Reklama

Reklama

Monstrpavouk

  • USA Big Ass Spider! (více)
Trailer

Alex Mathis vyráží za svými běžnými pracovními povinnostmi deratizátora. Dnešní den bude ale jiný. Čeká ho totiž souboj s obrovským pavoukem, se kterým si neví rady ani armáda... Deratizéra Alexe Mathise u jedné z jeho zákaznic pokouše jedovatý pavouček. To ho donutí vyhledat lékařské ošetření. Jenže v nemocnici právě nastal problém. Na patologii dovezli neznámé tělo, z něhož vylezl velký pavouk, který pokousal zřízence. Alex se hned nabídne, že problém vyřeší. Přímo na pitevně ale zjistí, že pavouk je poněkud větších rozměrů a chová se nestandardně. To už však do nemocnice dorazí vojáci vedení majorem Braxtonem C. Tannerem a jeho zástupkyní, poručicí Karly Brantovou. Jejich úkolem je pavouka, který podivnou shodou náhod unikl z vojenské laboratoře, zlikvidovat. Pavouk však před Alexem a Karly, která se k němu ve sklepě nemocnice připojí s pistolí, unikne do kanalizace. Major jasně řekne Alexovi, že ho nepotřebuje. Alexův pomocník, nemocniční sekuriťák, Jose Ramon, však Alexe přemluví, aby se do honby za pavoukem, který teď začal zabíjet lidi a neuvěřitelně při tom narostl, zapojili. Alex s Josem tedy zamíří do veřejného parku, kde teď právě pavouk řádí. Alexovi a Josemu se podaří pavouka nalákat na sebe a monstrum je pronásleduje. Alex s Josem se mu snaží ujet autem, nakonec pavouka navedou přímo před hlavně vojenské jednotce, kterou do parku vyslal major. Jednotku vede poručice Karly. Boj s pavoukem však nedopadne tak, jak by si ho vojáci představovali. Pavouk jich několik zabije a skryje se v lese. Před tím, než ale zmizí mezi stromy, s sebou unese Karly, kterou omotal svou pavučinou. Alex se do Karly zamiloval, a tak je rozhodnut ji zachránit. Pavouk však v lese nezůstane dlouho a vyrazí na lov lidí do města. Major proti němu povolává letectvo. Při leteckém průzkumu se zjistí, že pavouk unesl několik lidí a mezi nimi i Karly do mrakodrapu místní radnice. Major, který má dost rad podivného vědce, jenž za mutací pavouka stojí, vědce vyhodí ze svého štábu a zavolá Alexovi. Dává mu několik minut na to, aby Karly z budovy zachránil, než na budovu zaútočí letadla a zlikvidují jak pavouka, tak i jeho případné potomky... (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z "Velkoprdelního pavouka" se nakonec vyklubala sci-fi komedie s minimem hororových prvků. Trošku škoda, jelikož například takové rozežrání tváře kyselinou jedné z obětí nevypadá vůbec blbě. CGI je samozřejmě levnější, pavouk navíc dost připomíná něco mezi obrněným tankem a Vetřelčí královnou. O logice nebo nesmírně okatými změnami exteriérů radši nemluvit (všimněte si na konci, jak se střídají záběry v ulicích města mezi záběry leteckými). Naproti tomu hodně potěší camea hororových veteránů Lin Shaye a Lloyda Kaufmana a nečekaně sympatický hrdina se svým mexickým parťákem, kterým se občas podaří utrousit slušnou hlášku ("I lost my Truck!" - "I lost my Glasses!"). Z letošní chudé nabídky pavoučích bijáků mi ale o chlup víc sedl Spiders 3D, ten nebyl tak crazy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto si uvědomuju, že Big Ass Spider Mike Mendeze se liší od hordy televizních zvířecích sy-fy hororů tím, že je trapnou sračkou záměrně a že se tedy v divákovi snaží uvědoměle vzbudit smích, nikoli výsměch, ale ve výsledku je to jedno. Tenhle typ zábavy není pro mě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarená záležitosť. Čakal som céčko najhrubšieho zrna a nakoniec som sa dočkal vcelku pôvabného kúsku, ktorý je SCHVÁLNE komediálny. Potešilo ma, že je to v podstate buddy movie a to konkrétne sympatického deratizátora a sympatického mexického SBS-kára. Vo vedľajších rolách sa mihne viacero známych tvárí (Ray Wise, Lloyd Kaufman, Lin Shaye), ale hlavná záťaž je na pleciach pomerne vydareného pavúka s gigantickou prdelou a ústrednej buddy dvojky. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Obrovský mimozemský pavúk unikne armáde a začne si to valiť ulicami L.A. A keďže pri tom pácha značné škody, má v pätách armádu a navyše aj dvojicu neobvyklých „hrdinov“; deratizéra a jeho pomocníka, sekuriťáka. A tí sa snažia situáciu vyriešiť skôr a lepšie, než armáda odpáli celé mesto. Znie to ako námet na dobré pavúčie béčko a pozitívom je, že to je vcelku sympaticky spracované v štýle starších sci-fi hororov a efekty sú tiež celkom fajn. Negatívom však (pre mňa) je skoro všetko ostatné; nezaujímavé postavy, príliš snaživý humor, ktorý mi po celý čas pripadal iba trápny a hlavne celková nuda. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Krásný pavouček nám utekl z vojenské laboratoře a začal útočit. Rostl, jak nejrychleji dovedl a perfektně a hbitě útočil. Naneštěstí pro něj se proti němu postavil statečný deraterizátor, který je velký odborník a tak dokáže předem odhadnout, kam se náš milý megapavouček odhodlá vydat. Je velice zajímavé, že pavouček zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, ale jakmile mu do cesty vykráčí žena, která se líbí právě již zmiňovanému deraterizátorovi, nebo jak se to vlastně píše, tak ji čirou náhodou nechá žít. Jaká to ale náhoda, že? Ale jinak vcelku dobrý film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bacha!! Pavouk z velkou prdelí útočí!!! No v tomto případě musím mluvit spíš o zklamání. Z hlediska trashácký zábavy a pavoučích hororů tu byl potenciál na guilty pleasure roku, ale neklaplo to. Hlavně kvůli první polovině která je dost nudná užvaněná a celkově o ničem. Pak když pavouk vtrhne do města a začne masakrovat, tak se to trochu zlepší. Sem tam nějakej ten povedenej nápad např vojáci střílí po pavoukovi, ten popadne auto a hodí ho po nich se tu najde, občas i nějakej ten povedenej džouk nebo hláška tu padne, ale čekal jsem zkrátka větší srandu. Bohužel totiž jenom zhruba tak každej pátej vtípek je povedenej. Zbytek vyznívá dost trapně a samoúčelně. Zkrátka tvůrci příliš tlačí na pilu a snaží se být srandovní za každou cenu. Takže co naplat, ale velkoprdelní pavouk mě spíš zklamal a na vyšší hodnocení to nevidím. Závěr filmu je sice celkem vydařenej, ale jak už bylo řečeno než se to pořádně rozjede je to celkem slabota a rozhodně se z toho při troše tvořivosti dal udělat o dost podařenější úlet.45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Byla to pavoučí opice!" Ty jo, pavouk, co si umí sám rozepnout zip, otevřít kanál a používat auto jako štít! Další z filmů, ke kterým je třeba přistupovat s nadhledem. Mám rád pavouky, pavučiny, zámotky....prostě paráda! A odkazy na Vetřelce, King Konga, Hvězdnou pěchotu (naháněčka v parku neměla chybu a vždy potěší, když zařvou i děti), Evoluci....mě pobavily stejně, jako stylizace do počítačových her, kdy z velína sledují bojující vojáky... A znetvořené mrtvoly, roztékající se ksicht, probodnutí, roztrhnutí - krása. Greg Grunberg je fajn, oblíbil jsem si ho od dob Hrdinů. Pěkná muzika, krátký, ale vražedný výstup L.Kaufman, já jsem si to zkrátka užil... ,,Pavouk má bradavky?" ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tahle mega zadnice si získala mé sympatie především tím, že se za žádných okolností nebere vážně a že celý ten úžasný scénář je vystavěn přesně takovým způsobem, aby se v podstatě každou druhou scénou vysmíval všem těm jemu podobným, avšak seriózně pojatým vědeckofantastickým srajdám, kde úřadují šílení rozcuchaní vědci ("Už mám vás vědátorů po krk!") a situaci zachraňují pracovně neúspěšní, ale neohrožení looseři ("Já jsem profesionál!"). Plus správný výběr herců, kteří dokáží být zábavní a jsou parádními karikaturami na zmíněné charakterové archetypy. Jenom mi nejde na mysl, proč v současné době plné vymakaných CGI efektů nejsou tvůrci schopní vyprodukovat gigantického pavouka, který vypadá jako pavouk - kdyby se tohle podařilo, mohl být Big Ass Spider skutečně příjemnou oddechovkou. Bohužel, takhle zůstává jen dobrý úmysl, dobrý humor a hromada otravného směšného vizuálu. 45% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo od Mendeze jsem dostal to co jsem čekal. Debilní kravinu u který se budu bavit. Stejně jako jsem se bavil u Spiders 3D. Je tu mega pavouk co chodí po ulici a žere lidi jako vždy ale tentokrát je to spíše do komedie. Některé scény byly celkem sranda hlavně mezi hrdinou a španělem, a některé místa byly spíše přiblblá. Kaufman rozhodně potěšil ten jeho křik neměl chybu. Já se bavil dobře. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmově řídších pavučin, ale tentokrát není spíchnutá tak horkou jehlou jako v případě Spiders 3D a hlavně se nebere vážně. Queen Spider je trikově samosebou ze slabšího kokonu, ale chvílema se jí ta "velká prdýlka" hezky zatřpytí, že by jí jeden s chutí poňuchlal a pohladil po snovací bradavce, a to i přesto, že nepatří zrovna k nejmírnějším druhům a spořádá několik spořádaných občanů a občanek způsobem příjemně nepříjemným (v rámci kýblů levné digikrve pochopitelně). Komediální vložky jsou sice jen použité intimky, čili humorem zrovna nekrvácí, ale občas se nějaký ten povedený flíček přece jen objeví, a tak kdyby Clare Kramer či jiná lepá děva chodila podobně obnažená jako naše osminohá královnička (stačila by jedna jediná bradavka a ani by nemusela být snovací), napálil bych snad i čtyři hvězdy, bez koz to ale nejde... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Film (smím-li to tak nazvat), kterej by neuspěl ani v době, kdy to bylo popularní (tedy sto let zpátky). Nezábavnej brak, kterej urazí i titulkama, leč font impact si může dovolit jen dítě na základce při referátu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stejná konina jako Lavalantula nebo Sharknado, ovšem s lepším hereckým obsazením i rozpočtem. Pár scén docela překvapí, hlavně vraždy pavouka jsou dobře natočený, ale jinak je to druhořadý brak který i přes lepší momenty bohužel prokazuje více svou neschopnost o pokusy stát se něčím lepším, než již zmíněné SyFy braky pro psychopaty, Tyhle sračky se musí hodnotit s nadhledem, ale i jedno podívání dá zabrat.30%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velké množství podobně laděných monster filmů, v nichž hrají hlavní úlohu gigantičtí zvířecí zabijáci, pochází z dílny společností Asylum, Nu Image či Syfy – což už dopředu ve většině případů znamená, že jde o laciná céčka, které jsou plné špatných digitálních efektů, stupidních postav a dialogů. Big Ass Spider! je na tom sice podobně, ale na rozdíl valné většiny z nich se sám nebere vůbec vážně a Mendez se rozhodl natočit scifi komedii, ve které zas až tolik nejde o to diváka vyděsit, ale spíše svou naivitou hlavně pobavit. Což samozřejmě znamená, že hororoví fandové dost ostrouhají, ale ani oni nebudou ochuzeni o několik šťavnatých scén. Navíc hlavní postava není žádný superhrdina, ale obyčejný ňouma a dobrák, který má prostě víc štěstí než rozumu. Sám by na to však v žádném případě nestačil a proto mu zde po boku stojí ještě větší blázen Jose. Tahle správně ujetá dvojice dokázala kupodivu (skoro) utáhnout celý film a dala tak šanci se alespoň „na dostřel“ přiblížil k pomyslnému průměru. Sami by na to však v žádném případě nestačili, ale naštěstí tu byli ještě nepříliš oblíbené CGI efekty a herci (osobnosti), kteří se objevili ve vedlejších rolích. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je obrovský a efekty slušně ale trošičku jste si vzali velké sousto ale přesto chválím že se mi to líbilo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Volové co blbnete, dyť to bylo do pohody. Né fakt, čekal jsem hroznou assiloidní srágoru a dočkal jsem se vtipného a nápaditého monstrmůvíčka s relativně slušnými triky a herci, kteří se v té parodii neztratili ani neztrapnili. A vtipné to bylo, né jakože k smíchu(výsměchu) ani jako trapná kamufláž dementního scénáře- prostě je to vtipně napsané. Kdybych nebyl srab a neměl blbý pocit vůči jiným filmům, prdnul bych tam i tu čtvrtou hvězdu. Zábavné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných podobných filmů zde hrají i herci. Ovšem, tam kde má být vtip , není. Kde má být napětí, také není. Je zde patrná přímá úměrnost mezi velikostí pavouka a kvalitou triků. K horšímu. Bohužel, na Arachnofobii tento film ani zdaleka nemá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem absurdnost ve stylu Žraločích tornád nebo Turbotarantulí, ale z Monstrpavouka nakonec vypadala celkem "normální" komedie s přerostlým pavoukem, pár dobrými hláškami a nulovou fantazií tvůrců. A je to škoda, mohlo z toho vypadnout něco skutečně dobrého, ale takhle je to jen poměrně nudná a nezajímavá komedie na jedno zhlédnutí. Sice ne špatná, ale nic v člověku nezanechá. Bohužel. 2* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Bože... jeden péřerostlej pavouk a lidi u toho nadělaj.... :D Co žere? Kamijóny? Přemýšlí trošku ty scénáristé než něco vyplodí? O_o ()

Reklama

Reklama