Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 029)

krasohled 

všechny recenze uživatele

"..nejde z hlavy von, nejde zabudnúť ..." Hovorili mi , choď do kina, nedívaj sa na notese, stratíš dojem ale mala som pravdu- diamantu neuškodí ani dialka ani tma... nejde mi z hlavy, a už chápem prečo je po pol roku furt vypredané kino ..a že na ten film chodia ludia opakovane.. Film je tribute, všetko tak ako ma by, pravdivo a s mierou ( aby ot enbol len dalši gay film) všetko presne tak ako si Freddy zaslúži- hudobný genius a laskavý človek. Nebola som fanynka v aktualnom čase- ešte dieťa , pamatam si až koniec a tribute koncert po smrti vo Wembly kde sa všetci špičkovi spevaci trapili na živo s jeho piesnami a nikto ich nevyspieval v povodnej tonine a do výšok ale spievali o dušu aby Freddyho uctili... ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, kolik emocí, zážitků a radosti mi hudba Queen dává, tak ve srovnání s tím je tohle úplná sračka. Všecho tu působí tak směšně a pozérsky. Vůbec v tom sletu představených epizod nevidím ten bombastickej epochální příběh, který jsem zrovna u Queenů čekal. Jak mohli z tak silnýho námětu natočit takovýho chcípáčka? Proč se to tolik líbí? A jakej obrázek si o skupině odnese někdo kdo je před filmem vůbec neznal? Podivná chronologie tomu taky moc nepřidá, protože ve výsledku ten film prostě místy lže. A je to škoda, zrovna Freddie měl dost zajímavý život aby si filmaři vystačili "jenom" se skutečností. Ale zase když si uvědomím s jakými těžkostmi film vznikal, múžeme být rádi, že to dopadlo aspoň tak. A nakonec se mi z toho všeho nejvíc líbil výkon Ramiho Maleka, kterýho jsem se paradoxně ze začátku dost obával. ()

trx2010 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu čiší, že byl natočen tak, aby na něj mohlo koukat malé dítě i stará babička a nikdo nebyl pohoršen. Výsledkem je naprosto nezajímavý příběh čtyř naivně se tvářících hudebníků, kteří jakoby z ničeho nic přijdou ke slávě. Chybí tu vlastně jakýkoliv konfilkt, příběh, něco co by mne zajímalo, či jsem se s tím mohl ztotožnit. Film se záměrně vyhýbá všemu kontroverznímu. Posledních 20 minut ušlo, ale 110 minut předtím bylo doslova utrpením. Pokud máte rádi Queen, pusťte si raději jejich koncert na DVD. Tenhle film by se totiž dal v klidu zařadit do cyklu Bakaláři. Přesto film dokázal jednu zajímavou věc. Mám ve svém okolí lidi pro která je jediná barva kůže bílá a po boku Okamury (jasně ten je žlutej, ale pšššt oni to nevidí) jsou připraveni vlastenecky bránit náš národ proti hordám migrantů. Mám kolem sebe lidi pro které je každý kdo si dá jointa feťák. A mám kolem sebe lidi kteří nenávidí homosexuály. Případně mám kolem sebe lidi kteří mají kombinaci těchto vlastností, nebo rovnou všechny tři. A spousta těchto lidí byla v kině i třikrát, aby mohla obdivovat indického imigranta, milujícího drogy a homosexuální hrátky. To prostě nevymyslíš. ()

Zema24 

všechny recenze uživatele

Absolutně nudný film s výbornými písničkami. Celý film jsem přemýšlel, jestli hlavní hrdina vypadá více jak Mick Jagger a nebo Michael Jackson při natáčení klipu k písničce Thriller. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Zapomenuto... Zkrátka když si budu chtít poslechnout Queen, tak si pustím jejich koncert. Nic víc tento film nenabízí. Ani Malek není tak fenomenální, respektive ani nemusí. Debilní scénář a ošuntělý námět nakonec není jeho vinou. ()

pvlkohout 

všechny recenze uživatele

Film podle mě až moc idylicky vykresluje skupinu Queen a jejího frontmana Freddyho Mercuryho. Je to dnešní politickou korektností a nebo tím, že na filmu spolupracovali i členové kapely a chtěli aby bylo vidět jen to dobré? Kolem filmu bylo obrovské hype, ale po shlédnutí moc nechápu proč... ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Notně vypulírovaný obrázek skupiny Queen, kterému se ovšem nedá upřít pár silných momentů, kdy by jeden nejradši vytáhnul svůj starý "bájsykl", kolem krku obtočil růžové boa a jinak zcela nahý a s kvílením "ŠOUMAST GOUÁÁÁN!!!" obkroužil náměstí za pohledu šokovaných spoluobčanů. Ještě by se dal pochválil pečlivě zrekonstruovaný koncert Live Aid i když na druhou stranu originál je originál. Bohužel kreativní producenti Roger a Brian se za prahem sedmdesátky rozhodli zbavit jejich příběh jakékoli kontroverze a výsledek tak obrazově i dějově připomíná víc omalovánky od Mattela, než biografický film. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený mainstreamový film s dobrými hereckými výkony. Zdá se mi ovšem trochu přehnané, že by koncert Live Aid byl vrcholem Mercuryho života a kariéry Queen, jak je to prezentováno. Tato závěrečná část je taky zbytečně dlouhá a příliš patetická. Mercury zjevně v určité fázi své kariéry neunesl slávu a bohatství, obklopil se podivnými lidmi a díky svému životnímu stylu předčasně zemřel. Ukázat nějakým citlivým způsobem jeho odcházení by asi bylo zajímavější, ale zase ne tak divácky atraktivní jako velkolepý koncert. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Super téma, ze kterého se dalo vytěžit vážně hodně - mít koule a nechtít za každou cenu oslovit co největší masu, od školáčků po pamětníky - a právě to je ten největší problém který s filmem mám. Mohl to být špičkový a bez obalu silný rozbor jedné z největších hudebních ikon, ale ve výsledku se ožehavých témat Bohemian Rhapsody dotýká jen zlehka, aby je ve finále nechal doslova vyšumět v davech lidí na závěrečném koncertu. Ono to celé funguje vlastně dost dobře a herci s Ramim to skvěle táhnou, takže nemůžu dát méně než 3 hvězdy, ale protože kvůli celkové nekonfliktnosti snímek z hlavy po čase kompletně vyšumí...nemůžu dát právě víc, než ty 3... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Až do zhlédnutí tohoto filmu jsem si ani neuvědomoval, že ten Freddie je vlastně takový vizionář, puntičkář, zkrátka člověk, který šel tvrdě a cílevědomě za svým snem. Vždyť jen to logo Queenu vypovídá leccos o důslednosti a propracovanosti. A stejně tak to bylo i s hudbou Queen - rozmanitá, zajímavá, spolupracující s diváky, kostýmově pestré, ale nesmíme zapomenout ani na stinné stránky, jako alkohol, drogy, homosexualita; no zkrátka tohle všechno byl Queen. A pokud si to vychutnáte přímo v kině, kde hudba krásně vynikne, máte o ten správný zážitek postaráno. I Rami Malek se do své role parádně hodil. Líbilo se. 5*. ()

Dwohakin 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno je to prostě pecka. Já osobně Queeny ani moc nemusel, ale tenhle film byl prostě zážitek. A doporučuji všem, i těm, kteří jako já Queeny ani moc nemuseli. Byl jsem z toho tak nadšený, že musím těch 5 hvězd dát. :-) ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Reklama na skupinu, která v historii patří k tomu nejlepšímu, ač později spousta hudebních kritiků zcela oprávněně nenechávala na hrdinech 70. let nitku suchou.Otázka zní, mají Queen vůbec zapotřebí sami sebe velebit tak nepodařeným počinem a vzápětí se vkrádá jednoznačně kladná odpověď z kanceláře společnosti EMI.Kdo sleduje, kolik jen různých kompilací i dalších pokusů vydělat na této značce po smrti Mercuryho již bylo, ten se vůbec nemůže divit, jak špatně film dopadl a naopak, jak skvělé reakce má ze strany publika.Dle psychologů je dokázáno, že ve společnosti jsou vždy dvě celé třetiny lidí se stádním chováním a přesně na ty, bez urážky, Pan May s panem Taylorem míří.Pro mne tedy obrovské zklamání! ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Za mě dobře zpracovaný životopisný film bez většího překvapení. Kdo nemá rád písně Queenů, může být zklamán stejně jako ten, kdo zná osud kapely potažmo Fredieho Mercuryho. Mně tam zkrátka chyběl moment překvapení a nesdílím všeobecné nadšení jakkoliv se jedná o kvalitní podívanou. Slabší čtyři. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Co mne tu opravdu zaujalo, je Mercuryho vyznání otci: "Konáme svou povinnost pro hladovějící děti v Africe. A všichní úúúplně zadarmo!" Nedlouho poté, co se před kapelou a manažerem emotivně přiznával k frustraci z představy, že by při hvězdné, prestižní a sledované akci chyběl. ()

asdfasdf 

všechny recenze uživatele

Dobrá scéna určitě byla, když si uvědomil jak na koncertě s ním tu jeho písničku zpívalo tolik lidí. Jinak, když jsem viděl trailer, tak jsem myslel co to nebude za výborný film, ale nakonec mě to zase nenadchlo tolik jak jsem očekával. Trošku mě přišlo, že kdyby někdo Quenny moc neznal nebo neznal jejich písničky, tak to ani moc nepochopí nebo to pro něj nebude zas takový velký zážitek. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama