Reklama

Reklama

Blondýna na předpis

  • USA Better Living Through Chemistry
Trailer

Obsahy(1)

Komediálna dráma Better Living Through Chemistry rozpráva príbeh manželstvom znudeného lekárnika v podaní Sama Rockwella (Seven Psychopaths, Moon), ktorému sa jedného dňa vďaka krásnej Elizabeth obráti život úplne naruby. Mladá a atraktívna "trophy wife" zákazníčka s tvárou (a telom) Olivie Wilde (Her, Rush) ho totiž zvedie a ukáže mu nikdy nezažité potešenie z užívania liekov na predpis. Postupne ho tak začne vťahovať do svojho búrlivého života, v ktorom nebude núdza o sex, drogy a nejaké to násilie. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Když, jsem viděl trailer, tak jsem si říkal, že by to mohla být fajn oddychová komedie se Samem Rockwellem. A to taky je, jen jí brzdí pár věcí. Úvodní titulky jsou velmi fajn a dost se mi líbilo, že se film odehrává na maloměstě, kde se všichni znají a vědí osobě. Problém je, že začátek je dost zdlouhavý a celou dobu prakticky čekáme, až se Rockwell utrhne ze řetězu a začne nabalovat Olivii Wilde, která je zas naprosto k sežrání. Od té doby co se tyhle dva dají dohromady film neustále graduje a to jak scénami, tak i hlášky. Dokonce pak i nevadí otravné voice-overy. Trošku zamrzí, že zbytek obsazení je jen pro okrasu Monaghan, Liotta nebo Peter Jacobson z Dr. House. Kdyby měl film trošku svižnější začátek mohlo to být za čtyři hvězdy, takhle za sympatické tři. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Nevím, u Sama Rockwella mi vždycky přijde, že všechny jeho role jsou mu psané na míru. I zde z blíže neznámého důvodu dokáže dodat hlavní postavě naprosto padnoucí charisma, kterým jiní herci (pro tento typ rolí) nedisponují. Olivia Wilde i Michell Monaghan Rockwellovi zdatně sekundují, a tak tu máme fajnovou oddychovku o tom, jak jeden maloměstský lékárník s mizerným životem v práškách štěstí našel. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Život ušlápnutého lékárníka Douga nabere nečekaně nový směr, když se spustí se svojí okouzlující zákaznicí, bohatou paničkou Elizabeth. Krom toho, že ho nenutí do nespoutaných sexy radovánek, nutí ho do rafinované vraždy svého manžela. Tím ušlápnutým lékárníkem je Sam Rockwell, tou okouzlující zákaznicí je Olivia Wilde. Z jejich spojení vzešel žánrový guláš, který se v podstatě nedobere toho, čím zamýšlel že bude - a sice černou komedií. Náznaky jsou, jenže film se záhy spokojil s divokým přeskakováním v žánrech, což už mně z diváckého hlediska uspokojilo méně. Lékárník žije v zapadákově, má dominantní manželku, problémového synka, jednotvárný život rozčísne až Elizabeth. Místo plánované vraždy je divák nucen zhlédnout i nepodstatné sekvence, jakými je prestižní závod na kolech a protidrogový agent vyšetřující Dougovo hospodaření s léky. Sakra, ačkoliv to mělo originální rozměr, koho to vlastně mělo zajímat. Nutno podotknout, že filmu nešlo o důkladnou krimi zápletku. Evidentně režijní dvojici bavilo pohrávání si s různými žánry. Tvůrci si můžou pogratulovat, že kápli na příslušně kvalitní obsazení. Rockwell zvládá vše. Od zamilovaného zoufalce až po tatíka na školní schůzce. Wilde je příslušně roztomilá mrška. Režie není exkluzivní, realizační chyby, projevující se neuhlídanými stíny kamery a tyče zvukaře, jsou rušivé. Nepochopil jsem též realizační záměr spočívající v pointě ženského voice-overu, kterým je děj opatřen. Hlas patřil legendární Jane Fonda, která v závěru vystoupí z anonymity. Erotika byla z ranku pubertálních vlhkých snů panice. Sam Rockwell udrží spolehlivě pozornost tohoto téměř experimentálního slepence, jemuž chyběly pevnější režijní otěže. 6/10 ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nakonec to bylo asi i lepší, než jsem čekal. I tak jde o průměr, ale obával jsem se ještě větší ptákoviny. Dostal jsem netradiční pohled na bourání stereotypu jednoho veskrze normálního lékárníka. Občas jsem se zasmál, místy chytal za hlavu, ale hodinka a půl utekla jako voda a snímek tak svůj účel splnil. 60 % Oblíbená část- Dougův nástup na start cyklozávodu ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadějná zápletka se kolem třicáté minuty změnila ve frašku, jejíž hlavním gró byly shoty na lékárníka, kterak si míchá pochutiny na večerní soulož s blonckou. Jeho syn mezitím ignoruje existenci jistých právních norem a manželka si to mastí ve fitku na velocipedu, aby vyhrála každoroční soutěž a uspokojila své ego. Poněkud nešťastné je zaselektování snímků do škatule komedie. Nic vtipného se nevyskytne, ale pokud se během filmu posilníte a vaše krev dostane dávku ethanolu, tak budete hodnotit vskutku velkoryse! 40% Celosvětový výdělek k 2. 4. 2014: $75,143 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Roli Elizabeth Roberts (Olivia Wilde) měla původně ztvárnit Jennifer Garner, ale kvůli těhotenství se jí musela zřeknout. (R´Hell)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických mestách Annapolis a Baltimore v štáte Maryland. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama