Reklama

Reklama

Rousek

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Panu Rouskovi zemřela manželka. Je mrtvá, ale on tomu odmítá uvěřit. Uzavře se s nebožkou v bytě a snaží se vrátit zpátky čas. Co všechno se musí stát, aby se okna v bytě opět otevřela? (Fresh Film Fest)

Recenze (16)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Autor se pokusil o scénu z obyčejného života, ale nevím jaký má tenhle pokus smysl a taky, co ho k tomu vedlo. To se ten starý muž staral o svou nemohoucí manželku sám? Divím se, že zvonící sousedka nezalarmovala policii. Chování starého pána mi přišlo nepochopitelné. Ale každý se se smrtí milované osoby vyrovnává jinak a každému trvá jinak dlouho než tento fakt přijme. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Staroba, smrť a vyrovnávanie sa s ňou - témy, ktoré ma vcelku oslovujú. Toto však na pôsobilo skôr ako snaha naplniť zadanie cvičenia: vytvorte film bez dialógov. Preto je to také nijaké, plné vypchávkových záberov, čím film - najmä v druhej polovici - pôsobí najmenej o päť minút dlhšie ako by mal. A to je pri krátkometrážnom filme kiks jak hrom. 30%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Osobitý krátkometrážní snímek o vyrovnávání se se smrtí. Stanislav Rousek hraje velmi uvěřitelně. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Učebnicový námět o smrti milovaného a vyrovnávání se s tím + klepající se kamerové záběry + naprosté vynechání slov = v rámci možností a zkušenostem ze strany režiséra celkem obstojné mini-drama, které ale i tak mělo nějaké ty rezervy. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Když se neurodí ve scénáři, tak je pak veškerá snaha marná. A rozpačitost výsledku o to víc do očí bijící. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovina je zdařile režijně zpracovaná. Do té míry, že člověk hercům věří. Scénáristicky však úroveň značně kolísavá. Kamera zde funguje poměrně slušně, což ale s postupnou délkou filmu přidává na jeho nesmyslnosti, kterou ještě více zvýrazňuje. ()

svorad 

všechny recenze uživatele

Vytvořit z "jednoduché" zápletky silný základ pro byť i jen krátkometrážní film je umění. Spousta filmařů se o to ve snaze "natočit něco obyčejného, neumělého" pokouší, vypomáhají si rozličnými pomůckami, nejčastěji však už samotným výběrem tématu, které se snaží různě "neuměle" variovat - od zneužívání dětí po smrt starých lidí. A ač možná nechtěně se tak dostávají do situace, vůči které se původně ohrazovali ... ()

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Fresh film o údělu stáří aneb na koho padne Černý Petr, tedy kdo z manželů si tu prázdnotu - jeden bez druhého poprvé po desítkách let - vylíže až do dna a jaké to vlastně je. P.S.: Super kamera. ()

Czexx 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo mimo mě. 1/5 za stopáš 12:34 a za zajímavé "zastavení času". Ten úlet s dcerou byl dost přestřelený pokus, a to i přesto, že chápu, co tím chtěl autor říct. Studentské filmy by měly být progresivní a vyzařovat náboj, ne mrtvolné ticho a komorní atmosféru - to je můj názor. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut to působilo až mrazivě realisticky, až jsem si říkal jestli to je vůbec hraný. Poté se již začali projevat některé neduhy jako přílišně shaky handy cam (a vůbec je ta kamera amatérsky působící) a trochu podivný scénář. 40% ()

burg 

všechny recenze uživatele

Snad první krátkometrážní film, u kterého jsem si říkal kdy už konečně skončí. Když zemře rodinný příslušník, je to sice strašné, ale proč o tom natáčet film tak strašným způsobem, tak mrtvě? Vždyť tam není jediný náznak emoce! Jedna hvězdička za pár záběrů s ruční kamerou a absenci slov... ()

Související novinky

Reklama

Reklama