Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Recenze (235)

verbal 

všechny recenze uživatele

Špatná prdel je přesně ten druh filmu, který spustili do hrobu spolu s rakví Charlese Bronsona a zasypali třemi metry poctivé americké zeminy. V osmdesátém šestém na Československé socialistické databázi by to byl nesporně těžký hit, ze kterého by si i Šádvel s Radkem99 slintali na plísňáky a dýchal by v žebříčku na záda minimálně Nekonečnému příběhu. Dneska už to i takový cynický, obstarožní otyloň jako já klidně prohlásí za dementní pičovinu, vypotí z nostalgie slabé dvě a v duchu zapláče nad tím, že se Rodriguez pakuje jen na infantilních sračkách o vyžraných špionských fakanech. Co naplat! Paní Rohlíková a Darren vysoukali laťku příliš vysoko... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo je takový naprosto přirozený badass, takže mu ani nemusím věřit tu postavu, kterou v tomhle filmu hraje. On jí prostě žije. A tak to má být. Tenhle film byl s ním skvělej a je vidět, že když na něm stojí film, tak z nuly dokáže vykopat solidní akčňák. A nepotřebuje k tomu ani bůhví jakou reklamu jako třeba Macheta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

ležérne oblečený nenápadný Danny Trejo vie kedy udrieť, taký malý úlet o susedskej hliadke čo poteší /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zničil si nám život. Šikanuje nás každý nad šesťdesiat.“ Absurdný film. Vlastne ani neviem, či to mala byť sranda, alebo to bolo myslené vážne (z niektorých motívov – smrť priateľa, vojnová trauma – som mal dojem, že to mysleli vážne!). 68-ročný Danny Trejo v kraťasoch, bielych ponožkách natiahnutých až kamsi ku kolenám a samozrejme nesmie chýbať ľadvinka. Všetkých hajzlov suverénne a bez váhania mláti a mladé ženy mu padajú ku kolenám napriek tomu, že je medzi nimi asi 40-ročný vekový rozdiel a že nie je prachatý. V podstate skoro určite TOTO preboha NEMOHLO byť myslené vážne, ale faktom je, že hoci to zrejme skutočne bolo myslené ako sranda á la Machete (ktorá sa mi páčila), v skutočnosti to de facto žiadna veľká sranda nie je. Je to skôr poriadna nuda. Nesmial som sa v podstate vôbec, akčné scény sú dosť strašné a je vidno, že strihač s kameramanom sa museli riadne zapotiť, kým dali dokopy akčné scény, v ktorých starý, ťažkopádny, vcelku nechtiac smiešny a meter 67 vysoký Trejo na počkanie mláti o 30 rokov mladších, 100 kíl ťažších a meter vyšších grázlov. Fascinujúca bola aj jemne povedané odfláknutá policajná obhliadka miesta činu. Sa čudujem, že policajti našli aspoň mŕtvolu. Ron Perlman je tu cca 3 minúty. A Charlesa s. Duttona, môjho miláčika z Votrelca 3 a Tajomného okna, som ani nespoznal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trejo jako akční důchodce s vizáží homelesse a cejchem veterána z Vietnamu, co stále doufá ve svůj životní highlight, je v podstatě dobrák (ale nasrat ho nechcete), šmejdi mu odrovnají parťáka a jelikož z kluků v LAPD nic nebude, musí si s tím zúčtovat sám. Kultovní potenciál není naplno využit, ale stejně se BAD ASS neztratí. Sympaticky to není až taková B-blbost, jak byste logicky čekali... Po MACHETE je to Dannyho další velká role - a není pro něj typická. Neukazuje svaly, podává bezmála dramatický herecký výkon a ta jeho zjizvená tvář je celá zarostlá. Měl jsem z toho radost. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Filmu, ve kterém Danny Trejo nosí tričko ´I am a motherfucker´, musím dát tři hvězdičky snad z povinnosti :) Ale i kdyby nosil jen nátělník posranej netopýřím guánem, stejně bych ty tři dal. Je to taková pohodová béčková žánrovka, hlavnímu hrdinovi fandíte, bitky vypadají správně drsňácky a prostinký děj lemuje skvělej song I´m a badass od Kid Frost & Big Tank. Bavilo mě to, toť vše. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Udělejme si takovou simulaci situace, kdy jste jako nějakými mladými Američany a chcete si zarobiť nějaké love ve filmu. Co k tomu potřebujeme? 1. Druhořadou akční hvězdu do hlavní role drsňáckého bijce v důchodu. 2. Druhořadou akční hvězdu do vedlejší role protřelého politika, kterému je výše zmíněný důchodce osinou v zadnici. 3. Vousy Fidela Castra. 4. Několik černochů, kteří vám odpřísáhnou, že opravdu neumějí hrát. 5. Týpka, který vám za drobný peníz natočí nějaké sekvence periférie města, aby takříkajíc byl nějakej matroš do prostřihů. 6. Týpka, co umí dělat v After Effect pěkný intra. Co rozhodně potřebovat nebudeme. 1. Storyboard a snad ani scénáře jako takového nebude třeba. 2. Nápad. Pokud to dodržíte, máte zhruba stejnou šanci jako amatér Craig Moss. Jinými slovy, hůř to nenatočíte. Aby to nemělo ten ryze amatérský vzhled (look - jak by řekli anglicky mluvící kritici z ČSFD), vždycky vás právě zachrání ten týpek s After Effectem. Pak už jde jen o to, tlačit hrdinu k nějakému finále. S tím, že strčíte černochovi ruku do drtičky a on jen tak vykřikne a pak už se jen smutně dívá, neuděláte nic. Prostě tihle statisti jsou buď strašně drsní nebo neumí zahrát ani ruku v drtičce a to už je sakra co říct. Nejsem žádnej školenej herec, ale když mi nějakej důchodce začne strkat ruku do drtičky, tak řvu jako stará tentononc. A ve filmu to hned vypadá lépe. Stejně jako mladá černoška, která se může přetrhnout, aby vojela toho Fidela Castra, je tak nudné klišé, že mi chvílemi bylo toho Dannyho Treja, mého velkého oblíbence, fakt líto. Dělám to nerad, ale tenhle film je jeden z jeho nejhorších, co jsem měl možnost vidět. To i v seriálu Breaking Bad, kde hrál cirka deset minut, předvedl víc a stylověji, prostě tak, že byste nenašli lepšího. Ne, Bad Ass, ať už ten název zní sebevíc coolověji (mí anglicky mluvící kolegové kritici z ČSFD mi rozumějí), není tím našlapaným akčním hitem roku, kdy jeden vysloužilec ukáže, že ještě nepatří do starého železa. Nenapadá mě ani, pro koho (pro jakou věkovou skupinu diváků) je vlastně film určen. Myslím, že i v osmdesátých letech by z toho nebylo víc, než jen další položka v nějaké zastrčené videopůjčově na periférii maloměsta. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo poprvé (u mě - Machete jsem neviděl) v hlavní roli a člověk by čekal, že se ho Bad Ass bude snažit prodat přes zjizvenou tvář, ta však překvapivě zůstane po celou dobu zarostlá a Danny si tak musel vystačit se svými hereckými schopnostmi (charisma tam zůstalo i tak). Evidentně béčkový scénář si místy možná hraje trochu na víc, než na co producenti při schvalování rozpočtu byli schopní vynaložit peníze a je to hodně vidět, ale celkový obraz působí průměrně (čti lepší béčko) a krom přepáleného závěru a několika znásilněných hlášek nemám důvod zbytečně stahovat hodnocení dolů. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vážení a milí přátelové, co k tomuto snímku dodat.... pokus o nasazení Treja do poloh, v nichž ukáže i jiné křeče obličejových svalů, než ,,jsem znechucený, jsem nasraný, jsem strašně rozzuřen a vysouvám řezáky", docela vyšel. Zrezlý Deny přidal výraz vyklidněného - a jako bonus vyndal na světlo boží i xycht, mající znázornit pocit absolutního štěstí. Vycení při něm všech šestašedesát zástupců chrupu, očiska téměř opustí své důlky a již tak krabatá tvář se zbrázdí až do nečekatelných kreací, připomínajících zmenšenou plastickou mapu Himalájského pohoří. Děsivější škleb nenajdete ani v horrorech z nejhorrorovatějších. Super. No, a děj je debilní, zápletka debilní, pointa debilní, ve filmu je dosti debilních postav, které jednají tak debilně, až si připadáte jako debil, že se Vám na to vlastně docela dobře vejrá..... debilita s Denym. Za tři. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Zahradník je zpět. Nevláčí s sebou křovinořez ani zahradní bazén, protože tentokrát nekope žádnou zas*anou m.r.k.v.o.ž.r.o.u.t.skou. ligu za Mountfield. Na**ali ho a tak jde všem nakopat p**ele, ať jsou bílý, černý nebo zelený. Není to jen o procházkách za slevama po městě, což si důchodci rádi užívaj .. tahle pomsta by probudila i frajera na kriplkárce. Je fakt, že film není zas tak za břicho se popadající Ass, vlastně ani moc Bad, ale Danny to přežil .. myslím nejen v tomhle bijáku, takže si na starý kolena titul Bad Ass zaslouží. A nezapomeňte, že každá vydřená kačka se ke stáru počítá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trejo je borec o tom žádná. Jinak je to děsně ohranej námět, ale zpracování je dostatečně zábavný a nekompromisní aby to zaujalo. Jenom tu autobusovou honičku vykradenou z Rudýho horka si mohli odpustit, protože jinak film nevypadá vůbec špatně ani nijak ultra levně. Je to prostě akční béčko se vším všudy. Nicméně Danny je fakt Bad Ass to se prostě musí uznat a je zárukou zábavy skoro všude kde hraje.60% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapná záležitost. Když jednoho dne sedmašedesátiletý veterán naklepal v autobuse otravujícího hulváta/ukřivděného občana (nevím, pozadí oné bitky neznám), nemohl tušit, že se na základě jeho minipříběhu natočí film, v němž se odehrává následující: 1) Konflikt v autobuse je upraven tak, aby byl rasově korektní. 2) Dědek veterán nezbije jednoho joudu v autobuse, nýbrž celou řádku nebezpečných zločinců, přičemž některé nehezky zmrzačí. 3) Dědek veterán randí s mladou kočkou a poslouchá od ní, jak má dobré srdce. 4) Dědek veterán s největším záporákem ukradnou dva autobusy, scénu z Rudého horka a rozflákají polovinu města. 5) Dědek veterán ho vlastně neukradne, on prostě řekne řidičovi, že je ten frajer z videa a dostane autobus bez řeči k dispozici! 6) Dědek veterán bojuje proti korupci! 7) Herci jsou špatně vybraní, špatně hrají a každou chvíli vypadají, že budou potřebovat zásah ortopeda. 8) Celé to působí děsivě amatérsky - ostatně stačí si projít dosavadní úspěchy tvůrčího týmu... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: úplně mě to vtáhlo a pohltilo, Macheta opět v akci, tedy pardon Frank Vega, který je takový civilnější, lidštější, je to správňák a slušňák, který umí pozdravit, chránit slabé a nevinné, ale taky pěkně rozmašírovat ksichty všem šmejdům, i v českém dabingu je film drsný a nahláškovaný, občas je pohled na hlavního hrdinu úsměvný, ale v dobrém slova smyslu MÍNUS: závěr mohl být možná ještě "výbušnější", už jsme si zvykli na víc, škoda, že Ron Perlman měl v zásadě malou a nepodstatnou roli, občas mi to přišlo lacinější a na choreografie současných akčních filmů, zvláště těch Asijských to taky nemá/// Shrnutí: Neřeknu, že je to velké překvapení, protože jsem čekal, že to bude dobré a na film jsem se těšil, nicméně jsem překvapen přístupem tvůrců a tím že dokázali z Dannyho Treja dostat další možná ikonickou postavu, kterou je snadné si oblíbit, protože se s tím prostě nese*e. Rád si dám pokračování./// Celkem 82%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Blúdenie dôchodcu Danny Treja po uliciach mesta, robenie vyhliadkových výletov autobusom a mlátenie grázlov neponúklo nič zaujímavé. Teda niežeby to nebolo chválihodné, zastať sa babičky, starčeka alebo jednoducho slabšieho je dobré. Ale od Treja som chcel viac. Jediné čo stojí za zmienku je samotné mlátenie chuligánov, to bolo vždy dobre zahrané, aj ten tanček okolo toho tesne predtým. Možno by pomohlo pridať viac humoru a vtipných hlášok, a vôbec celému filmu dať komediálny podtón. Ten dramaticko-melancholický nádych tomuto snímku vôbec nepristal. Koniec už bol trocha lepší, ale tiež to nebola žiadna sláva. 45/100 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Danny Trejo - prase, co jede na filmový festival ve slamácích a bermudách, držka odporná, co na tu svoji držku nevlastní zbrojní pas, nemytý, nečesaný umaštěnec a páchnoucí neherec, s nímž jsem musel absolvovat film. Ano, musel, protože dvd s "filmem" se mně (předem) nechtělo vyhodit do odpadkového koše, jak to s oblibou dělávám, když se mně film nelíbí. A tohle byla řádná pičovina. To nebyl film, ale laciná fušeřina, i když i fušeřinu urážím. Zhlédnout a ohodnotit ji, je energie, kterou jsem mohl vyplýtvat na normální filmové dílo. Ne na nudnou, lacině uštrikovanou prasárnu s brikeťákovým šereďákem sebraným z nádražní restaurace v Mexiku. Unikum z těchto opic dělat herce. Film taky podle toho vypadá. 0% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nudné nízkorozpočtové televízne béčko s jediným dobrým artefaktom - bradatým trejom s ľadvinkou jazdiacim autobusom; príšerne odfláknutý scenár, strašne chabá réžia a čo je tristné: žiaden humor, žiaden odstup - čo je presne to, čo námet ako je tento potrebuje ako soľ! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto ubohá béčková sračka, kterých již filmový průmysl vyprodukoval milióny. Potěší snad pouze výstup Danny Treja, díky kterému se na film většina lidí odhodlala podívat. Režie je naprosto úděsná, ale stačí se podívat, co za frajera na režisérské židli sedělo a je jasné proč. Příběh je z říše Kriplolandu. Akce za mnoho nestojí a vtipný film není ani trošku. Úplně mi není znám záměr, proč tento film vůbec vzniknul. Vzhledem k tomu, že není určen vůbec pro nikoho, by mě docela zajímalo, co si tvůrci od filmu slbovali. Ano, neústupný tvrdý výraz Danny Treja je vskutku působivý, ale uvítal bych, kdyby k němu bylo přidáno alespoň něco. Přes hvězdu hodnocení rozhodně nevytlačím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Danny je jen pendejo, žádnej Charles Bronson z něho nebude, ale myslím, že to asi ví a Bad Ass je spíš akční komedie ( a hodně průměrná až podprůměrná, škoda) než cokoliv jiného, jistý nadhled z toho cítit je, ale celé je to takové ušmudlané... možná kdyby název byl Dirty Ass, tak by mi to sedlo víc:) ()

Reklama

Reklama