Reklama

Reklama

Monstrpavouk

  • USA Big Ass Spider! (více)
Trailer

Alex Mathis vyráží za svými běžnými pracovními povinnostmi deratizátora. Dnešní den bude ale jiný. Čeká ho totiž souboj s obrovským pavoukem, se kterým si neví rady ani armáda... Deratizéra Alexe Mathise u jedné z jeho zákaznic pokouše jedovatý pavouček. To ho donutí vyhledat lékařské ošetření. Jenže v nemocnici právě nastal problém. Na patologii dovezli neznámé tělo, z něhož vylezl velký pavouk, který pokousal zřízence. Alex se hned nabídne, že problém vyřeší. Přímo na pitevně ale zjistí, že pavouk je poněkud větších rozměrů a chová se nestandardně. To už však do nemocnice dorazí vojáci vedení majorem Braxtonem C. Tannerem a jeho zástupkyní, poručicí Karly Brantovou. Jejich úkolem je pavouka, který podivnou shodou náhod unikl z vojenské laboratoře, zlikvidovat. Pavouk však před Alexem a Karly, která se k němu ve sklepě nemocnice připojí s pistolí, unikne do kanalizace. Major jasně řekne Alexovi, že ho nepotřebuje. Alexův pomocník, nemocniční sekuriťák, Jose Ramon, však Alexe přemluví, aby se do honby za pavoukem, který teď začal zabíjet lidi a neuvěřitelně při tom narostl, zapojili. Alex s Josem tedy zamíří do veřejného parku, kde teď právě pavouk řádí. Alexovi a Josemu se podaří pavouka nalákat na sebe a monstrum je pronásleduje. Alex s Josem se mu snaží ujet autem, nakonec pavouka navedou přímo před hlavně vojenské jednotce, kterou do parku vyslal major. Jednotku vede poručice Karly. Boj s pavoukem však nedopadne tak, jak by si ho vojáci představovali. Pavouk jich několik zabije a skryje se v lese. Před tím, než ale zmizí mezi stromy, s sebou unese Karly, kterou omotal svou pavučinou. Alex se do Karly zamiloval, a tak je rozhodnut ji zachránit. Pavouk však v lese nezůstane dlouho a vyrazí na lov lidí do města. Major proti němu povolává letectvo. Při leteckém průzkumu se zjistí, že pavouk unesl několik lidí a mezi nimi i Karly do mrakodrapu místní radnice. Major, který má dost rad podivného vědce, jenž za mutací pavouka stojí, vědce vyhodí ze svého štábu a zavolá Alexovi. Dává mu několik minut na to, aby Karly z budovy zachránil, než na budovu zaútočí letadla a zlikvidují jak pavouka, tak i jeho případné potomky... (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alex Mathis (Greg Grunberg) se živí jako deratizátor, a ničí vše, co má více noh než je v kraji obvyklé. Po pokousání pavoukem se ale dostane do nemocnice, a zrovna ve stejný čas, kdy je sem přivezeno tělo z vojenské laboratoře. Aniž by kdokoliv tušil, že uvnitř těla hloubá jeden nepovedený vojenský experiment - pavouk, který dokáže růst do nepředstavitelné velikosti, kdy na něj bude i armáda krátká. Naštěstí je zde ještě Alex Mathis, který má s pavouky letité zkušenosti, a jen on může pomocí svého důvtipu obřího pavouka zničit... Takovéto filmy, které se nedají brát příliš vážně, mám docela rád. Monstrpavou (nebo Big Ass Spider) má ale tu nevýhodu, že se snaží tvářit nadmíru vážně, čímž sice napomáhá divákovi k smíchu, ale tak trochu jiným způsobem. Největšího faux pas se ale filmaři dopustili instalováním love story mezi vojandou a hrdiným pavoukobijcem, která je nejenže nereálná, ale vysloveně trapná. Stejně tak na mne působila i vojenská základna, a to, že se armáda skládala asi z 10 vojáků (včetně majora a vojandy), a tudíž do každé akce byli nasazeni všichni (včetně majora a vojandy). Naopak chválím vizuální stránku filmu.. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"pavouk s velkým zadkem" (jak očekávám, že se bude v českým distributorem film pojmenován) je potřeba sledovat s nadhledem. on totiž film se tak i bere. Volba hudby, některé dialogy a postavy... vše naznačuje tomu, že nadhled měli i tvůrci. Velice příjemné také je že... cca během 3 minut se divák díky "flash forwardu" dozví s čím má tu čest. A vůbec se na to nekouká zle. No tedy... pokud nejste jedním ze dvou skupin: postižení arachnofobií nebo zanícený arachnolog. Oba tábory se totiž bude pokoušet záchvat paniky. První protože pavouk a druhá protože to co ve filmu vystupuje má s pavoukem společný jen 8 noh a velký zadek (proto "big ass"... :D). Celkový dojem ale příjemný a nijak neurazí... vážně... znám mnohem horší filmy a nejen "o pavoucích" ;). ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč ne. Nevim zda mám dneska dobrou náladu nebo to fakt nebylo tak špatný ale nenudil jsem se u toho tak moc jak bych čekal. Efekty jsou samozřejmě většinou špatný stejně jako herectví ale dalo se to dokoukat bez problémů a ve srovnání s jinejma sračkama s přerostlým čimkoliv je tohle jeden z lepších. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Já tyhle céčkové bijáky chápu, ale prostě k filmovému standartu nemůžu hodnotit výše. Krvácí mi oči a z uší, když vidím sympatické herecké tváře propůjčené do braku, ve kterém díky pracnému scénáři neumějí do pěti počítat..speciální jednotka střílí z pistolí s tlumičem a zní to jak čistá padesátka? Těžký faily bez soucitu..15% pro oběť hlavy v kyselině. Hodnocení zde na CSFD je celkem dobrej bobek na filmy, které by si zasloužily aspoň 44% :) ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně udělaný komediální filmek ale prostě si nejde nevšimnout toho pavouka ve stage 3 ( stádium 3) to je katastrofálně vizuelně provedené... pak ale příjde stage 4 a už je to zase dobré, tak já nevím co to bylo za ,,úlet,,, každopádně to filmu ubere své originální já. Pár vtipných scének se tam najde, jinak to nemá žádný extra děj, je to stupidně a jednoduše udělaný.. ale jak se říká v jednoduchosti je krása. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Mohla to byt sranda, a prvu pohodinu aj bola s dobrymi trikmi.potom prisla scena v parku a smiesne triky,humor sa vytratil, a ostala z toho sracka... 35% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Big Ass Spider je akcna sci-fi komedia,ktora urcite dokaze pobavit cloveka,ak pri sledovani uplne vypne mozog,amik a mexican tvorili podarenu dvojicu,pavuk vyzeral hrozivo a stale sa nieco dialo,taka priemerna oddychovka...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zábavný monster film, který se dá považovat i za mockbuster, využívající především námět dnes již klasiky 'Tarantula' (1955). Ale samozřejmě to není všechno. Použitých motivů a scén z různých monster filmů je tady více než dost. O přímou parodii se sice nejedná, ale úsměvných situací je více než dost. Už vizuální stránka dává najevo, že se o nízkorozpočtový snímek zrovna nejedná. Mezi velkorozpočtové plných úžasných CGI efektů se však tvůrci také zrovna nehnali. Tady je zacíleno pouze na jednoduchost, vtípky, hlášky a podle toho na dané situace. "Jaký je plán Alexi?" "Zastavit pavouka, zachránit město a políbit dívku!" "No dobře, a máš nějaký nápad, jak to udělat?" " Ne!" V rámci humoru je tu samozřejmě zvýrazněno obvyklé stereotypní klišé, avšak přesto je znát snaha tvůrců si s diváky pohrávat v rámci jejich očekávání. Snímek tak úmyslně nepředstavuje nic průlomového. Se smyslem pro humor se jedná o jeden z několika málo nejzábavnějších a nejpříjemnějších *scary movie*. Ale i tak platí jedno varování. Není to nic pro diváky trpící arachnofobií. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

jediné, čo sa mi na tom páčilo bolo to, že tento film si robil srandu sám zo seba a nesnažil sa tváriť vážne ako poniektoré B-čkové horory..niektoré scény boli fakt podarené a vtipné..2* ()

Wacki 

všechny recenze uživatele

Ptákovina, ale zase na druhou stranu tam bylo pár světlejších chviliček, občas nějaká hláška a ... a to je asi tak skoro všechno. Možná ještě stojí za zmínku efekty, sice nevím jaký byl rozpočet a předpokládám že hodně malý, ale oproti jiným brakům byly alespoň trošku na úrovni. Hodnocení: 30%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit tvůrce za to, že celý film pojali spíše jako takovou lehkou parodii na daný žánr a více než na hororové prvky vsadili na humor, což byl jednoznačně perfektní tah a film se tak od jiných, žánrově podobných záležitostí liší především nadhledem, jelikož se nebere až tak moc vážně a kupodivu má i docela dobré efekty. Příběhově se nejedná o nic světoborného, logiku zde raději moc nehledejte, povedlo se ale herecké obsazení v čele se sympatickým Gregem Grunbergem. Velká škoda, že je film celý takový utahaný až nudný, že nemá patřičné tempo a grády, jinak by se jednalo o pohodovou jednohubku. 3/10. ()

Reklama

Reklama