od takých Queenov bola udalosť. Malo to hlavu a pätu a 12 výborných songov nahratých a minimálne upravených so živými hudobníkmi. Mám výbery obľúbených songov, taký Elán mám asi 60 pesničiek a jedna lepšia ako druhá. Všetci ostatní sk umelci dokopy nedajú 60 songov. A tak to je aj s Queen vs Bieber či iná sračka. Najlepší hudobný film čo som videl. Zrodila sa hvieza mu výborne sekunduje. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Miluju hudbu Queen, miluju jak Freddie zpíval a co nejen pro rockovou hudbu udělal. Úplně mě v tom filmu sralo, jak se Mercury vlastně choval. Jak nechutnej byl, než onemocněl a srovnal se sám se sebou. Takže řekněme, že mě třičtvrtě filmu jeho postava neskutečně vytáčela. Miluju hudbení filmy, filmy o kapelách a všechno s hudbou spojený. Geniální výkon všech herců, perfektní filmařina, kde není co vytknout... asi. Ale řekněme si na rovinu... Byl by to takovej úspěch, kdyby to nebylo o Queen? Oživení odkazu, který tu kapela pro další generace zanechala a díky filmu nebude jen tak zapomenuta. Ale na to, jak jsem se těšil, tak mě film trochu zklamal. Možná mě zklamal sám Freddie, možná jsem měl vysoký očekávání. Hudba Queen na mě funguje i bez toho filmu a když chci získat ten hezkej pocit u srdce, tak si pustím nějaký video z jejich koncertu a ne příběh zaměřenej na teploušství Mercuryho a jeho nechutnýho kníratýho přítele. Pohled na tuhle dvojici mě sral celej film, dokud to spolu neutnuli. Hezký, ale už jsem viděl filmy, který ve mě zanechali po skončení mnohem, ale opravdu mnohem víc... 70% ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Omdlévající mainstreamoví diváci. Oskaři. Nechápu. Sice vypilovaný, skvělým zpěvem Maleka podepřený film, ale jinak nic převratného. American Hot Wax, Walk the Line nebo Cadillac Records jsou daleko zajímavější. A The Dirt s Mötley Crëw daleko zábavnější. Závěrečný koncert v BR na Live Aid časově téměř 1:1 je už totální nuda. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Fakticky nepřesný snímek, který sází na citovou notu a songy od Queenů. Rami Malek v roli není špatný, ale oskarový výkon to rozhodně nebyl. Filmu dopomohla k úspěchu síla jména Queen, jinak by snímek zapadl jako těžký průměr a nebýt písniček, kterými je film prošpikován, by na moc lidí nešlo. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama