Reklama

Reklama

The Collapsed

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Infekce atakuje celé lidstvo. Členové rodiny Weaverů jsou jedinými přeživšími. Ukrývají se v bunkru v opuštěné budově. Rozhodnou se utéct z města do domku na vsi. Když procházejí lesem, zjišťují, že ohrožení jinými přeživšími je tím nejmenším problémem. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený až zbytečný film,který nedá vůbec nic,později přichází nudné fráze a ty zbytky jakžtakž napětí jdou zcela do vytracena. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Námet, rozuzlenie, dokonca aj názov si režisér prepožičal zo snímku Collapse a asi si myslel, že to vôbec nebude nápadné. Tu už upúšťam od ako tak zvládnutej technickej stránky, lebo niečo tak nudné a nezaujímavé som nečakal. Postapokalyptický "vraj horor", v ktorom divák čaká hordu infikovaných, a pritom sa tam ani žiadny neukáže. Hodinová prechádza po lese (bez ničoho, max. s otravnými zvukmi v okolí) pokračuje krátkou prestrelkou a je zaklincovaná rádoby šokujúcim záverom, ktorý možno dokáže zapôsobiť raz, ale viackrát ani omylom. Vlastne len štipka gore v záverečných minútach to delí od odpadu. Zmysel filmu = guľatá nula. ()

Reklama

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Celý film som sa sám seba pýtal...: Čo...? Prečo...? Toto na čo urobili...? Aký to má zmysel...? A nakonci po rozuzlení som dospel k jedinej otázke...: Čo to malo akože byť...? Naozaj vás budú celým filmom prevádzať stupídne rozhodnutia a podivné vraždy, ktorými by nikto nič nezískal... No ak vydržíte a nakonci sa dozviete dôvod úmrtí, zostane vám len vyššie položená otázka... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že podobná zápletka už tu sice byla xkrát, ale občas se najde film, který přece jenom dokáže zaujmout i nějakou novou myšlenkou. Tohle však bohužel nebyl ten příklad. Přitom McConnell nezačal vůbec špatně, jak totiž sám uvedl v jednom interview postapokalyptické filmy patří mezi jeho nejoblíbenější a nechal se jimi inspirovat. Po skončení filmu jsem však zjistil, že až moc a ještě k tomu mu chyběl dostatečný kapitál, aby se přiblížil alespoň k těm průměrným. Atmosféra však ze začátku nebyla vůbec špatná. Vyobrazení zpustošeného města, ve kterém se snaží přežít čtyřčlenná rodinka, nevypadalo zas tak hrozně. Všudypřítomná mrtvá těla a podivní ozbrojení maníci v plynových maskách nabízeli několik variant, jakýmže směrem by se mohl příběh ubírat. Divák tak mohl přemýšlet, jestli půjde o další zombie nákazu, souboj posledních přeživších o zbytky potravy, nebo něco zcela jiného. K poslední variantě přímo vybízeli ony zrychlené záběry kamery, podivný šepot a fakt, že postavy nikoho ve své blízkosti neviděly. Půjde tady snad o něco nadpřirozeného? Ano skutečně šlo, ale jak nám odhalí finální „zúčtování“, nešlo o nic světoborného. Ohrané vyvrcholení mi jen podtrhlo celkový zmar, který jsem z toho začal cítit od chvíle, kdy postavy opustily benzínovou pumpu. V té chvíli totiž vymizel lehce mysteriózní nádech a jak samotná atmosféra, tak napětí začali dostávat řádně na frak. Tempo příběhu se totiž dost zpomalilo a divák je nucen poslouchat řadu nezáživných dialogů a chození po lese. The Collapsed tak prakticky nenabídne po celou dobu nic zajímavého, kvůli čemu bychom si to museli pustit někdy znovu. Pouze úplný začátek a závěr zachránili kvalitu filmu od úplného odpadu. No a potom už snad jen herecký výkon John Fantasia, který jako jediné skutečně předvedl „herecký“ výkon. Bohužel podobných filmů existuje dnes již tolik, že tenhle se mezi nimi naprosto ztratí a brzy po něm neštěkne ani pes. 40% ()

Reklama

Reklama