Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 028)

ghoston 

všechny recenze uživatele

Pecka, krásně vydestilovaný ucelený příběh. Klobouk dolů! Zajímalo by mě i filmové zpracování až do Freddieho smrti. ()

TINaMA 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, jestli film vůbec komentovat. Všechno už bylo napsané 🙂. Tvůrcům se opravdu povedlo vtáhnou diváka přímo do příběhu. Ani vteřinu jsem nemyslela na nic jiného, než na děj na plátně. Precizní práce ve všem. Prostě skvělé. A to nejsem žádný velký fanda Queen. ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Byl to určitě skvěle natočený film o kapele Queen. Jsem si jistý, že dostane nějakého toho Oscara. Dost možná, za nejlepší hlavní roli. Ale šel bych na to do kina znovu? Ne, to zřejmě ne. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Tak priemerný a plytký film som dávno nevidel (snažím sa im zvyčajne totiž vyhýbať). Pekne spája všetky známe klišé biografických a hudobných filmov do jedného veľkého neoriginálneho celku. Ani k hlavnému hrdinovi ani ku kapele sa za celý čas nedostaneme bližšie, nepochopíme ich konanie, neprežijeme časť ich problémov... Nepôsobí to dobre keď film povie o svojom protagonistovi menej ako stránka na wikipedii. Najhoršie je, že sa o to ani nepokúša, ide pekne podľa šablón, vyberá si zopár situácií na ktoré je divák zvyknutý... ono je to vlastne strašná irónia keď sa film snaží ukázať akí boli Queeni novátorskí, originálni a nekompromisní, a sám si ide po vyšľapanej cestičke bez kúska invencie. Je presne ako hlavný "bad guy" Ray Foster ktorý chcel od kapely aby neexperimentovala ale radšej napodobnila to čo funguje. Inak, Ray Foster je vymyslená postava ktorá slúži len ako zdanlivá prekážka na ceste kapely. A to je posledná vec ktorá mi príde hlúpa. Film si vymýšľa veľa dejových zvratov ktoré sa nikdy nestali len tak pre efekt, a ešte aj tak je výsledok prudko nezaujímavý. ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený,v podstatě výborný snímek,který vyniká skvělými výkony Maleka a Boynton,má strhující momenty,ale zároveň je příliš tradiční a zbytečně málo zkoumá nitro hlavní postavy....Přesto zaslouží uznání...80% ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Je to zpracované pěkně, člověk by měl skoro cukání myslet si, že je to o skutečné kapele, že to není jen mokrý sen nějakého scénáristy... jenže... Já chápu, že i děcka v Africe musí něco žrát. A že je potřeba vyrobit píár kapelu, která zahraje a začnou zvonit telefony, jen mi prosím vysvětlete, proč zrovna nějaká africký přivandrovalec, co žere raw kočky a jen tak z prdele si chytí ajds musí hrát hlavní roli. Navíc... kde jste toho herze viděli? Maximálně hrál Gottzilu a to je tak všechno. NEM8M RAT TYHLETY VIM9VˇAN9 MOSKU!"!! NATO4TE TO O HNIDKOVY A ORTELU!!! Ale jak říkám, je to pěkně zpracované. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Óda na nejslavnějšího buzíka všech dob. Hudebně je to samozřejmě bomba, alespoň do té části filmu, než si Freddy přiznal, že je prasák, kterému ta pěkná kočka v posteli absolutně nestačí, ostřihal si vlasy a změnil se na buznu s knírem. To byl ten nešťastný historický milník, kdy se jeden rocker změnil na prostitujícího diskofila a svými nechutně hudebně elektronickými manýri zkurvil jednu z nejlepších kapel všech dob. To se potom projevilo tak, že namísto špičkového hard rocku začala Královna pomalu rodit komerční rádiové Gaga popěvky a jiné osmdesátkové srance, tak žalostně vzdálené od Královniných prvních pěti alb. Herecky je to také bomba, jelikož tři Královny (ty normální heterosexuální rockové Královny) jsou naprosto věrné. Ovšem ten hlavní gay disco hrdina si je Freddymu podobný asi jen těmi falešnými zuby. Zbytek fasády obličeje je jaksi zcela mimo, stejně jako Freddyho charisma, které zůstalo někde v teplém nebíčku a na natáčení se zjevně nedostavilo. No a filmově už to taková bomba není, ačkoli je z toho každý nevím proč jaksi odvařený. Všiml si někdo, že kdyby se z filmu oddělala ta geniální hudba, tak zbyde jen prázdné nezáživné drama o jednom buzíkovi? A to je jaksi málo. To takové The Doors od mistra Olivera Stonea by fungovalo jako vynikající film i za předpokladu, že by se z něho oddělala všechna ta geniální hudba. ()

cafe.... 

všechny recenze uživatele

Bohemian Rhapsody SUCKS. Podle toho filmu by byl Fredie pořád dobrej, kdyby se nenechal stáhnout na odvrácenou stranu špatnejch gejů. Kvůli nim dostal AIDS a nemůže urputilé fanoušky obdarovávat svým talentem jehož zrod (vývoj) není ve filmu ani naznačen. Špatní gejové nosili latexový kšandy, kožený bundy a měli kníra. Hodní měli jenom toho kníra (Fredie). Tak neskutečně homofobní film o nejznámnějším homosexuálovi. Na AIDS Fredie příjde snad tím nejvíc klišé způsobem - kašle krev. Konvenční, kromě hudby a Malekova hereckého výkonu by to byl mrtvý film. ()

BretaKiller 

všechny recenze uživatele

Jakože WOW!!! Queen byli, jsou a budou obrovským fenomeném... Tomu filmu se asi nedá nic vytknout, má to emoce má to energii. Sice se to mohlo trošku více ukázat ty strasti Freddieho, ale myslím si, že to bylo dostatečné. U filmu jsem se bavil od začátku do konce, ale ani tak tomu nemohu dát max hvězd, protože mi tam něco prostě chybělo. Film je to skvělý, ale rozhodně si nemyslím, že je to film roku 2018. Vidět by to však měl asi prostě každý, hlavně pak fanoušci jedné kapely, která se kdysi jmenovala SMILE...... Jen mě mrzí, že jsem nemohl zažít jejich dobu :( ()

StrycoWolver 

všechny recenze uživatele

Popravde veľmi nerozumiem tomu "humbuku" okolo tohto snímku. Veľmi okresaný "životopis" Fredyho a Queenu. Až na pár momentov to nemalo emócie, šťavu ani extra grády. ()

Djzub 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná. Velmi mě překvapilo hned několik zajímavých událostí v kariéře kapely. A Fredie je velmi zajímavá persona. ()

maletrdelko 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o 17. nejlepší film a slýchala jsem z okolí jen samé chvály... trénovala jsem zadržování dechu, abych celý film vydržela se zatajeným dechem a zástavou srdce. Avšak na nic takového nedošlo, film poskládaný z pár střípků Freddieho Mercuryho mi dech nevyrazil. Jediné co je opravdu hodno chvály a ocenění je herecký výkon Ramiho Maleka, klobouk dolů. Na film jsem se těšila, zklamání jsem nečekala. ()

MegaBite 

všechny recenze uživatele

Jsem sice velky fanoušek této legendární skupiny, ale přecejen jsem čekal trochu víc. Rami Malek mi vůbec nesedl jako Freddie Mercury. Snažil se mu tak podobat, že z toho pro mě vyšel jako šašek, kterej se promenáduje před kamerou. Celkově byl příběh velice povedený a ostatni obsazení taky skvělé. Slušné 8/10 ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Freddie is not dead. Hodně dobrej film, ale bohužel mě to nechytlo až tak moc, jak jsem čekala po tom,co i lidi, který nebyli dvacet let v kině, na tom byli čtyřikrát. Svoje možná udělalo to, že Rami Malek (ač Freddieho zahrál perfektně) je mi strašně protivnej a irituje mě jeho hlas. Trochu mám dojem, že ten obrovský úspěch není ani tak způsoben genialitou filmu samotného, ale genialitou hudby, která v něm zaznívá. No ale není to vlastně trochu jedno? Hlavně, že se to lidem líbilo. P. S. Radio Ga Ga mi znělo v hlavě ještě několik dní po shlédnutí. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama