Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

anca_007 

všechny recenze uživatele

Rami Malek opravdu bravurně ztvárnil postavu Freddieho. Moc se mi líbily kostýmy a realističnost členů kapely. Též se mi líbilo dodržování osnovy skutečnosti a dostatek písní od Queenů obsaženo ve filmu. Pěkné přiblížení kapely i pro ty, kteří tvorbu Queenů neznají. ()

Stauff 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem si užil naprosto neskutečně. Při každé pecce jsem si vzpomněl, kdy jsem ji poprvé slyšel, takže nejsem až tak nestranný... No po filmu jsem si doma pustil všechny desky a aspoň na chvíli jsem byl třicet let mladší. Paráda... ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov kapely Queen určite samozrejmosť, pre ostatných náhľad za oponu vzniku a fungovania tejto nevšednej skupiny, ktorá vo svojom čase búrala stereotypy. A tiež príbeh nevšedného umelca a génia svojej doby Freddieho Mercuryho. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film, celkem věrné podoby herců a drží se i základního reálného schématu, má i celkem dobrou myšlenku a vyznění, sice nemá na Hawkinga, ale napravují to pěkné hudební scény a kamera. Hodnocení: 85 % ()

ScarFace_V8 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Bohemian Rhapsody tomu všemožnému vyzdvihování, které se kolem filmu točilo, bylo oprávněné. Já jsem nadšený! Ty ceny akademie, které film získal si rozhodně zaslouží. Chyběla mi tam ještě jedna nominace, a to za práci s kamerou. Podotýkám, že nemám nic proti tomu, ale v určitý moment jsem prsknul „To jsou tam všichni teplý?!“. Pomalu to působilo dojmem, že kolem Freddieho byl jen málokdo hetero. Herecké výkony byly perfektní, přesvědčivé a uvěřitelné. Poskládání písniček a prolínání s dobou bylo úžasně. A pak přišlo posledních 21 minut – Live Aid. Toto vystoupení bylo opravdu perfektní, a tak realistický. Dokonce i s perfektním smyslem pro detail. Když to tam rozjel s Bohemian Rhapsody a končil We are the Champion… to jsem fakt čuměl. Škoda, že nemáme už šanci tohle zažít na vlastní kůži. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Dala bych pět hvězdiček, ale k úplné dokonalosti chybí dvě (podstatné)věci: životopisný film, který není z podstatné části pravda a hlavní hrdina by své předloze měl být ještě o chlub podobnější (je moc roztomilý, Freddy byl větší drsňák, což poněkud posunuje charakter). Jinak ale jeden z nejúžasnějších filmů, co jsem kdy viděla a každému doporučuji. ()

jemine 

všechny recenze uživatele

Ukřičený a plochý film, barevný a hlasitý, plný provařených hitů. Bohemian Rhapsody stojí za podívání, ale ne kvůli příběhu, film stojí a padá s písněmi Queen, a bez nich by nebyl nic, neznamenal by nic a shlédnout jej by znamenalo ztratit drahocenný čas. Jen škoda, že autoři opominuli skutečnost, že Queen nenatočili jen ve filmu použité hity. Možná by ještě stálo za připomínku, že vidět film stojí za to jen v původním znění. Český dabing je otřesný, na zvracení, strašný, stvořený patrně někým, jehož slovní zásoba a stylistické schopnosti nepřevyšují schopnosti usychající kapradiny. ()

Porculus 

všechny recenze uživatele

Tento pompézne spravený film je všeličím, len nie príbehom o skupine Queen. Celkom príjemná "rags to riches" rozprávka o tom ako to nikdy nebolo, ani ako to nikdy nechodí. *5/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitní film mapující život jednoho z největších interpretů všech dob. Skvěle propracovaný film, který se nám snaží přiblížit dějiny kapely Queen a život Freddieho Mercuryho. Neskutečná energie, která z celého filmu proudí. Když se jedná o scény z koncertů, tak to opravdu působí jako bychom tak opravdu byli. Musím vypíchnout i výkon Ramiho Maleka, který si šáhl na herecké dno, které ho ale vystřelilo až do oblak. Děj nemá jediné slabší místo, všechno do sebe krásně zapadá, a i přes měnící se nálady herců, či atmosféru dané scény, tak film působí pořád neskutečně pozitivním dojmem. Za mě se jednoznačně jedná o nejlepší  životopisný hudební příběh (podle skutečnosti), který jsem kdy viděl. 100% ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Od začiatku brutálne pôsobivé, Rami Malek určite v životnej roli. Jeho Freddie, a vôbec, snímka samotná vás zaujme hneď od začiatku, a hocí Freddie hrá stále prím, ostatní "kolegovci" (Brian May, Roger Taylor a aj John Deacon (a samozrejme, aj krásna Mary)) vás vyvedú z omylu, že celý Queen je len o Freddiem (hoci, áno, bol v nej rozhodne najvýraznejší, ale ostatní boli nemenej dôležití). Vo finále tu potom máme film, ktorý (nie vždy úplne faktograficky - možno na 90%..?) vynikajúcim spôsobom zachytáva faktické udalosti zo života vznikajúcej, a potom o život hrajúcej kapely, a života ich hlavného člena. Skvelé zábery z koncertov plné energie na jednej strane, a zábery s "teplejším" podtónom, ale zato ukazujúce život taký, aký je... skvelý mix, z ktorého vyjdú aj 2 zaujímavé pointy - mať priateľa, a "Good thoughts, good words, good deeds". Genius!!! ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Zážitek. Rami Malek je sice o pár čísel menší než byl Freddie, ale jak si nastudoval pohyby a švih, to je fantazie. A vynikající Gwyllim "Midsomer sergeant" Lee jako Brian May, další koncert. I jako koncert :-) , to se musí nechat. Výborné recenze: POMO, 3DD!3, kleopatra. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Filmy jsou točený pro diváky a z diváckýho hlediska je "Bohemka" snímek přímo fantastickej. Navíc pro ty z nás, kteří hudbu "Kvínů" milujeme (já osobně především tu první, rockovou polovinu jejich tvorby) přisel i audio zážitek, hlavně tedy v nahrávacích scénách ze studia. Herecky není co řešit, tady tleskám nejen Malekovi, ale třeba i extra sympaťákovi Gwilymovi Lee, kterej ztvárnil Briana Maye. Zvláštní je, že i když jsem ve svejch jednadvaceti letech, tedy v r. 1991, žádnej fanoušek skupiny a rocku obecně nebyl, budu si den, kdy "Ferda" zemřel, pamatovat navždy...včetně toho kdy,  kde a od koho jsem se to dozvěděl. A teď po třiceti letech si asi půjdu roztočit to jejich slavný "operní" cédo, popř. si dám coby přídavek neméně bombastickej Sheer Heart Attack. Plnej počet hvězd je povinností, neboť nás měl tenhle biják především pobavit, nikoliv reprezentovat zachycení reálných dat o skupině dokumentárním způsobem. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem rock neposlouchala, zaměřuju se spíš na pop, i když, toho tam místy Queeni mají taky a i když nejsem jejich skalní fanynkou a osobně se mi líbí asi jen dvě písničky, na film jsem se moc ráda podívala, protože je to skupina naprosto úžasná. 🤘🏻 A nemůže za to (soudím dle filmu) jenom Freddie Mercury, který byl teda neuvěřitelný talent, ale velkou zásluhu na tom mají i muzikanti a vlastně ty postavy, které většinou nejdou tolik vidět a ani se o nich tolik nemluví. U Queenů to bylo jinak, tam byl každý sám sebou a podíleli se na všem společně. 🤝🏻 Proto byli vidět všichni. Proto byli všichni tak úžasní. Proto je každý miloval. Nikdy jsem se nijak nezajímala o životopis Freddieho Mercuryho, až díky tomuto snímku o něm vím alespoň to hlavní a základní, takže film je jeho skvělým životopisem... samozřejmě v rámci možností. 👍🏻 Snímek mě neskutečně bavil. Může to být samozřejmě i díky Freddieho životu, kterej měl fakt zajímavej... ale to hlavní jsou herci, kteří ✨OMG JIM VŠEM BYLI TAK PODOBNÍ!✨ Hráli úžasně, hlavně Rami Malek hlavního hrdinu Freddieho. Snímek nijak nenaráží na skandály, špatnosti a bůhví co všechno. Hlavním je hudba, láska a Queen. Za mě rozhodně film doporučuju. Něco takového tu totiž mělo vzniknout už dávno! ()

Blackadder 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat. Uplynuly 3 roky a musím srazit hvězdičky dokonce na 3. Film uzrál a já ztratil opojení z toho, že je tu, hurááá, film o Queen. Moment, pardón, o Freddiem. Co film, obzvláště takhle zpětně, sráží z mého pohledu zpětně dolů: - časové nesmysly (AIDS onemocnění, WWR), - špatný dolní ret Rami Maleka ;-), - vykulené oči Rami Maleka ;-), - smyšlené vzniknutí písní Queen, - strašná, ale opravdu strašná oslava Rogera a Briana. Atd. Atd. Co říci závěrem: dovolím si tvrdit, že jsem jeden z lidí, který ví o členech i samotné kapele takřka vše, přečetl mraky knih, poslouchal všechna alba atd. atd. Ale prostě tohle je nepřesné. Bohužel. Ale jsou to Queen! Že bych jim vrátil hvězdičku? ;-) Miluji QUEEN! A ti herci (mimo Freddieho) jsou dokonalí!!! P.S. A kde jsou všechny Freddieho prasárny????? ()

fiasko 

všechny recenze uživatele

Známka: B; Crowdpleaser jak prase, který to hraje především divácky "save", ovšem onen vlezdoprdelismus je proveden tak brilantním způsobem, že jeden zkrátka musí přestat cokoli kriticky analyzovat a nechat se prostě unášet samotnou atmosférou filmu. Má to šílené tempo a strašně rychlé (a často špatné) střihy, popkornožrouti a jedinci s ADHD tedy mohou snímek sledovat zcela bezrizikově. Rami Malek opravdu umí hrát, jako Freddie Mercury je skvělý a Oscara si rozhodně zasloužil. Lucy Boynton je taky příjemným hereckým překvapením. Bryan Singer je sice dobrý režisér, ale během této produkce s ním zřejmě bylo nesnesitelné pracovat, čili ho Foxové nakonec vyrazili a dodělal to pan Dexter. Přece jen bych preferoval původní nápad se Sachou Cohenem spolu s omezeným ratingem. Snímek, který teď hodnotím, je též jako důkladný náhled do života Mercuryho proveden velmi zkratkovitě a není zcela věrný všem jeho životním strastem. ()

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Film napumpovaný emocemi, pompézností a hlavně Frediim Mercurym! Rami Malek má oscara zaslouženě. Zpracované je to velmi dobře. Ve 3/4 stopáže to začínà být bouřka emocí postupně přechàzející v tornádo. Koncert Live Aid (ne největší ale nejsledovanější, nejznámější, nejlepší, nejkultovnější koncert v čele s kapelou Queen a samotným Mercurym) je zde zobrazen nadmíru dobře stříkají tu emoce a určitou stopu tenhle film zanechal i na mně. Film vykresluje Mercuryho problémy, strasti, starosti, radosti, lásky - nelásky, nejistou orientaci, falešné kamarády, slávu, špatného šéfa a členy kapely jako rodinu a hlavně celou jeho osobu. Působivý snímek! ()

Isag1 

všechny recenze uživatele

Moje prvé pocity po tomto filme boli veľmi rozhádzané a aj po niekoľkých rokoch od vydania si dokážem spojiť kvôli tomuto filmu niektoré životné spomienky, na ktoré nikdy nechcem zabudnúť. Rami Malek je asi najlepšie obsadenie do role Freddie Mercuryho a tá samotná presnosť ostatných rolí je neskutočná. Film fakticky stále napreduje podľa mňa a je to reálne asi jeden z najlepších filmov dekády 2011-2021. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama