Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Harley Altmeyer (Alex Pettyfer) se musí postarat o své tři sestry poté, co jeho matka skončí ve vězení za zabití svého násilnického manžela. Rodina žije poblíž uhelného města Laurel Falls v lesích západní Pensylvánie. Harley toužící po své matce se náhle ocitá ve víru velice nepříjemných skutečností, stává se totiž hlavním podezřelým v případu záhadné vraždy, která se odehrála v nedalekém okolí. (Linkyc)

(více)

Recenze (17)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sociálně a psychologicky pojatá depka, v němž ani ta největší (tělesná) rozkoš nečinní účastníky šťastnými a optimisticky naladěnými. Debutující režisér Alex Pettyfer, jinak poměrně známá herecká tvář, naordinoval do svého filmu sám sobě terapeutická sezení, neobjasněné zabití, mámu ve vězení, sourozenecké rozmíšky a incestní sklony. A ordinoval pořádně depresivně. Četné koity jsou neradostné, ve filmu se neděje v podstatě nic pozitivního, Nicola Peltz má sice snahu odhodit i poslední svršky svého sporého odění, ale brání jí v tom zbytky studu, Jennifer Morrison dává všanc svůj manželský život, když chodí píchat s hlavním hrdinou do opuštěné boudy a celým filmem se line ponuré zabarvení, po němž bude divák solidně vyšťaven. Pettyfer zvolil úplně jakostně odlišné režijní uchopení. Postavil své hrdiny na sociální rozcestník a nedal jim příležitost vyniknout v běžných životních radostech. Coby opatrovník svých tří sester po rodinné tragédii je naprosto uvěřitelný, není definováno, zda práce v obchodě i souložení má na něj blahodárný vliv, jelikož ale dochází k terapeutce, cítíme, že to s ním není valné. Z tragických událostí divák prakticky nic neuzří, i tak je to působivě podané. Na debut se Pettyfer důkladně připravil a je režijně nečekaně vyzrálý. Do noty mu hrají i ostatní, tedy především účastnice, příliš mužských kolegů si totiž nepřizval a nedal jim velký prostor, jen vyšetřující policista Robert Patrick zde pronese pár replik aby se neřeklo. Horentně září zejména krasotinka Nicola Peltz, které svědčí její účast na nekomerčních projektech, samozřejmě mít ji v dosahu, tak jí dělám dobře desetkrát denně, neztratily si ani méně známé kandrdasky Chiara Aurelia a Hala Finley, zralejší ženskost představovala Jennifer Morrison. Dohromady tahle zajímavá sestava dala vzniknout osobitě depresivně a komorně pojatému dramatu, co se vzpírá tradičnímu pojetí. 10/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Back Roads" ma nakoniec celkom chytilo. Myslím si, že to má myšlienku, vie ju podať a v podstate sledujeme osud rodiny štyroch detí, ktoré si vytrpeli viac než dosť a všetko sa schyľuje k ešte jednej novej tragédii. Premýšľam čo povedať a čo nie... lebo všetko čo na filme funguje najlepšie sú veľké spoilery. A do toho ísť zase nechcem. Ale skúsim to aspoň nejako jemne vysvetliť. V prvom rade prvá polka filmu ma trošku nudila. Nemôžem povedať, že úplne, no mala momentky, kedy som ostal trošku v stave, že som chcel, aby sa niečo udialo. Okrem toho sa na úvod niečo naznačí, a viac menej s tým počas sledovania pracujeme. Nie všetko je ale také, aké sa môže zdať na prvý pohľad a postupne si začnete prepájať súvislosti a dá to úplne iný význam. Jennifer Morrison je podľa mňa dobrá. Mám ju ako herečku rád a vie predať svoju postavu. A hoci sa v nej bijú myšlienky, tak to celkovo dáva dobre. No čo sa týka Alexa Pettyfera, tak tam musím dať klobúk dolu. Mladý 28 ročný chalan mi predstavil skutočne utrápeného hlavného hrdinu Harleyho. Mal svoje problémy, výčitky a všetko si to niesol so sebou. A bolo to podané skvele. No okrem toho dal maximum ešte aj do réžie filmu a to je obdivuhodné. Chalan vedel čo robí a za to má môj obdiv. Nicola Peltz je dosť otravná a okrem toho skutočne rozpráva ako z nejakej erotickej linky, alebo niečoho podobného. Najsilnejším elementom je ale príbeh. Druhá polka je skvelá a veľa sa tu toho dozvieme. Väčšina z toho sú ale ťažké spoilery. Každopádne poviem aspoň toľko, že často z lásky robíme pre druhých obety. Nie je to správne, ale každý rodič chce chrániť svoje deti. A niekedy nie je iná cesta. Myslím si, že za pozretie film rozhodne stojí, aj keď sa ešte neubránim jednému faktu a to je to, že Harleymu som tých 19 rokov neveril. Pôsobil minimálne tak na 25. Takže v tomto smere možno mohol nájsť iného herca. Nevadí mi to tak moc, nakoľko podal skvelý výkon, ale jemne to vedelo dráždiť. Osobne asi mám rád tieto špinavé drámy, ktoré ukazujú životy ľudí, ktorí nie sú až takí šťastní a nemajú dostatok prostriedkov na to si dopriať určitý štandard, ale snažia sa. Je to silné. A som rád, že som film videl. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá dráma nie pre každého s jednou ľudsky hnusnou sestrou a matkou, ktorá ako osoba mne nevadila, ale tých pár záberov, ktoré si Juliette Lewis uchmatla pre seba, to je skutočná vysoká škola prehrávania, a ten chlap to je zas podherec. Keď mal plakať tak mu museli asi veľa čínskej masti mu pod oči namazať. Vlastne on nič nerobil len plakal v brutálnom kŕči alebo len tak sedel jak kameň. Nevadí, príbehovo to bolo aj vďaka tej depresívnosti dosť dobré. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ambiciozní ale trochu neotesané a obhroublé. Debut režiséra Pettyfera připomíná ztroskotání trosek. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl snímek "Requiem for a Dream", myslel jsem, že depresivnější snímek už v životě neuvidím. Avšak po zhlédnutí Back Roads musím svůj názor přehodnotit. Alex Pettyfer nám zde totiž předvádí nekompromisní zádumčivou a depresivní "jízdu", která se jako všudypřítomná pavučina klene nad jednotlivými osudy. Spojte si to s bezútěšným a chladným závěrem a dostanete velmi naléhavý film, který ve své nejhlubší podstatě evokuje pořádně mířenou ránu do hlavy. Tohle se zkrátka velmi povedlo. Skvělá práce! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo úplně mimo. Režisér, tady u toho filmu scénárista Adrian Lyne tam byl opravdu vidět. Erotické scény jsou zřejmě jeho oblíbenou částí filmu a tady jich bylo také dost. Nicméně film jako celek se mi vůbec nelíbil. Kdyby to točil sám Lyne asi by výsledný film vypadal daleko lépe. Tohle prostě nefungovalo. Hlavní hrdina mi je od začátku nesympatický a vůbec jsem s ním nesoucítila, ani z žádnou postavou vlastně. Postava Jennifer Morrison se zachovala sobecky vůči své rodině, protože toužila po vzrušení. Utíkalo to pomalu a film se nemůže rozhodnout čím chce být, hraje na psychiku, drama, napětí, ale jako celek to nejde k sobě. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Neměl jsem sílu vydržet déle než šedesát minut z metráže. Hlavní hrdina je totiž podivín pracují ve Walmartu. Aby toho nebylo málo, tak tento podivín má značně promiskuitní sestru, která by dala i skunkovi ze suterénu. A právě tento podivín má (nejen) kvůli své sestře problémů nad hlavu, a proto se spustí s MILFkou, která vyjma nakupování a vytírání nemá, co na práci. A co způsobila jejich avantýra? To jsem se bohudíky nedozvěděl. odpad! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ufffff,hrozne tazky,smutny a depresivny film plny beznadeje,otrasne,co moze sposobit zneuzivanie deti rodicom v ich zivote,bohuzial nic dobre a pekne,reziser a zaroven aj hlavny predstavitel podal perfektny herecky vykon,ale klobuk dole pred vsetkymi hercami,urcite to odporucam pozriet kazdemu,komu nie je lahostajna tato tema a ta mala Jody bola velmi zlata,bral by som taku dceru...:-) ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

To je blb, takova kundice a von vezme čáru.. porad sem si rikal odkud mi je ten serif povedomej a von to T-1000 ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Jako na depres filmech jsem vždycky ujížděla, ale tohle je silný kafe i na mně. Tfuj,ještě teď mám sevřenou hruď. A za tu bolest (zatím) nedám pět hvězd... Týpek z Magic Mike si zrežíruje svůj debut na výbornou a ještě hodí herecký výkon na pána! Emotivní snímek s pointou, co víc si přát. ()

SkupaCorba 

všechny recenze uživatele

Pána Boha. Film o zneužívaných deťoch ktoré to zvládali každý inak. Malinká Jody bola zlata a som rád že jej sa nič neudialo. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

To bylo skoro, jako by to byl český film. Pojednává o životě nějakých lidí, kteří si žijí svůj mizerný život, který nikoho nezajímá a nějak dopadne. Tak pojďme o této nudě natočit dlouhý nudný film... ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet. Lenže patrične nekonvenčne rozpracovaný pre tento pseudonym. Už samotné rozpracovanie viazlo, herecké výkony, až na malú Jody v béčkovej formácii. Samotný hlavný hrdina Harley pôsobil viac menej ako 25 ročný. To hodne skresľovalo dramaturgicky scénické dianie, čo je na škodu, pretože to mohlo pôsobiť hodne zaujímavejšie. Povrchný postoj psychologičky a samotnej polície, málo pravdepodobný, keď im bolo jasne a dokázateľné, že Harley je nevinný. Na to je použitý iný nátlak Polície pre doznanie viny. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu komornější drama, které obsahuje pár závažných otázek. Natočeno je to ale poutavě a film jsem si docela užíval. I když celkové vyznění je hodně depresivní a bezútěšné. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Trochu švihnutý film, ale akosi ma to bavilo. Z tohto filmu ide depresia, bezradnosť, smútok, proste všetky negatívne sra*ky... Polka filmu sa ako keby vlečie, ale potom to dostane ten správny spád a film začne dávať aj význam. ()

Andrew88cz 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama o 4 dětech, které vyrůstají společně pod jednou střechou bez matky a otce. Matka sedí ve vězení za vraždu jejich otce a o 3 děti se stará 19 letý syn, ovšem ne všechno je tak, jak se zdá... (7/10) ()

Reklama

Reklama